Lars van den Berg breekt sleutelbeen: “Ik hoop volgende maand weer te koersen”

Lars van den Berg breekt sleutelbeen: “Ik hoop volgende maand weer te koersen”

Lars van den Berg op de VAM-berg - foto: Cor Vos

zaterdag 22 augustus 2020 om 12:22
Interview

Lars van den Berg kwam vrijdag op het NK voor beloften onfortuinlijk ten val. De Nederlander van Groupama-FDJ U23 brak zijn sleutelbeen en moet dinsdag onder het mes. “Ik wilde een goed klassement rijden in de Baby Giro, maar hoop nu volgende maand in de Ronde de l’Isard weer te koersen.”

De valpartij is een goede streep door de rekening voor de 22-jarige Van den Berg. “Het gebeurde in de afdaling van de VAM-berg. Een jongen voor mij moest in de remmen en slipte daarna met zijn voorwiel. Hij raakte het achterwiel van de renner voor hem en viel. Ik dacht eerst nog te ontwijken, maar viel er hard overheen.”

“Sleutelbeen gebroken”, klinkt het simpel. “Daarnaast heb ik ook schaafwonden op mijn rug, arm, heup, knie en been. Vooral die op mijn rug zijn vervelend. Ik heb uiteindelijk een prima nacht gehad door de medicatie, maar nu deze weer is teruggeschroefd doet het toch wel goed pijn.”

Met het parcours had de valpartij volgens Van den Berg niet zoveel te maken. “Nee, ik denk dat het komt doordat het niveauverschil in zo’n peloton erg groot is. Renners rijden dik over de limiet en maken dan fouten. Ja, het is wel een smal parcours en er lag inderdaad ook zand op de weg, maar dat komt doordat de volgauto’s door de kant moeten. Ik ben heel benieuwd hoe dat straks bij de vrouwen gaat.”

Mee met de profs
Voor de valpartij was Van den Berg uitstekend bezig. In de de Ronde van Wallonië mocht hij mee met de profs en loodste hij Arnaud Démare naar de eindzege. “Het was de eerste keer dat ik hem zag en ik kon hem goed helpen om terug te komen”, doet hij zijn verhaal aan WielerFlits. “Hij was erg dankbaar. Het is mooi om te zien dat hij blij is met je werk. Dat Démare heeft gewonnen, is erg speciaal.”

De klimmer wordt gewaardeerd bij Groupama-FDJ en ook Van den Berg zelf heeft het naar zijn zin. Over anderhalve maand mag de Utrechter weer mee met de hoofdmacht, ditmaal naar Parijs-Tours. “Dat is een heel mooie klassieker en ik kijk er erg naar uit. Mijn Frans wordt ook stilaan beter. Ik kan inmiddels zeggen wat ik vind en ook wat ik wil. De gesprekken kan ik nu goed volgen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 22 augustus 2020 om 12:49

Wat een volwassen reactie. Mooi dat hij niet het parcours de schuld geeft. Benieuwd hoe z’n Frans klinkt over een tijdje.

0
vanSpringel 22 augustus 2020 om 13:28

Hij reed de laatste etappe in de WallonieTour in de finale nog zo goed voor De Mare.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone