Kuss ziet kopman Roglic schitteren: “Ik neem mijn hoed af voor Primoz en Bernal”

woensdag 1 september 2021 om 19:11
Kuss ziet kopman Roglic schitteren: “Ik neem mijn hoed af voor Primoz en Bernal”

foto: Cor Vos

De zeventiende etappe van de Vuelta a España had niet beter kunnen verlopen voor Jumbo-Visma. Primož Roglič is na een indrukwekkende onderneming de nieuwe leider in de koers en zijn ploegmaat Sepp Kuss kwam knap als tweede over de streep in de rit naar Lagos de Covadonga.

Kuss, die in een sprintje bergop te sterk was voor onder meer Miguel Ángel López en Jack Haig, was na afloop uiteraard erg tevreden. “Het was echt een gedenkwaardige dag, het was de hele tijd koers”, liet hij weten aan Eurosport. “De jongens reden vandaag echt supergoed en Primož besloot mee te gaan met Bernal. Dat was echt een gedurfde move, maar ik voelde voor de start al dat hij vandaag iets wilde ondernemen.”

Het leverde de Sloveen uiteindelijk de ritzege op én de rode trui. In het klassement heeft hij nu een mooie voorsprong op zijn directe concurrenten. Enric Mas is nog altijd zijn voornaamste uitdager, maar volgt nu wel op meer dan twee minuten. “Ik denk dat Primož en Egan Bernal een geweldige etappe hebben gereden. Ik neem mijn hoed af.”

Jumbo-Visma moet de komende dagen echter scherp blijven. Zo staat morgen de koninginnenrit op het programma naar de gevreesde Altu d’el Gamoniteiru. “Ook de rit van donderdag zal weer zwaar worden. Er kan nog van alles gebeuren in deze Vuelta. We gaan ook morgen weer ons best doen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

jooprioolpijp 1 september 2021 om 19:26

Die mag morgen op de laatste klim voor eigen kans. Alle mannen voor hem in het klassement moeten er achteraan en Roglic hoeft alleen te volgen. Zoiets.

Bonorrie 1 september 2021 om 19:31

Mooi scenario Joop, laten we daar maar op hopen.

Wheely 1 september 2021 om 20:24

Zou ik prachtig vinden.

Dahu 1 september 2021 om 22:23

Zou mooi zijn maar met name Lopez zie ik hem niet zo snel van zich af schudden.
Het is ook een risicotje, Roglic heeft vandaag een straffe inspanning gedaan dus het is de vraag of JV dat zou moeten willen.
Nee ik zie Yates en de Movi’s wel wat proberen, Bahrain volgt en JV controleert, met een demarrage in de laatste km voor een overwinning in de rode trui, of zoiets.

guyremgabdel 1 september 2021 om 19:30

Na vandaag kunnen we zo goed als stellen dat Roglic de beste is en dus verdiend deze Vuelta gaat winnen. En daarmee kan je stellen dat deze Vuelta, net als de Giro en de Tour dit jaar, allesbehalve spannend was. Vorig jaar werden we echt verwend. Dit doet geen afbreuk aan de resp. winnaars, maar lag aan diverse factoren zoals gekozen programma, valpartij, ed. Hopelijk zien we in 2022 weer spannende duels ipv oneman shows.

rennerske 1 september 2021 om 19:42

Roglic na vandaag de beste? Dat was volgens mij na dag één al duidelijk.

madeinstars 1 september 2021 om 21:50

Aan de andere kant is het ondanks het gebrek aan spanning wel schitterend dat de drie grote rondes gewonnen worden door de drie beste ronderenners van de laatste paar jaar.

Dahu 1 september 2021 om 22:26

Na dag een misschien niet. Op de Picon Blanco hebben we de algemene verhoudingen bergop gezien, en in Cullera hebben we pas echt gezien dat hij wel oppermachtig was

rennerske 1 september 2021 om 20:03

Vandaag bijna net zoveel genoten van Kuss als Roglic. Het plezier bij het sprintje om plaats 2 riep herinneringen op aan het gevoel waarom we ooit met wielrennen begonnen zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair