La Poly Normande kolfje naar de hand van Planckaert

La Poly Normande kolfje naar de hand van Planckaert

foto: Sirotti

zondag 31 juli 2016 om 17:30

La Poly Normande 2016 mag Baptiste Planckaert bijschrijven op de erelijst. De 27-jarige Belg van Wallonie-Bruxelles was in Laag-Normandië de snelste van de meute, voor Ryan Anderson en Julien Duval. Deze koers was de twaalfde in de Coupe de France, waarin Samuel Dumoulin aan de leiding gaat.

Vroege vlucht kleurt de dag
In totaal reden de renners tien rondjes van 16,8 kilometer. Op het eerste klimmetje van de dag besloot Johan Le Bon direct ten aanval te trekken. De renner van FDJ zag Pierre Gouault (HP BTP-Auber 93), Tom Dernies (Wallonnie-Bruxelles) en Daniel Diaz (Delko Marseille-Provence KTM) eveneens meeglippen. Kévin Lebreton (Armée de Terre) sloot na een lange achtervolging eveneens aan bij de vier, waarna er vijf koplopers waren. Hun maximale voorsprong bedroeg drie minuten en twintig seconden.

Minnaard maakt de oversteek
In het peloton menden AG2R La Mondiale en Cofidis de meute. Desondanks ging het niet hard genoeg, want met nog veertig kilometer te gaan gingen Anthony Delaplace, Jonathan Hiver (beiden Fortunéo-Vital Concept) en onze landgenoot Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) in de achtervolging. Op 25 kilometer voor het einde vonden zij aansluiting bij de voorste vijf. Het mocht niet baten, want luttele minuten later vatte het peloton de vluchters in de kraag. Na aanvallen van Yoann Offredo, Marc Fournier (beiden FDJ) en Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert) draaide het uiteindelijk toch uit op een massasprint. Daarin was Planckaert de beste.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone