Kruijswijk roept op tot actie na Vuelta-val

Kruijswijk roept op tot actie na Vuelta-val

foto: Sirotti

donderdag 25 augustus 2016 om 12:33

Steven Kruijswijk heeft zijn ongenoegen geuit over zijn valpartij van gisteren. “Nu mag ik nog blij zijn dat het ‘maar’ om mijn sleutelbeen gaat, dat heelt wel weer. Dit had veel erger af kunnen lopen”, vertelt de LottoNL-Jumbo-kopman aan het Algemeen Dagblad.

‘Wielersport schiet niets op met excuses’
Kruijswijk heeft inmiddels een steunbetuiging van de Vuelta a España-organisatie ontvangen. “Ik ben blij dat ze de fout erkennen, maar met excuses schiet ik zelf niks op. En de wielersport ook niet. Ik ben de dupe van een obstakel, dat bijna niet te missen is. En toch is het over het hoofd gezien. Dat is niet voor het eerst.”

Extra budget voor veiligheid
Als voorbeeld haalt Kruijswijk een soortgelijke val in de Ronde van het Baskenland 2015 aan, waarbij Peter Stetina zwaar ten val kwam. “Als renner moét je opletten, maar je moét er ook vanuit kunnen gaan dat de omgeving waarin je koerst veilig is. […] Blijkbaar moeten inspecties nog strikter. Dan die laatste tien kilometer maar dubbel checken, als ze dit soort dingen over het hoofd blijven zien. Dan trekken ze daar bij de UCI maar extra budget voor uit.”

Dit artikel delen:

49 Reacties

LucasR 25 augustus 2016 om 12:35

En zo is het.

Kingstown 25 augustus 2016 om 12:46

Een obstakel wat bijna niet te missen is…lol.

nickdt 25 augustus 2016 om 12:48

Inderdaad. En ook als door zo’n obstakel een valpartij gebeurt, de renners die bij de valpartij betrokken zijn dezelfde tijd geven als de winnaar.

klassementsrenner 25 augustus 2016 om 12:52

Die Cookson is iemand die alleen maar blij om zich heen is aan het zwaaien. Verder steekt hij geen vinger uit. en maar smeken dat hij nog een termijn krijgt. Met hem als leider doet de UCI niks!

vanSpringel 25 augustus 2016 om 12:56

Ongenoegen ?
Volgens mij is ie woest, agressief in zijn verdere leven wanneer die paaltjes ziet.
Ik kan er persoonlijk over meepraten…over paaltjes dan, en Piet ook.
Het zgn “paaltjessyndroom”.

koenp36 25 augustus 2016 om 13:00

Als het kalf verdronken is dempt men de put.

robotour 25 augustus 2016 om 13:13

Altijd maar weer de schuld bij een ander leggen, steek toch eerst eens een hand in eigen boezem. Veel woorden, maar weinig daden. Het respect in het peleton moet eerst terug en het roekeloze rijgedrag moet aan banden worden gelegd. In plaats van een paal had er ook een kind of een toeschouwer kunnen staan.

Zjoske 25 augustus 2016 om 13:16

Ook dan kun je gewoon een verantwoordelijke voor de valpartij aanwijzen. Net als in dit geval. Your point being?

vlek 25 augustus 2016 om 13:17
Quote:
In plaats van een paal had er ook een kind of een toeschouwer kunnen staan.

Want die staan nog steeds op de weg, een behoorlijk stuk van de stoep, wanneer er een aanstormend peloton langs komt?

john 25 augustus 2016 om 13:21

Er fietsen 130 renners voorbij dat paaltje maar de meest stuur vaste renner rijd tegen een paaltje en de wielerwereld staat op zijn kop.
.Soms maar heel soms verlang ik naar de tijd dat er gewoon gekoerst werd en niet gezeikt zo als nu Regent is het te nat, schijnt de zon is het te warm , moeten ze in mei berg op fietsen ligt er sneeuw te koud /gevaarlijk . wat een overbetaalde watjes zitten er op die fietsen tegewoordig

robotour 25 augustus 2016 om 13:26

@vlek er blijven vaak genoeg toeschouwers op de weg staan, die niet opletten.

Frits des Jeux 25 augustus 2016 om 13:27

In die tijd dat er “gewoon” gekoerst werd waren er dan ook amper verkeersobstakels.

vlek 25 augustus 2016 om 13:31

Op zo’n plek? Levensgevaarlijke debielen.

Janjanssen98765 25 augustus 2016 om 13:36

@vlek

Ik denk dat robotour de situatie vanuit zichzelf bekijkt en dan is het een vrij logische plek om als toeschouwer te staan.

SvB 25 augustus 2016 om 13:38

En in “die” tijd wist je van de amfetamine ook niet meer of het sneeuwde, warm was, bergop ging of vlak…. Tja..

robertus 25 augustus 2016 om 13:51

Er is niks mis mee om bij dit soort obstakel een seingever te plaatsen, alleen al voor meer veiligheid voor de renners.

schipperaar 25 augustus 2016 om 13:55

Beetje verantwoording bij de renners, ak rijders zouden ook best wat inhouden, vooral als het klassement al min of meer uit zicht is.

Scotty 25 augustus 2016 om 13:58
Quote:
Altijd maar weer de schuld bij een ander leggen, steek toch eerst eens een hand in eigen boezem. Veel woorden, maar weinig daden. Het respect in het peleton moet eerst terug en het roekeloze rijgedrag moet aan banden worden gelegd. In plaats van een paal had er ook een kind of een toeschouwer kunnen staan.

Grappig wat een onzin sommige mensen gaan uitkramen als ze op een gegeven moment een mening hebben “gekozen”. Jongen toch, erken dat je fout zat en bespaar ons dit gejengel.

On: terechte call van Kruijswijk. Al zal er met een vierdubbele controle ook nog wel eens een gevaarlijk element over het hoofd worden gezien. Weliswaar minder vaak, en daar gaat het om.

Gesink4President 25 augustus 2016 om 14:00

Schadevergoeding eisen van de Vuelta. Die hebben al toegegeven dat het hun schuld is.

schipperaar 25 augustus 2016 om 14:06

@scotty
Oproepen tot actie is eg makkelijk natuurlijk, budget uittrekken ook maar zijn ze ook bereid zelf een duit in het zakje te doen? Ga eens met de nodigen aan tafel zitten en kom met iets concreets.

robotour 25 augustus 2016 om 14:08

@scotty het glas is half leeg of half vol. Kruijswijk knalt in Italie tegen een ijsmuur aan, natuurlijk ook de schuld van de organisatie, die hadden die muur verder weg moeten smelten. Kruijswijk knalt in Spanje tegen een paaltje aan, ok, organisatie neemt voor de buhne de schuld op zich, maar feit blijft dat Kruijswijk toch in eerste instantie zelf moet opletten en verantwoordelijk is voor zijn rij- en stuurgedrag.

girardengo 25 augustus 2016 om 14:09

Gedachte-experiment: Hoe zou Bernard Hinault (als renner) hiermee zijn omgegaan?

Purito 25 augustus 2016 om 14:09

Het respect in het peloton is inderdaad niet je-van-het. Het respect op WF trouwens ook niet.

Tjonge jonge. Wat een zure reacties en zinloze persoonlijke aanvalletjes. It’s the sun, no?

vlek 25 augustus 2016 om 14:12
Quote:
het glas is half leeg of half vol.

Vervolgens geef je echter blijk van een nogal absolute blik op de werkelijkheid. Want je kunt beide situaties die je beschrijft natuurlijk gewoon los van elkaar beoordelen. Niemand zal je verbieden de verschillende eigenschappen van die valpartijen mee te wegen. Kruijswijk in de Giro was volledig zijn eigen schuld. Gisteren was er sprake van grove nalatigheid van de organisatie. Iedereen met een beetje verstand kan dat inzien.

Gesink4President 25 augustus 2016 om 14:12

@Robotour. In Italie was het zijn eigen schuld, dat heeft Steven ook toegegeven. Die val van gisteren is daar echt niet mee te vergelijken. Die is echt de schuld van de organisatie en dat zien ze zelf ook in gelukkig

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone