Laurine van Riessen loopt meerdere breuken en longkneuzing op bij val

donderdag 5 augustus 2021 om 17:03
Laurine van Riessen loopt meerdere breuken en longkneuzing op bij val

foto: Cor Vos

Laurine van Riessen heeft bij haar val in de Keirin-toernooi van de Olympische Spelen van Tokio meerdere gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een kneuzing van de long opgelopen. Dat meldt de NOS. Daardoor is haar deelname aan de Spelen voorbij.

Van Riessen kwam in de kwartfinale van het Keirin-toernooi hard ten val, nadat ze het achterwiel van de Duitse Emma Hinze had geraakt. Na haar valpartij werd ze op een brancard van de baan getild. Na een eerste korte behandeling langs de baan, werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. Daar volgden verdere onderzoeken.

De Nederlandse sprintster bleek meerdere gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een kneuzing van de long te hebben opgelopen. Ze moet ter observatie in het ziekenhuis blijven. Vrijdag volgen ter controle verdere onderzoeken. Het onderdeel sprint dat zij rijden, moet ze vanzelfsprekend aan zich voorbij laten gaan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SprintMaster 5 augustus 2021 om 17:09

Heftig. Van harte beterschap!

Frits van Jumbo 5 augustus 2021 om 17:16

Stef Clement: ze is niet zielig, als topsporter moet ze er gewoon staan straks in de sprint

Groetjesaandevoetjes 5 augustus 2021 om 17:25

Stefs uitspraak na Toms zilveren plak was ongenuanceerd, maar ook weer niet zo als Frits nu pretendeert

Michiel 5 augustus 2021 om 17:45

Stef heeft een punt. Je moet sporters niet op het schild hijsen als ze mentaal blokkeren zoals die Amerikaanse turnster overkwam. Shit happens, belangrijker lijkt me dit soort situaties in de toekomst te voorkomen

Magician 5 augustus 2021 om 18:55

Je moet ze niet op een schild hijsen omdat het gebeurt, maar wel omdat ze het bespreekbaar maken. Als het belangrijk is om dit soort situaties te voorkomen dan is dat de eerste stap op het pad richting dat doel.

Tompot 5 augustus 2021 om 20:00

Ben fan van Clement maar dit was volkomen ongenuanceerd. Het is goed dat het eindelijk bespreekbaar wordt gemaakt

Headlines

Materiaalzone

Populair