Lars van den Berg tekent spoedig profcontract bij Groupama-FDJ

Lars van den Berg tekent spoedig profcontract bij Groupama-FDJ

foto: Léon van Bon

zondag 23 augustus 2020 om 10:00

Lars van den Berg maakt in 2021 zijn profdebuut bij Groupama-FDJ, bevestigen meerdere bronnen aan WielerFlits. Hij tekent binnenkort een contract voor minimaal twee jaar. Fijn nieuws voor de 22-jarige renner uit Utrecht, die vrijdagavond bij een onfortuinlijke val tijdens het NK voor beloften zijn sleutelbeen brak.

De talentvolle klassementsrenner klopt al een paar jaar op de deur. Als eerstejaars belofte werd hij in het shirt van Metec-TKH meteen zesde in het eindklassement van de Carpathian Couriers Race (2.2U) en tiende in de Baltyk-Karkonosze Tour (2.2). Een jaar later kwam daar een derde plek in Olympia’s Tour en een tiende plaats in Parijs-Tour U23 bij. In 2019 kwam hij er dan helemaal door met een tiende plek in de zware Rhône-Alpes Isère Tour en een elfde plaats in de Flèche du Sud. Namens de KNWU-selectie werd hij ook nog tiende in zowel de Vredeskoers U23 én de Ronde van de Toekomst.

Die resultaten deden Van den Berg besluiten om afgelopen winter over te stappen naar een ploeg waar hij zich meer op het rijden van klassementen in zware koersen kon richten. Zodoende belandde hij bij de opleidingsformatie van Groupama-FDJ. Daarnaast mocht hij al een aantal keer via de inmiddels bekende U23-regel op pad met de proftak van de Franse equipe. Vorig week nog, tijdens de Tour de Wallonie. Daar was uiteindelijke eindwinnaar Arnaud Démare lyrisch over de jonge Nederlander. “Arnaud was erg dankbaar. Mooi om te zien dat hij blij is met je werk”, zei Van den Berg zaterdag nog tegen WielerFlits.

Lars van den Berg poseert na de winter in het profshirt – foto: Groupama-FDJ U23

Vrijdag maakte Groupama-FDJ al bekend dat ook Van den Bergs ploeggenoot Jake Stewart komende winter de overstap maakt van de beloftenploeg naar het WorldTour-team. Ook het Franse tijdrittalent Clément Davy (22) staat op de nominatie om de overstap te maken. Hij is op dit moment stagiair bij de hoofdtak van de ploeg van Marc Madiot. De snelle Sloveens Vlaamse klassieker-man Žiga Jerman is ook 22 jaar oud en is volgend jaar te oud voor de opleidingsploeg. Hij was vorig jaar nog stagiair bij de WorldTour-ploeg. Maar wat de plannen van Groupama-FDJ met hem zijn, is niet duidelijk.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Olly 23 augustus 2020 om 10:32

GFdJ timmert aardig aan de weg met het binnenhalen van jong talent. Ik ken deze jongen niet zo goed om te oordelen over hem. Maar ik vindt het persoonlijk wel fijn om te zien dat NL’s talent ook in buitenlandse teams de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

0
Turtlehead 23 augustus 2020 om 11:20

Drie of vier neo’s die overgeheveld worden? Dat is dan een positief gevolg van het toestaan van grotere selecties in de WT!

0
Verweggistan 23 augustus 2020 om 12:26

Van den Berg reed ook erg sterk in Wallonie.

0
storm-biker 23 augustus 2020 om 13:20

Dat is erg mooi voor hem. Was al bang dat die sleutelbeenbreuk een streep door de rekening zou zijn voor als hij nog niet zeker was.
Goede keuze gemaakt dus om van Metec-TKH over te stappen naar de FDJ opleidingsploeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone