Lars van der Haar: “Lekker zo door blijven gaan”

Lars van der Haar: “Lekker zo door blijven gaan”

Foto: Cor Vos/Giant-Alpecin (archief)

zondag 4 oktober 2015 om 18:24

Lars van der Haar werd voor het derde opeenvolgende jaar tweede in de Superprestige-cross van Gieten. De 24-jarige Woudenberger kon na afloop echter leven met het resultaat. “Als je mee kunt met de beste crosser van het moment en daar niet hoeft af te geven, denk ik dat ik heel tevreden mag zijn. Ik ben op de goede weg. De conditie is denk ik goed en de scherpte gaat nu vanzelf komen. Lekker zo door blijven gaan”, vertelt hij WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
‘Ik had geen tweede versnelling in huis’
Met de beste crosser van het moment doelt Van der Haar op Wout van Aert. Een klein foutje in het zand op een dikke twee ronden voor het einde, bleek de doodsteek voor de Giant-Alpecin-crosser. “Wout is moeilijk terug te pakken op het lastige stuk van dit parcours. Hij loopt van nature ook al sneller dan ik. Als je dan net een klein foutje daarvoor maakt en je gaat op tien meter die zandstrook omhoog, dan kan ik net niet in zijn voetsporen lopen. En dan verlies je eigenlijk nog een seconde. Bovenop ziet hij dat gaatje en had hij nog een tweede versnelling in huis. Die had ik op dat moment niet.”

Strijdwijze voor komende wedstrijden
Er is tot op heden weinig te doen aan Van Aert. Toch weet onze landgenoot hoe hij de sterke Belg moet kloppen. “Zo lang mogelijk in zijn wiel blijven en dan hopen dat hij in de laatste ronde niet meer die versnelling heeft. Of ik spijt heb dat ik dit vandaag niet heb gedaan? Nee, kijk: hij maakt ook het gat. En ik vind ook dat je een beetje respect in de koers mag hebben door over te nemen. Ik deed dat niet 110% natuurlijk, ik deed dat op 95%. Aan de ene kant is dat voor hem ook een voordeel, want dan kan hij ook uitrusten. Maar rij ik steeds volle bak door op de zware stroken, dan pakt hij me als we de weg opdraaien. Ik moest daar wel een beetje slim mee omgaan.”

‘Ik moest weer even wennen aan het crossen’
“Maar ik denk zeker dat we dichterbij Wout gaan komen”, vervolgt Van der Haar. “Dit is eigenlijk de eerste echte wedstrijd op Europese bodem. Ik merk gewoon dat ik nog even moet wennen aan het crossen. Aan de bochten, het meezitten in het wiel. Maar in de wedstrijd merkte ik dat ik steeds beter ging sturen. Op het einde word je wel moe en maak je een klein foutje, maar het ging steeds beter. Met een tweede plaats hoef ik niet in paniek te raken. Er is op dit moment nu eenmaal eentje beter. Als je zijn versnelling dan kan volgen, dan doe je het denk ik heel goed.” Van der Haar hoopt over twee weken in Valkenburg zijn absolute topvorm te benaderen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ikbenprocycling 4 oktober 2015 om 19:51

nu in 2 weken naar bijna absolute topvorm ? knap.

0
sooike 4 oktober 2015 om 23:32

Laat je niet gek maken Lars! Doseren is de boodschap! Van Aert blijft niet het hele seizoen zo rijden. Jouw kansen komen echt nog wel. Vanmiddag reed je toch prima ?

0
denise 6 oktober 2015 om 10:25

Het was in de loopstrook dat hij moest lossen. Zijn benen zijn te klein.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone