Lefevere: “Het is nog niet duidelijk of Gaviria bij ons blijft”

Door , dinsdag 16 oktober 2018 om 10:27
Lefevere: “Het is nog niet duidelijk of Gaviria bij ons blijft”

Fernando Gaviria won twee etappes in de Tour de France 2018 - foto: ASO

Quick-Step Floors-baas Patrick Lefevere presenteerde vorige week met Deceuninck een nieuwe naamgevende sponsor. In de dagen daarvoor werd duidelijk dat toprenner Fernando Gaviria met UAE Emirates aan het onderhandelen was en onder zijn contract uit wil met de Belgische ploeg. “Er is nog geen duidelijkheid over”, vertelt Lefevere aan Het Laatste Nieuws.

Hoewel de 24-jarige Colombiaan dus nog vastligt voor 2019, zorgde de financiële onzekerheid ervoor dat er getrokken werd aan enkele kopstukken – ook Enric Mas kon rekenen op interesse, maar hij blijft – van Lefevere. “Dat we onze sponsoring pas heel laat rond kregen, was in die zin vervelend”, bekent de excentrieke Belg. Volgens de teammanager is er een rompslomp ontstaan rondom Gaviria, waarbij het vooral een centenkwestie is. Lefevere stipt aan dat een vertrek van zijn toprenner ook deuren opent. “Stel dat we Fernando zouden verliezen, dan hebben we altijd nog Elia Viviani. En daarnaast is het aan onze jonge sprinttalenten om zich te tonen”, doelt hij op Álvaro José Hodeg en onze landgenoot Fabio Jakobsen.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Secondant 16 oktober 2018 om 10:39

Gaviria is, als je het mij vraagt, het grootste sprinttalent ter wereld. Quickstep is bij uitstek de ploeg om als sprinter te zitten en ik acht Gaviria momenteel al sneller dan Viviani. Hij ging niet voor niets naar de Tour. Hoop dat hij daar blijft. Hopelijk krijgen we veel Groenewegen – Gaviria duels de komende jaren, eventueel met Ewan (al moet hij nog wel een stap zetten).

tendam 16 oktober 2018 om 11:18

Natuurlijk is hij sneller dan Viviani, Quickstep gaat naar de Tour met hun snelste sprinter. Of hij het grootste sprinttalent is weet ik niet, Groenewegen was aanmerkelijk rapper in hun onderlinge duels.

KimJungPoels 16 oktober 2018 om 10:45

Of hij het grootste sprinttalent ter wereld is weet ik niet, ik zie hem wel een flinke stap achteruit doen als hij die geweldige leadout van Quick-Step niet meer heeft. In het combinatie klassement sprinten/vallen staat ie wel ruimschoots bovenaan.

Romāns Vainšteins 16 oktober 2018 om 10:54

Ik zou als QS met de sympathieke en bijzonder goed in het team liggende Viviani als toursprinter doorgaan en de giro-vuelta combi voor het AK met zowel Mas als Jungels.

Er moet sowieso bespaard worden en Gaviria heeft mijns inziens toch een groot probleem met regelmatig op zijn duurbetaalde plaat liggen.

ChefSpijker 16 oktober 2018 om 12:29

Als Viviani doorschuift naar de Tour kan Hodeg mooi naar de Giro en Fabio naar de Vuelta als sprintkopman. QS heeft sowieso de ploeg niet om vol een AK-man te ondersteunen. En gelukkig maar. Mooi als een team met meerdere doelen start aan een grote ronde zoals QS de afgelopen Vuelta (Mas AK en Viviani de sprints). Met Hodeg en Fabio staat de opvolging al klaar dus als Lefevre een mooi bedrag krijgt zal ie er waarschijnlijk niet eens rouwig om zijn als Gaviria vertrekt.

Secondant 16 oktober 2018 om 10:59

@KimJungPoels @RV
Eens. Hij valt te vaak, hopelijk krijgt hij met de jaren een wat betere stuurmanskunst. En ook eens dat Gaviria bij geen andere ploeg een betere sprinttrein krijgt. Juist om die reden moet hij bij Quickstep blijven en maar een jaartje minder verdienen. Uiteindelijk betaald zich dat wel terug.

ghostwriter 16 oktober 2018 om 11:55

Ik denk dat het voor het wielrennen beter is als Gaviria vertrekt. Dan krijgen we hopelijk een strijd tussen Viviani, Groenewegen en Gaviria te zien in de Tour van 2019.

AWestie 16 oktober 2018 om 11:55

QS is hét sprintteam, dus voor Gaviria is het geen slimme keus. Ik zou het Jakobsen en Hodeg gunnen. Laat hun maar spelen in de Giro of Vuelta komend jaar! Laat het Nederlandse sprintersgilde maar floreren :)

williams 16 oktober 2018 om 12:00

Voor mij mag hij vertrekken, er zijn weinigen beter geworden van te vertrekken bij QS

Ornor 16 oktober 2018 om 12:18

Zou zomaar ‘een Kitteltje’ kunnen doen en dan horen we hem volgend jaar niet meer..

ChefSpijker 16 oktober 2018 om 12:30

Mentaal lijkt me Gaviria wel een stuk sterker.

williams 16 oktober 2018 om 13:43

Onbegrijpelijk dat die man als baanwielrenner om de 2 weken van zijn fiets valt.

moa 16 oktober 2018 om 13:49

Goed mogelijk. Hij wil duidelijk voor het geld al kiezen. Hij is 24. Doei.

Sonsbach Allstars 16 oktober 2018 om 13:51

Renners die vertrekken bij QS halen bijna altijd een minder niveau dan in de tijd bij QS
Geldt ook voor Sky overigens.

Taliesin 16 oktober 2018 om 13:54

Opmerkelijke is dat hoe goed hij ook is, Quick Step hem daadwerkelijk kan missen.
Ben er niet van overtuigd dat Viviani minder is na wat die dit jaar heeft laten zien.
Daarbij is die Hodeg en ook nog Jakobsen ook uitstekend. Geen team heeft Gaviria minder nodig. Maar goed als het kan hou je hem vast natuurlijk.

schmielerflits 16 oktober 2018 om 14:01

@Youri: Het valt me op dat WF zich vaak schuldig maakt aan dit soort tangconstructies, dit lees echter niet heel fijn. Kijk maar wat je ermee doet.

“Hoewel de 24-jarige Colombiaan dus nog vastligt voor 2019, zorgde de financiële onzekerheid ervoor dat er getrokken werd aan enkele kopstukken – ook Enric Mas kon rekenen op interesse, maar hij blijft – van Lefevere.”

Samlambeej 16 oktober 2018 om 14:59

De ratio spreekt en hij plaatst zichzelf gelijk in een comfortabele onderhandelingspositie. Wat is het toch een bijzonder schrandere man.

Zou het jammer vinden mocht deze geweldenaar vertekken maar inderdaad: ".. Gaviria heeft mijns inziens toch een groot probleem met regelmatig op zijn duurbetaalde plaat liggen." @Romans Vainsteins haha. Vermoed ook dat hij slecht gereageerd heeft op de feedback van zijn prestaties.

Marcel1112 16 oktober 2018 om 16:09

M.a.w. Gaviria rijdt volgend jaar niet meer voor QS.

EddyB1958 17 oktober 2018 om 10:21

Het verlies van Terpstra is voor Deceuninck Quick Step erger dan een mogelijk vertrek van Gaviria. Want wie gaat er nu de echte kopman worden voor Vlaanderen en Roubaix? Het zou wel eens kunnen dat de kasseienploeg bij uitstek er de volgende jaren niet aan te pas komt. Lampaert en anderen mogen mij verrassen.
Zou Gaviria minder winstkansen hebben bij UAE dan bij Deceuninck Quick Step,ik zie toch dat Kristoff nog een mooi aantal top 5 plaatsen bijeen reed,en ook 5 keer won,en Gaviria is sneller dan Kristoff.
En ging Philipsen ook niet naar UAE,is dat al bevestigd?

Headlines

Materiaalzone

Populair