Kuznetsov: “Dit was misschien de mooiste dag uit mijn leven”

Kuznetsov: “Dit was misschien de mooiste dag uit mijn leven”

Foto: Sirotti

maandag 28 maart 2016 om 12:11

Viacheslav Kuznetsov zorgde zondag voor een grote verrassing door als derde te eindigen in Gent-Wevelgem. De 26-jarige renner van Katusha is in extase over zijn uitslag. “Dit was misschien de mooiste dag uit mijn leven”, stelt hij op de website van zijn ploeg. “Ik ben zo blij: het voelt als een droom om hier in de top drie te staan.”

“Een maand geleden had ik nog wat gezondheidsproblemen”, vervolgt hij. “Ik had nooit verwacht dat ik hier op het podium zou staan. Het is een grote verrassing voor mij dat ik zulke goede benen had.”

Kuznetsov dankt zijn ploegleider Torsten Schmidt voor het goede advies. “Hij vertelde in mijn oortje om aan te vallen in die sectie, precies op die plek. Het was een smalle weg en we wisten allebei dat het peloton hier langzaam zou gaan. Ik geloofde hem, maar was daarna wel verrast dat ik alleen voorop kwam en een voorsprong kon opbouwen. Het verschil werd twintig seconden, daarna dertig… maar niemand volgde mij. Uiteindelijk lag ik één minuut en tien seconden voorop. Na de Kemmelberg deed ik rustig aan en volgde ik de rest toen ze bij me kwamen.” De Rus doelt hierbij op Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke en Peter Sagan.

Hij zou uiteindelijk met deze renners naar de meet gaan. “Op vijftig meter van het einde lag ik voorop en dacht ik dat ik misschien kon winnen, maar Sagan bleek te snel. Toen ik aanging, voelde ik dat ik niet langer kon blijven wachten. Ik kon niet in het wiel blijven met die mannen. Het was beter voor mij om als eerste aan te gaan en de rest te verrassen, maar Sagan was gewoon sterker.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

albertooo 28 maart 2016 om 17:19

Een van de weinige renners die voor de winst koerste gisteren, en zoals eerder is opgemerkt onterecht bekritiseerd. Dappere aanval gedaan en wellicht het maximale eruit gehaald. Chapeau! Waren er maar meer renners met zo'n instelling…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair