Lars Bak stapt in de ploegleiderswagen van NTT Pro Cycling

vrijdag 6 december 2019 om 10:38
Lars Bak stapt in de ploegleiderswagen van NTT Pro Cycling

foto: Cor Vos (archief)

Lars Bak mag zich komend seizoen bewijzen als ploegleider bij NTT Pro Cycling. De 39-jarige Deen – die onlangs zijn fiets aan de wilgen hing – zal dus verbonden blijven aan de Zuid-Afrikaanse ploeg. “Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging, maar ik zal wel snel de switch moeten maken van renner naar ploegleider”, zo vertelt Bak in een persbericht.

Bak zal binnenkort naar Olivia, Spanje, afzakken voor een trainingskamp van NTT Pro Cycling. “Het zal een grote verandering worden, maar ik zal zo goed mogelijk opletten en leren van de ervaren jongens in de groep. Ik ben eigenlijk weer een stagiair, aangezien het allemaal nieuw is. Ik heb dan wel veel ervaring als renner, maar ik zal nog veel moeten leren als ploegleider.”

“Ik hoop met wat kleinere koersen te beginnen, maar ik zal eerst veel leren tijdens het eerste trainingskamp met de ploeg. Het voelt wel gek om nu ploegleider te zijn”, aldus Bak, die zal samenwerken met onder meer Lars Michaelsen, die aan de slag gaat als sportief manager. “Lars heeft ontzettend veel ervaring als wielrenner, ik heb nog met én tegen hem gekoerst.”

“Ik herinner me vooral dat Lars altijd bezig was met de tactische kant van het wielrennen. Hij dacht altijd aan het teambelang. Dat laatste is essentieel voor een goede ploegleider.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Vinyakke 6 december 2019 om 11:02

Mag wel een beetje meer zelfvertrouwen uitstralen. Als je dit nu leest als renner komt hij binnenkort weinig geloofwaardig over als hij in de oortjes praat.

0
Polleke 7 december 2019 om 13:39

Riis heeft zich ingekocht bij NTT….U las het hier eerst…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone