Kwiatkowski: “Winnen Amstel heeft grote impact gehad”

donderdag 23 april 2015 om 10:34
Kwiatkowski: “Winnen Amstel heeft grote impact gehad”

foto: Sirotti

Wereldkampioen Michal Kwiatkowski kon in de Waalse Pijl de hooggespannen verwachting niet waarmaken. De Poolse winnaar van de Amstel Gold Race 2015 eindigde woensdag ‘slechts’ als 33e: “Ik betaal vandaag waarschijnlijk de prijs voor alle emoties die de overwinning in de Amstel heeft losgemaakt”, verklaart de renner zijn matige optreden in Wallonië.

Kwiatkowski had nochtans zijn zinnen gezet op een goed resultaat in de Belgische eendagskoers: “Het team heeft fantastisch werk gedaan door mij de hele dag van voren te houden, helaas kon ik het niet afmaken”, zegt hij tegenover Biciciclismo. Over zijn ploeggenoot Franse Alaphilippe zegt hij: “Ik ben geweldig trots op hem. Hij heeft de hele dag voor mij gewerkt en toen ik op de slotklim niet mee kon, heeft hij standgehouden en daardoor staan we met Etixx – Quick Step alsnog op het podium. Een geweldige prestatie van hem.” Alaphilippe eindige als tweede in de Waalse Pijl. Een plek waar Kwiatkowski komende zondag vooraf voor zal tekenen: “Ik was vorig jaar derde in Luik, dus hoop ook dit jaar weer een goed resultaat neer te kunnen zetten. De overwinning in de Amstel Gold Race heeft echter wel een enorme impact op mij gehad en ik ben geestelijk nog steeds uitgeput van alle emoties die daarbij zijn losgekomen”, benadrukt Kwiatkowski.

Dit artikel delen:

26 Reacties

pirazzi 23 april 2015 om 15:49
Quote:
Over zijn ploeggenoot Franse Alaphilippe zegt hij

De voornaam van Alaphilippe is Julian. (Of de schrijver wil zeggen dat het een Fransman is maar dan zou er "Franse ploeggenoot" moeten staan.)

Headlines

Materiaalzone

Populair