Kruijswijk: “Ik ben heel blij met Clement en Van den Broeck”

Kruijswijk: “Ik ben heel blij met Clement en Van den Broeck”

foto: ANSA/ALESSANDRO DI MEO

zondag 25 december 2016 om 12:00

Steven Kruijswijk maakt er geen geheim van: de Noord-Brabander wil in 2017 de Giro d’Italia winnen. LottoNL-Jumbo doet er alles aan om die mogelijkheid te creëren. “We zijn er al vanaf november mee bezig”, vertelt Kruijswijk aan WielerFlits.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
Versterkingen
Eigenlijk loopt dat proces al veel langer. Toen de kopman afgelopen juli zijn contract bij de ploeg verlengde, was het een eis dat er versterkingen bergop bij zouden komen. Die kwamen er in de personen van Stef Clement en Jurgen Van den Broeck. “Voor mij was het heel belangrijk om twee jongens erbij te krijgen die we dit jaar tekort kwamen, vooral in het hooggebergte. De ploeg is daarna met een aantal namen gekomen. Samen hebben we gekeken welke renners bij ons passen. Daar zijn Stef en Jurgen uitgekomen en daar ben ik wel heel blij mee.”

Status
Door zijn goede prestaties in de Giro van 2016, is de status van De Kleerhanger veranderd. Meer dan ooit staat hij de media te woord en volgen fans zijn stappen. Zelf blijft Kruijswijk daar nuchter onder, al is hij zich er wel degelijk van bewust dat hij komend seizoen de Giro kan winnen. “Er gaat niet veel veranderen in mijn voorbereiding en mijn doen en laten. Ik denk dat men mij nu meer naar voren schuift als kanshebber. Tenminste, zo zie ik mezelf wel. Dan hoort alle aandacht erbij. Dat geeft misschien het stukje extra druk dat nodig is om te presteren.”

Deelnemersveld
De Ronde van Italië viert in 2017 haar honderdste editie. Dat trekt een heleboel toprenners aan, want Vincenzo Nibali, Johan Esteban Chaves, Fabio Aru, Thibaut Pinot, Rafał Majka, Ilnur Zakarin, Mikel Landa, Bauke Mollema en – zaterdag nog – Nairo Quintana zeiden reeds hun deelname toe. “Dat is alleen maar mooi. Nibali en Alejandro Valverde zijn ook geen kleine jongens, waar ik afgelopen jaar tegen heb gereden. […] Ik ga niet kijken hoe veel jongens er met grote namen aan de start staan. Ik zal ze toch allemaal moeten kloppen als ik wil winnen.”

Meer zien? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

58 Reacties

schipperaar 26 december 2016 om 18:09

@tdola
Kruijswijk en Dumoulin namen elkaar mee naar de streep dit jaar wat naar ik meen zo’n 30 sec opbracht, wat je zegt de handen ineenslaan, beter met twee op podium dan geeneen.

vlek 26 december 2016 om 18:19

Het was dat ze bonificatie seconden pakten, maar verder zat er slechts een seconden tussen de twee Nederlanders en de groep erachter. Nu telt iedere seconden van Dumoulin natuurlijk minstens voor tien, dus op zich heb je dan wel gelijk met die dertig seconden.

schipperaar 26 december 2016 om 18:54

@vlek
Hoeveel het opbrengt doet niet terzake maar het leverde uiteindelijk voor beiden de leiderstrui op dus gedeelde winst is dubbele vreugd.
Gaat erom dat ik sinds lange tijd samenwerking tussen 2 verschillende “nl” ploegen zag.

vlek 26 december 2016 om 19:43

De roze trui veroverden ze uiteraard op basis van hele andere prestaties, maar dat twee Nederlanders (niet ploegen, maar renners) in de positie waren dat ze iets aan elkaar konden hebben was inderdaad mooi. Ongebruikelijk is dat overigens niet.

schipperaar 26 december 2016 om 20:52

Kan alleen maar hopen dat het navolging vindt, schept een band natuurlijk. Doet me weer denken aan die twee adamse meiden die ik meetrok de cucheron op, friends forever.

thijssss 26 december 2016 om 23:20

Met de vorm van dit afgelopen editie en misschien nog wat extra focus, is er geen enkele reden waarom hij niet weer in de derde week het roze aan kan hebben. Clement en Jurgen zijn renners die met de juiste vorm (en ik denk dat ze persoonlijk ook graag die vorm willen halen voor Kruijswijk) zorgen voor een ervaren ploeg met genoeg kracht in de bergen om het roze wèl binnen te slepen. Maar als hij gewoon meestrijd met de voorsten bergop, aanvallen kan plaatsen en actief meedoet geniet ik er ook van.

Geurt Harm 27 december 2016 om 18:21

Had Steven eigenlijk wel als kopman in de Tour willen zien, nu Gesink geen klassementsambities heeft.

Alexander 28 december 2016 om 11:41

Winnen van Quintana en Chaves vindt ik enigen waar ik echt aan twijfel. Rest moet wel kunnen. Hij was weergaloos de laatste Giro. Ik heb er in ieder geval zin in.

Laatste nieuws

Materiaalzone