Le Bon wint proloog Boucles de la Mayenne, Van der Poel derde
foto: Sirotti (archief)
Youri IJnsen donderdag 1 juni 2017 om 20:59

Le Bon wint proloog Boucles de la Mayenne, Van der Poel derde

Johan Le Bon heeft de proloog in de Boucles de la Mayenne gewonnen. De 26-jarige Fransman liet Clément Venturini (Cofidis) en onze landgenoot Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) met respectievelijk twee en drie seconden achter zich in de straten van Laval. Le Bon is ook automatisch de eerste leider in het klassement.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Spanning bouwt zich op
Venturini ging binnen het eerste half uur van start. De 23-jarige veldrijder zette een scherpe tijd neer. Een voor een beten de renners zich stuk op de tijd van de Franse veldrijder. Hij zat lang op de hot seat. Op het moment dat Le Bon van start ging, volgden er nog zo’n twintig renners. De Franse specialist dook twee tellen onder de tijd van Venturini. In het slot kwamen Reis en Van der Poel nog dichtbij, maar dat mocht niet baten. Opvallend feit: de laatste keer dat Van der Poel op zijn tijdritfiets zat, was tijdens de proloog van Boucles de la Mayenne vorig jaar.

 
15 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2017
Wat een ongelooflijke baas is Mathieu toch. Exact één jaar geleden was zijn laatste keer dat hij op een tijdritfiets zat.
1 juni 2017
Mooi voor Le Bon! Vorig jaar 2e en nu 1e op zelfde omloop
@sagan Ben altijd bereid om een multitalent als Mathieu toe te juichen, maar is een derde plaats in dit deelnemersveld nu zo'n wereldprestatie?
1 juni 2017
@Pedaleur Als je het deelnemersveld gebruikt om de boel in context te plaatsen, gebruik dan ook andere zaken. Anders wordt het wat selectief natuurlijk. Slechts één van die zaken haalt Sagan=Hulk zelf al aan:
Quote:
Exact één jaar geleden was zijn laatste keer dat hij op een tijdritfiets zat.
Overigens ben ik het wat deelnemersveld betreft natuurlijk wel met je eens. Houle en Mclay zijn daarentegen natuurlijk óók geen pannenkoeken op een dergelijk parcours.
@ pedaleur Ruim een paar seconden sneller dan de oudere veldrijdet Walsleben en iets langzamer dan een andere jonge veldrijder dus ga maar na.
1 juni 2017
Volgens Van der Poel zelf is het trainen op de tijdritfiets essentieel. Mede daarom dacht hij ook niet te kunnen meespelen in het klassement van de Ronde van België. Dat zei hij overigens vóór de beslissing om de Wereldbeker MTB in Albstadt te rijden.
Dacht dat het bij vdp niet uitmaakt of hij op een driewieler, omafiets of mountainbike rijdt: altijd bij de snelsten. Nou ja, dat gebrek aan training zal vast een rol spelen. Toch houd ik de hoed, die ik al vaak voor vdp heb afgenomen, dit keer op mn hoofd.
1 juni 2017
Een beetje prof zit regelmatig op zijn tijdritfiets om de houding te trainen. Dus het zegt wel wat over de prestatie van Van der Poel.
Wat rijdt van der Poel eigenlijk nog de rest van het seizoen?
2 juni 2017
Van der Poel voor de eindwinst?
2 juni 2017
Matige renner die Mathieu! ;)
2 juni 2017
Mathieu stuk sneller dan vorig jaar........
De nummer twee is toch ook een veldrijder?
2 juni 2017
@LaurentJalabert: je zou het nieuwsbericht kunnen lezen.
2 juni 2017
@Smuckinho. Hoezo, kun je hem bijhouden ?

Reacties zijn gesloten.