Laporte eerste leider in Dauphiné: “Blij dat ik het team heb kunnen belonen”
foto: Cor Vos
zondag 4 juni 2023 om 17:19

Laporte eerste leider in Dauphiné: “Blij dat ik het team heb kunnen belonen”

Christophe Laporte is de ploeg van Jumbo-Visma dankbaar voor de steun in de openingsrit van het Critérium du Dauphiné. De Fransman won in Chambon-sur-Lac de sprint van een uitgedund peloton, al moest Rune Herregodts daarvoor nog wel ingerekend worden in de laatste tien meter. “Dit was een lastige etappe”, vertelde Laporte na afloop.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Jumbo-Visma zette achtereenvolgens Dylan van Baarle, Attila Valter, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck in om de sterke vluchtersgroep, en dan vooral Herregodts, terug te halen. Ook kopman Jonas Vingegaard deed in de finale nog een kopbeurt. “De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij de ritzege te bezorgen”, zegt Laporte dus.

“Het was op papier een etappe die voor mij geschikt was, maar je moet het dan wel nog afmaken. Ik ben blij dat ik de ploeg met deze zege heb kunnen belonen. Het is mooi dat ik de gele trui mag dragen en ik ga proberen de trui eer aan te doen”, aldus de Fransman, die maandag een nieuwe kans krijgt op ritwinst.

 
1 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2023 19:11
Morgen opnieuw?

Reacties zijn gesloten.