Domenico Pozzovivo krijgt op de Teide te maken met storm Filomena

dinsdag 12 januari 2021 om 14:25
Domenico Pozzovivo krijgt op de Teide te maken met storm Filomena

foto: Cor Vos

De trainingsstage van Domenico Pozzovivo op het Spaanse eiland Tenerife is deels in het water gevallen. De Italiaanse klimmer vertoeft momenteel op de bekende trainingsvulkaan El Teide, maar ook op Tenerife hebben de mensen last van winterstorm Filomena.

“Ik verblijf al sinds begin januari op de Teide, maar ik heb nog nooit zulke slechte weersomstandigheden meegemaakt. De temperatuur zakt ’s nachts onder het vriespunt”, zo laat Pozzovivo weten aan Tuttobiciweb. “Verder zijn de belangrijkste wegen onbegaanbaar, rotsblokken blokkeren de boel.”

“In het natuurpark rond de vulkaan is het op bepaalde plekken nu echt spekglad.” De renner van Qhubeka ASSOS kon twee dagen zelfs geen kant op. “We zaten volledig geïsoleerd en hadden zelfs geen telefoonverbinding. We moesten uiteindelijk elf kilometer van ons hotel op zoek naar verbinding…”

“Gelukkig ziet de situatie er nu weer beter uit. Ik kan momenteel weer naar beneden om te winkelen”, aldus Pozzovivo. Ook Michael Gogl en Simon Clarke verblijven namens Qhubeka ASSOS op de Teide in aanloop naar het nieuwe wielerseizoen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Polleke 12 januari 2021 om 15:18

3000m hoog, januari, niks raars aan, je kan er tot in mei sneeuw op je dak krijgen…

0
KnightBiker 12 januari 2021 om 15:39

Ik neem aan dat men langs de kust gewoon kan trainen, niet helemaal waar men voor kwam natuurlijk maar beter dan nix.

0
Polleke 12 januari 2021 om 20:53

Probleem is dat ze op die hoogte willen slapen vanwege het effect op de bloedcellen, als je ‘s morgens ontwaakt in een meter sneeuw zit je ineens vast en er is blijkbaar maar 1 weg om daar te komen, zo begrijp ik dat…

0
AWestie 12 januari 2021 om 16:20

Hopelijk maken ze snel het truitje bekend. Het tricot waar Aru nu in fietst zal vast nog niet de laatste versie zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone