Vuelta 2021: Voorbeschouwing etappe 18 naar Altu d’el Gamoniteiru

donderdag 2 september 2021 om 12:30
Vuelta 2021: Voorbeschouwing etappe 18 naar Altu d’el Gamoniteiru

foto: Cor Vos

Daags na de machtsovername van Primož Roglič staat opnieuw een bergetappe op het programma in de Vuelta a España. De rit is ruim 162 kilometer lang en voert de renners naar de top van de loodzware Altu d’el Gamoniteiru. Het is de laatste echte bergrit van de Vuelta, dus het is een kans om Roglič toch nog onder druk te zetten. En natuurlijk azen de nodige aanvallers op een etappezege. WielerFlits blikt vooruit!

Parcours

Het peloton is nog altijd in Asturië en de gemiddelde wielerfanaat weet dat de stijgingspercentages daar door de duivel zelf op de bergen zijn gelegd. De regio is de hel op aarde voor iedere wielerliefhebber. Deze achttiende etappe is de koninginnenrit en tevens de laatste kans voor de echte klimmers om het verschil te maken in het klassement.

De start vindt plaats in het historische dorp Salas, waar in het centrum nog veel behouden is uit de middeleeuwen. Het is een van de tussenstops op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Salas huisvestte in 1993 een keer eerder de start. Djamolidine Abduzhaparov won toen de twintigste etappe met aankomst in Ferrol. Toen vrijwel vlak, nu allesbehalve.

Na een eerste paar dalende kilometer beginnen de renners al na tien kilometer te voelen dat de weg omhoogloopt. Dit zet zich door tot kilometerpaal 44,2 van deze etappe. In La Riera begint daar de klim naar de top van de Puertu de San Llaurienzu. Dat is een beklimming van de eerste categorie met vrijwel de gehele klim stijgingspercentages van 10% of hoger. Het gemiddelde ligt op 8,6% door twee wat langere afvlakkingen met zelfs een kort stukje dalen. De beproeving duurt in totaal 9,9 kilometer. Eenmaal boven volgt er een steile afdaling van ruim twintig kilometer, voordat de weg meteen weer gevoelig naar boven begint te lopen.

In Bárzana ligt vervolgens de tussensprint, maar dat is er waarschijnlijk eentje voor de bühne. Nog geen twee kilometer later ligt het beginpunt van de tweede klim van de dag, de Altu de la Cobertoria. Ook dit is een beklimming van de eerste categorie waarbij het gemiddeld stijgingspercentage net zo hoog ligt als op de San Llaurienzu. Deze klim is alleen iets korter (7,9 kilometer) en loopt bovendien gelijkmatiger. Daardoor is het gemakkelijker om je ritme te vinden en vast te houden. Wel zullen de renners ondervinden dat de weg steeds steiler zijn weg omhoog vindt. De piek van 14% ligt zo’n drie kilometer onder de top.

Kort nadat de renners de La Cobertoria gerond hebben, kunnen ze al linksaf slaan naar de finish. Ze slaan echter naar rechts en rijden daarna in noordelijke richting naar Oviedo. Op dit stuk kunnen de renners op adem komen en krachten sparen voor het onmenselijk zware slot. Anderzijds zou je in deze vlakke fase ook een alles-of-niets-poging kunnen zien, als er klassementsrenners en hun ploeg al op La Cobertoria een aanval op de leiderstrui plaatsen. De totale afstand van deze rit is ‘maar’ 162,6 kilometer en op de top van La Cobertoria moeten de renners dan nog 68 afleggen. Dat is te overzien als je ploegmaats voorop hebt.

De volgende beklimming begint namelijk op dertig kilometer voor het einde. De Altu la Segá o del Cordal (ze wisten niet zo goed welke naam ze nu precies aan de berg moesten geven) van tweede categorie is de gemakkelijkste van de vier beklimmingen van de dag. Dit is een berg van de tweede categorie, met een lengte van 12,2 kilometer en een gemiddelde stijging van 3,8%. Een luxe knecht hoeft hier nog niet overboord als er klassementsrenners zijn die een coup proberen te plegen. Verschillen zullen er niet optreden, daar is de klim simpelweg niet zwaar genoeg voor. Wel kunnen de renners hun benen vast op scherp zetten…

De rit eindigt namelijk op de Altu d’el Gamoniteiru, een nieuwkomer in de Vuelta, maar wel eentje waarvan de organisatie denkt dat het meteen kan uitgroeien tot een klassieker. Deze monsterklim is volgens recreanten een van de allerzwaarste in de regio, naast die andere bekende berg: Alto de El Angliru, ook wel Het Beest van Asturias genoemd. Deze beklimming is liefst 14,6 kilometer lang en kent een gemiddelde hellingsgraad van 9,8%. Op enkele punten na komt het niet onder de 10%. Mede daarom stellen fietsrecreanten dat deze klim nóg zwaarder is dan de Angliru (12,5 km aan 10,1%), die andere bergtop in het Gamonal-massief.

De Gamoniteiru is dus weliswaar gemiddeld iets minder steil dan de Angliru, maar wel ruim twee kilometer langer. Naarmate de renners dichterbij de top komen (gekenmerkt door een verlaten weerstation en metalen kruis) gaat de weg steeds smaller zijn. Hoewel er op sommige plaatsen een nieuwe asfaltlaag is aangebracht, zullen de renners, net als op de Angliru, ook geitenpad met verbrokkeld beton onder de wielen krijgen. En alsof dat nog niet genoeg is, bereiken de renners pas in de laatste kilometer (gemiddelde stijging 14%) de piek van de gehele klim. Die ligt vlak voor de finishlijn is getrokken op liefst 17% stijging.

Het peloton is ook een van de lokale renners rijk. Pelayo Sánchez van Burgos-BH woont op zo’n twintig kilometer van de top van Altu d’el Gamoniteiru. Wie denkt dat hij daarmee in het thuisvoordeel is, heeft het mis. Sánchez rijdt er in zijn trainingen nooit omhoog, omdat hij de klim simpelweg te moeilijk vindt.

“Ik train vaak op de beide kanten van de Cobertoria”, vertelde hij aan Rouleur. “De Gamoniteiru, ondanks een fantastisch uitzicht, rijd ik echt bijna nooit omhoog. Dit is de koninginnenrit en hier zal de beslissing in het klassement vallen. Hij is lastig van voet tot top en je krijgt geen herstelmomenten. Asturische fans schreeuwen al jaren om dit moment. Het is spectaculair en we krijgen een show te zien.”

Voorts schrijft de organisatie nog dat er zelden zo veel hoogtemeters in één Vuelta-rit hebben gezeten. Spektakel gegarandeerd in deze laatste showdown voor de klassementsmannen. Vamos ciclistas, vamos escaladores!

Start: 12.38 uur
Finish: tussen 17.17 uur en 17.45 uur
Afstand: 162,6 kilometer


Favorieten

De bergetappe naar de Altu d’el Gamoniteiru is de laatste echte bergrit, al willen we vanachter onze computer de op-en-af-etappe naar Mos ook niet onderschatten. Het is dus een allerlaatste kans voor de achtervolgers van Primož Roglič om nog tijd terug te pakken. Met oog op de afsluitende tijdrit naar Santiago de Compostella zal dat moeten. Krijgen we opnieuw een alles-of-niets-poging van een van de favorieten?

Gaat Movistar voor alles-of-niets? – foto: Cor Vos

We kijken in eerste instantie naar de mannen van Movistar. Iedereen achter Roglič moet, maar zij moeten écht. Enric Mas en Miguel Ángel López hebben niets aan een achterstand van respectievelijk 2.22 minuten en 3.11 minuten. De vraag is echter of de Spanjaard en de Colombiaan goed genoeg zijn om het de Sloveen moeilijk te maken. De demarrage van Bernal en Roglič moesten zij laten gaan, wat wellicht een teken aan de wand is dat het beste er wel vanaf is bij de Movistar-kopmannen.

Wel weten we dat de Telefónica-ploeg een plannetje kan uitstippelen. Daarbij kan López met een vroege aanval wellicht voor wat onrust zorgen. Op Lagos de Covadonga eindigden Mas en Superman López in dezelfde achtervolgende groep achter Roglič, nadat ze nog wel meerdere versnellingen hadden geplaatst. Het verschil konden zij echter niet maken.

Primož Roglič, een klasse apart – foto: Cor Vos

Movistar werd in de eerste twee weken telkens in een zin genoemd met het woord ‘overtal’. Aan het begin had de blauwe armada nog drie kopmannen, maar na de opgave van Alejandro Valverde waren dat er nog twee. Die twee stonden wel telkens in de top van het klassement. In de bergrit naar Lagos de Covadonga was het echter Jumbo-Visma dat met een overtal de etappe kleurde. Kopman Primož Roglič was in staat om de demarrage van Egan Bernal te volgen en daarachter controleerden Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Sam Oomen en Koen Bouwman zijn aanval.

Er lijkt geen sleet te zitten op de vorm van Roglič, ook niet in deze derde week. De week waarin hij de afgelopen twee Vuelta’s nog wel eens in de problemen kwam. Dat hij de concurrentie op de Lagos de Covadonga op meer dan anderhalve minuut reed, toont aan dat hij een klasse apart is momenteel. De Sloveen heeft in het algemeen klassement dan ook een voorsprong van ruim twee minuten die hij moet verdedigen. Het voordeel voor Roglič is dat hij ‘gewoon’ de aanvallen kan volgen. Met zijn explosiviteit kan hij op de Altu d’el Gamoniteiru voor een vierde Vuelta-ritzege tekenen.

Bekroont Sepp Kuss zijn topvorm met een ritzege? – foto: Cor Vos

Een vraag die voor hem geldt, maar eigenlijk voor iedereen: Hoe verteert hij de natte omstandigheden van woensdag? Wellicht gunt Roglič de kans aan Sepp Kuss, die op de Covadonga ijzersterk voor de dag kwam en tweede werd. De Amerikaanse klimgeit heeft bovendien een goede eindklassering in het vooruitzicht. Zo is het verschil met de vijfde plaats van Guillaume Martin minder dan een minuut. En dat Kuss een koers kan afmaken, bewees hij in de afgelopen Tour de France in de rit naar Andorra.

Wie niet waagt, wie niet wint. Met die lijfspreuk trok Egan Bernal woensdag in de rit naar Lagos de Covadonga ten aanval. En dat 60 (!) kilometer van de finish. Het getuigt van moed van de Girowinnaar, die weet dat hij niet in absolute topvorm verkeert. Ondanks zijn monsteraanval, en ondanks dat hij een onverslaanbare Roglič niet kon volgen, hield hij een knap tempo vast in de laatste zware kilometers.

Egan Bernal mag nog dromen van het podium – foto: Cor Vos

Bernal lijkt erdoorheen te komen en krijgt, bij een aanval, wellicht de ruimte van Rogla na de fijne samenwerking in de zeventiende rit. De Colombiaanse klimmer kijkt ondertussen tegen een achterstand van 4.29 minuut aan, dus heel gevaarlijk is hij niet. Adam Yates, momenteel zevende in het klassement, aast ook nog op een top-5-notering, maar hij lijkt niet in staat om grote verschillen te veroorzaken. Datzelfde geldt voor Bahrain Victorious-kopman Jack Haig. De Australiër, die flink wat steun heeft in de bergen, zal ondertussen zijn focus verleggen naar een podiumplaats in het eindklassement.

Jumbo-Visma heeft de rode trui weer in handen en dan weten de vluchters dat er kansen liggen. De Nederlandse formatie zal zich niet bovenmatig inspannen als een ongevaarlijke groep wegrijdt. We kijken daarom naar de vertrouwde namen die de afgelopen weken ook al in de aanval zagen in de bergetappes. Michael Storer en Romain Bardet van Team DSM springen er bovenuit. De Australiër won al twee bergetappes en de Fransman was de beste op Pico Villuercas. Woensdag probeerde Storer het opnieuw, maar beslisten de favorieten voor het algemeen klassement anders.

Michael Storer voor zijn derde? – foto: Cor Vos

Rafal Majka rondde ook een aanval succesvol af. Kan de Pool van UAE Emirates dat kunstje nog eens herhalen? En dan is er nog een pak klimmers dat mag dromen. Bahrain Victorious zal nog een ritwinst willen na die van Damiano Caruso. De Italiaan kan zelf ten aanval trekken, maar ook ploeggenoten Wout Poels, Mark Padun en Gino Mäder (stiekem opgeklommen naar de tiende plek in het klassement) kunnen dit aan. En we noemen nog graag Mikel Nieve (BikeExchange), Juan Pedro López (Trek-Segafredo), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) en David De la Cruz (UAE Emirates).

Of de vroege vlucht gaat standhouden, zal dus vooral afhangen van de intenties van de concurrentie van Jumbo-Visma. Als Movistar, Bahrain Victorious en INEOS Grenadiers dat initiatief niet nemen, mogen de aanvallers hun borst natmaken.

Naast de ritzege ligt voor veel potentiële aanvallers nog meer voor het grijpen: bergpunten! Met twee klimmen van eerste categorie (10, 6, 4, 2, 1 punt), een van tweede categorie (5, 3, 1 punt) en de loodzware slotklim (20, 15, 10, 6, 4, 2 punten) zijn maximaal 45 punten te verdienen. En dat terwijl de huidige leider Bardet 51 punten op zak heeft. Achter hem volgen Storer, Caruso, Roglič en Majka binnen 22 punten. De verschillen zijn dus te overzien en het biedt een strijd in een strijd.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Primož Roglič
*** Enric Mas, Sepp Kuss
** Miguel Ángel López, Egan Bernal, Michael Storer
* Romain Bardet, Damiano Caruso, Rafal Majka, Pavel Sivakov

Vuelta 2021: Deelnemerslijst


Weer en TV

Niet alleen het is parcours spectaculair, maar hevige buien kunnen voor extra spektakel zorgen. Dat meldt Weeronline. Met name in de bergen kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. Daarbij valt veel regen in korte tijd, is ook kans op hagel en schommelt de temperatuur rond de 17 à 20 graden. Het is nog even afwachten of het peloton precies een bui treft, maar dat er buien ontstaan in de regio Asturië rondom de Altu d’el Gamoniteiru is zeker. Opnieuw een zware dag dus…

De etappe is via de Eurosport Player integraal te zien vanaf 12.35 uur. Eurosport 1 is er vanaf dat moment ook bij, uiteraard met reclames tussendoor. Sporza schakelt in verband met de Benelux Tour later in. De uitzending op Eén gaat rond 15.50 uur van start.

Dit artikel delen:

49 Reacties

Michelangelo 1 september 2021 om 19:11

Stevig klimmetje op het eind.

Het zal me na de demonstratie van vandaag benieuwen of er nog pogingen komen om Roglic aan te vallen, of dat er al meer op plaatsbehoud daarachter gekoerst gaat worden. Ik verwacht dan ook niet echt een alles of niks aanval; dat heeft Bernal geprobeerd, maar heel veel werd dat niet.

En vwb Kuss: ik denk niet dat TJV gaat gokken op Kuss als winnaar. Liever op zeker met Roglic, dan erachter komen dat je net dat mannetje mist als je hem echt nodig hebt. Tenzij Kruijswijk gewoon op zijn post is natuurlijk…

rennerske 1 september 2021 om 19:33

Bij een alles of niets aanval op een renner die beter is weet je eigenlijk al dat je je eigen graf graaft. Dat wordt dus huidige positie proberen te consolideren en hopen dat de concurrent voor je een iets mindere dag heeft om eventueel een plaatsje op te schuiven.

Turtlehead 1 september 2021 om 22:49

Ja, best een aardig pukkeltje hè? 1600 hoogtemeter in één klimmetje. Dat is nog eens wat. En dan lekker wat regen erbij, na die slopende hitte van de eerste weken.
Mooi afzien!

Bulcke 2 september 2021 om 10:52

Dat is net zoveel hoogtemeters als de Ventoux vanuit Bedoin, maar dan in 6 km minder. Amai

Marik 1 september 2021 om 19:21

Hey hallo koekoek, Roglic is toch geen Padun. Die wint morgen niet hoor. Morgen is voor een vluchter.

Man met de hamer 1 september 2021 om 21:39

Wat er is er eigenlijk aan de hand met Padun? Er werd veel van hem verwacht deze ronde. Die twee etappe overwinningen worden helaas almaar verdachter.

Michelangelo 1 september 2021 om 22:20

Inderdaad wat de man met de hamer zegt. Padun niet gezien, terwijl je na de nummertjes eerder dit seizoen toch ook wel een kunststukje zou verwachten hier.

IlPirata 1 september 2021 om 22:50

Padun probeerde het vandaag nog wel om mee te gaan in de aanval.Groep werd teruggepakt. Heeft geen Dauphine benen hier.

platteprijs 2 september 2021 om 07:34

Belachelijk om altijd weer met die dopingbeschuldigingen te komen.

Man met de hamer 2 september 2021 om 09:07

Het is geen beschuldiging maar een onvermijdelijke bedenking. Niet twijfelen is belachelijk.

IlPirata 2 september 2021 om 09:22

@platteprijs

Ik lees hier totaal geen dopingverhalen.Heeft gewoon de vorm niet te pakken

naranjito 2 september 2021 om 10:35

Man met de hamer denkt dus dat Padun in Parijs-Nice een dopingproduct te pakken had waarmee hij door de controle kwam en boven alles en iedereen uitsteeg, maar vervolgens bij een drieweekse ronde denkt: “ah nee, dat neem ik niet nog een keer”?

Er hoeft niks aan de hand te zijn als je gewoon kijkt naar zijn vorige twee Vueltas: pure knecht, meestal 100zoveelste in de daguitslag die dan één etappe mee zat in de goede vlucht. Dat zou vandaag of in de etappe naar Mos weer goed kunnen, al is er ook kans dat Caruso (bergtrui) en Haig hem gewoon nodig hebben.

Michelangelo 2 september 2021 om 10:48

Ik wil het hier toch wel opnemen voor de man met de hamer. Als je kijkt naar Padun, dan zijn er eigenlijk in zijn hele loopbaan 2 prestaties die eruit springen, namelijk die twee beruchte etappes in de Dauphine. En dan denk ik niet zozeer het feit dat hij wint, maar wel de manier waarop. Gewoon het hele peloton kleineren. Een manier die je bij Pogacar of Roglic nog wel zou kunnen plaatsen gezien hun andere nummetjes, maar niet bij Padun.

Als dingen te mooi zijn om waar te zijn, dan is helaas in de wielrennerij gebleken dat er vaak ook iets meer aan de hand was. Het is dus denk ik ook het volste recht om kritisch te zijn over deze prestaties. En het is naief om zonder meer te geloven dat dit ineens komt door enkel bruine boterhammen met kaas of een bord spaghetti.

Man met de hamer 2 september 2021 om 12:05

Dank Michelangelo, je schildert het weer fraai.
Overigens was het de Dauphiné, @naranjito, niet Parijs-Nice. Daarna verdween de beste man, tot verbazing van velen (zie wieler-Twitter, dat zich er uitgebreid het hoofd over brak) plots van het toneel. Waarom deze renner in topvorm niet selecteren voor de Tour, waarom niet meenemen naar Tokyo?
Ik gun hem het voordeel, maar de twijfel is hardnekkig.

naranjito 2 september 2021 om 23:42

Dauphine idd, pardon. Maar het is toch net zo gek als dat wél een dopinguitschieter was? Waarom zou dat dan niet nog eens kunnen? Is het spul op? Of weten we iets over de Dauphine, dat daarin niet gecontroleerd wordt op iets waar de Tour en Vuelta dat wel doen? Het is opvallend, uiteraard, maar het is net zo opvallend als het met doping te maken heeft als wanneer het dat niet heeft.

Bonorrie 1 september 2021 om 19:29

Denk dat morgen Yates het gaat proberen en dat Bahrain iets gaat ondernemen met Haig. Verwacht van Movistar niks anders dan volgen en aanklampen om hun klassement te behouden. Misschien dat in het heetst van de strijd Kuss nog wat plaatsjes op kan schuiven. We zullen zien, verwacht er morgen weer veel moois van. Met 20 punten op de slotklim is er nog strijd op alle fronten.

Nul verstand 1 september 2021 om 19:37

Dit is wel een klim waarop wieltjesplakkers bedrogen uitkomen. Punt.

Lendilonus 1 september 2021 om 19:43

Toch wel weer veelzeggend dat de lokale renner dit onding nooit oprijdt, het spektakel tussen de klassementsmannen is op dit soort geitenpaden altijd al vrij beperkt omdat het vooral omhoog kruipen is ipv aanvallen. Dan bedenk ik me nog hoe het voor de mindere klimmers in zo’n peloton moet zijn in week 3 en dan vraag ik me af of je de etappes met dit soort percentages niet in week 1/2 moet doen wanneer men in ieder geval nog een beetje fris is ipv aan het eind.

Dr op en dr over 1 september 2021 om 20:50

Het is “juist” omdat renners niet meer fris zijn, dat ze dit soort beklimmingen in de derde week gooien. ;)

Michelangelo 1 september 2021 om 22:22

Vaak zijn dit soort geitenpaden vooral mooi omdat de percentages tot de verbeelding spreken. Maar uiteindelijk is het gewoon zoveel mogelijk watten per kg trappen, er is weinig tactiek bij. Je kunt niet profiteren van anderen, in het wiel zitten levert eigenlijk niks op.

Maar het levert wel vaak mooie plaatjes op, en dat is in het wielrennen ook wat waard natuurlijk.

Turtlehead 1 september 2021 om 23:02

Niemand traint op de zwaarste wedstrijdparcoursen, dus echt vreemd is het niet.
Maar wel een mooi verhaal natuurlijk!

Luca Quasi 1 september 2021 om 19:59

Poels gaat hem pakken!

xistnc 1 september 2021 om 20:19

Die slotklim bestaat eigenlijk uit twee delen. Het eerste deel is de kant van de Cobertoria, die ze halverwege de etappe hebben afgedaald: 9km aan 9%. Het tweede deel is een nóg steilere verlenging daarvan.

hjjanssen1973 1 september 2021 om 20:21

Ik verwacht dezelfde uitslag als vandaag.

Wheely 1 september 2021 om 20:21

Vluchters ga u gang. Roglic gaat enkel consolideren, Movistar heeft geen ploeg om te controleren en Bernal heeft zijn pijlen verschoten. Evt alleen Yates zal nog wat willen proberen maar of Ineos in hem gelooft vraag ik me af.

DSM mag de rit hebben.

Michelangelo 1 september 2021 om 20:42

Misschien wel een keer Kruijswijk nog mee in de vlucht van de dag? Zou wel mooi zijn…

Verder verwacht ik ook de bollenmannen gewoon weer in de kop van het veld. Punten rapen.

Dr op en dr over 1 september 2021 om 20:48

Morgen een zelfde scenario als vandaag. Daar het hem geen ruk boeit of hij nu 4e of 10e word gooit Bernal er op de een na laatste klim wederom aan splijtende demarrage uit, die enkel gevolgd wordt door Roglic.

Kan zijn dat Roglic ditmaal besluit de dagzege aan Bernal te laten.

JensVdB 1 september 2021 om 20:57

ik denk Super Lopez

Mirra 1 september 2021 om 21:03

Paduuuunk!

Merlinappa 1 september 2021 om 21:40

Vluchtersetappe. Geen idee wie though.

Turtlehead 1 september 2021 om 23:03

Storer dan neem ik aan.

MRK89 1 september 2021 om 21:56

Geitenpad, miss dan een betere dag voor Bernal? Beetje zoals de etappe in de giro.

Turtlehead 1 september 2021 om 23:16

Als je zo sterft in de laatste klim als Bernal, is de kans dat je de volgende dag omhoog vliegt niet zo groot. Dan eerder Yates die zijn geitenbenen opeens terugvindt.

Wheely 2 september 2021 om 10:35

Geitenbenen. :)

Baukema Tomoulin 1 september 2021 om 22:00

Jumbo zal net als vandaag bedacht zijn op Movis en Ineos renners in de vlucht. Voor elke van die moet er 1 van jumbo bij zitten. Het zal dus afhangen van de benen van Van Baarle, Verona en co of het strakke controle is met klassementsrenners voor de winst of een grote vluchtersgroep. Bahrein krijgt denk ik wel een vrijgeleide.

Romāns Vainšteins 1 september 2021 om 22:46

Vandaag en vooral ook zijn specifieke kwaliteiten in acht genomen : Sepp Kuss, rijdt in die crazy laatste k weg met rugdekking van Roglic. Mijn topfavoriet voor de winst morgen en laat ze er voor rijden bij Jumbo aub.

jv88 1 september 2021 om 22:52

Ik ga ook voor Kuss. Hij valt aan en Roglic controleert erachter!

Olly 2 september 2021 om 09:36

Dat is het eerste wat ik ook dacht na gisteren en de positie van Kuss in het AK.

fietsvriend 1 september 2021 om 23:52

Movistar als team geloof ik niet meer in – vandaag al in de touwen toen de finale goed en wel begon (en die begon vroeg vandaag).
Bahrein viel me ook niet mee.
INEOS nog maar 6 man in koers, waarvan allen van Baarle en Sivakov iets voor de kopmannen kunnen betekenen (Pidcock, echt teleurstellend). Het houdt niet over.

TJV sterkste collectief dus geef de zegen maar aan een kopgroep. Bardet voor zijn tweede.

Ivan 2 september 2021 om 01:14

Deze zal toch wel voor de vluchters zijn normaal gesproken.
**** Landa (Is kennelijk afgestapt, dan toch maar Storer)
*** Sivakov Bardet
** Oomen Rochas Nieve
* Bouchard Verona JP Lopez Caruso

Wheely 2 september 2021 om 08:15

Landa doet niet meer mee.

LaTrapper 2 september 2021 om 06:55

Landa is al afgestapt. Storer kan in bovenstaand rijtje worden toegevoegd

skylimit 2 september 2021 om 08:57

Ik hoop eerlijk gezegd dat het droog blijft en geen hondenweer wordt, zodat we tenminste goede beelden en een faire koers zonder onfortuinlijke valpartijen in natte afdalingen.
Alleen iemand met superbenen zal vandaag ten aanval trekken. Verwacht geen coupe of een alles of niets aanval. Er zal controle zijn en de vluchtersgroep zal niet veel ruimte krijgen, waardoor de klassementsmannen om de zege gaan rijden, vermoed ik.
Mocht het toch een vluchter zijn, dan zal die een behoorlijke voorsprong moet hebben en dus ook meer dan begenadigd moeten klimmen anders sterft hij in schoonheid in de laatste meters.

Scorel 2 september 2021 om 09:50

Mis Yates bij de sterren. Reed gisteren goed.

VengaVengaVenga 2 september 2021 om 09:54

Een vluchter die hier gaat winnen lijkt me toch erg sterk. Dit is zo’n naar apparaat van een slotklim dat automatisch de beste klimmers naar voren komen. Dan moet je aan de voet echt 7 minuten hebben als groep zijnde en Bardet of Champoussin heten.

Ik verwacht dat Roglic de ritzege gunt aan een beestachtig goed klimmende Superman.

Veloburto 2 september 2021 om 11:45

Holy shit wat een klim

DrJ 2 september 2021 om 11:54

Kruiswijk wint na lange solo vanuit kopgroep! Dat hoop ik toch echt eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair