Kwiatkowski en Bernal starten in Trofeo Laigueglia

maandag 1 maart 2021 om 19:52
Kwiatkowski en Bernal starten in Trofeo Laigueglia

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers gaat woensdag met Michal Kwiatkowski en Egan Bernal van start in Trofeo Laigueglia. De twee kopmannen maken deel uit van de Britse formatie in de heuvelklassieker langs de Ligurische kust en mogen gerekend worden tot de favorieten voor de overwinning.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Kwiatkowski en Bernal lieten eerder dit seizoen al zien goed in vorm te zijn. De Poolse allrounder werd in het eindklassement van de Ster van Bessèges tweede. De Colombiaan eindigde op zijn beurt als derde in de Tour de La Provence, nadat hij tweede werd in de bergrit naar Chalet Reynard op de Mont Ventoux.

De omkadering van de kopmannen is ook niet min. Eddie Dunbar, Sebastian Henao, Gianni Moscon, Salvatore Puccio en Carlos Rodriguez staan ook aan de start in Laigueglia. De Italiaan Moscon liet zich afgelopen weekend zien in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij werd er uiteindelijk 45ste.

Selectie INEOS Grenadiers voor de Trofeo Laigueglia 2021 (3 maart)
flag-co Egan Bernal
flag-ie Eddie Dunbar
flag-co Sebastian Henao
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-it Gianni Moscon
flag-it Salvatore Puccio
flag-es Carlos Rodriguez

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cochise 1 maart 2021 om 20:58

Ik ben toch stilaan benieuwd naar het plan met Bernal bij Ineos. Vorig jaar (te) veel getraind in de lockdown en (te) veel gekoerst in de aanloop naar de Tour en helemaal uitgeperst en rugproblemen. Ik zou denken dat ze hem dan rustig brengen dit seizoen maar hij heeft stilaan de meeste koersdagen van het hele peloton. Denken ze dat hij anders te veel (of te weinig?) traint?

0
lo squalo dello Stretto 2 maart 2021 om 09:43

Hij rijdt nu aardig wat koersen maar na de Tirreno last hij een trainingsblok in. Enkel nog de Tour of The Alps rijdt hij nog voor de Giro dan. Start dus met 23 koersdagen in de benen aan de Giro; lijkt me normaal.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone