Laurens ten Dam: “Ik hoop nog twee weken goed te zijn”

Door , dinsdag 17 juli 2018 om 08:40

Wilco Kelderman had een sleutelrol moeten vervullen voor Tom Dumoulin in deze Tour de France. De 27-jarige Gelderlander kon na een val op het NK een streep door de Ronde van Frankrijk zetten. Laurens ten Dam werd in extremis opgeroepen en is nu Dumoulins steun en toeverlaat in de bergen. “Ik weet niet hoe goed ik nog ben”, zegt hij eerlijk tegen WielerFlits.

De eerste Alpenrit moet uitwijzen hoe lang de 37-jarige klimmer van Sunweb bij zijn kopman kan blijven. “Het is lastig, maar dat gaat ook.  Ik ga vanaf morgen zo hard als ik kan die bergen op rijden. Dan zien we wel waar het schip strandt”, aldus LtD, die na de Giro niet meer bergop trainde. “Tom komt in ieder geval goed op me over, heel chill. Ik denk dat hij klaar is om twee weken te knallen.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

11 Reacties

ikbenprocycling 17 juli 2018 om 08:44

Was hij al (echt) goed dan ?

wielrenner 17 juli 2018 om 09:05

Nou ik vond hem in Italië ook niet indrukwekkend.

Jungle Man 17 juli 2018 om 09:22

Toffe peer, maar langzaam maar zeker wordt ie ook aangeknaagd door de tand des tijds qua wielrennen.

Brummel 17 juli 2018 om 09:35

Boehoehoe..

Ten Dam is altijd een solide renner geweest en stond er in de Giro gewoon om met de ploeg om de winst mee te doen. Veel topper gaat topsport niet zijn. Vanwege de smalle bezetting van sunweb moet hij nu ook opdraven met een suboptimale voorbereiding. Niemand verwacht dat hij nu meedoet voor het AK zoals hij in het verleden deed.

wiebipedia 17 juli 2018 om 09:38

TD is super belangrijk voor de ploeg op verschillende vlakken en naar ik begrijp ook uitermate belangrijk voor Tom D. Dat hij bij die etappe waar Tom 52 seconden plus tijdstraf verliest een inschattingsfout maakt doet daar niets van af.

LB117 17 juli 2018 om 09:45

Lau, is een superknecht voor Tom, ik denk ook vooral op het mentale vlak…
Zojuist even de podcast geluisterd, hij steekt de hand ook in eigen boezem..
Ik denk dat Lau ondanks z’n wat mindere fysiek nog steeds super belangrijk is binnen die ploeg

Ultras100 17 juli 2018 om 10:18

Ik denk dat Lau (toffe peer overigens) drukker is met de media en z’n eigen podcast dan dat hij belangrijk is voor de ploeg…
De komende dagen zullen we het zien maar het is natuurlijk een aanfluiting als Lau er na 2 klimmen niet meer bij is en Tom de laatste 3 alleen moet doen…
Dat hij Tom dan mentaal goed bij kan staan na de etappe op trainingskamp of op de rust dag is iets heel anders…. dat had hij ook kunnen doen als hij niet geslecteerd was maar als toeschouwer de karavaan volgt…

Geit in mijn Kelderman 17 juli 2018 om 10:57

Aardige peer, maar je hebt er niet zo veel meer aan. Helemaal niet erg op zich, maar wel zaak dat voor volgend jaar Sunweb zich in de breedte flink versterkt bergop.

LaurentJalabert 17 juli 2018 om 11:08

De enige oplossing is mijns inziens dat hij in de ontsnapping mee moet gaan, zodat hij TD in een later stadium kan bijstaan. De kans lijkt mij anders vrij groot dat hij inderdaad na de eerste twee hellingen er niet meer bij is.

Romāns Vainšteins 17 juli 2018 om 11:43

'nog'
?

Ik twijfel er niet aan dat het een topkerel is om erbij te hebben maar het 2-wielen-gedeelte mag nog wel wat meer brengen deze tour. Standaard meezitten als achteroprijdmateriaal lijkt me een prima piste.

sooike 17 juli 2018 om 22:42

Ten Dam:
“Ik zag dat Tom goede benen had en het best alleen kon in die drie laatste klimmen”. Hoezo een superknecht? Hoezo een helper? Een coureur op zijn retour zul je bedoelen…!

Headlines

Materiaalzone

Populair