Kruijswijk controleert concurrentie: “Battaglin deed berewerk”

Kruijswijk controleert concurrentie: “Battaglin deed berewerk”

foto: Sirotti

donderdag 26 mei 2016 om 17:27

Drie. Zoveel dagen is het nog tot Turijn voor Steven Kruijswijk en de rest van het peloton. Aanvankelijk werd vandaag aangekruist als rit met een listige finale, maar het peloton gunde de dagzege aan de vroege vluchters. Bij de favorieten was het Enrico Battaglin die in dienst van Kruijswijk de favorietengroep mende. “Hij deed berewerk en hield een goede snelheid aan”, aldus de Brabander in het flash interview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik heb alleen mijn eigen team gezien”, lacht Kruijswijk. Zijn ploegmaats hebben de hele dag op kop van het peloton gereden heeft, inclusief de klim naar Pramartino. “Ze waren heel sterk en hielden mij veilig uit de wind. Enrico (Battaglin, red.) deed berewerk op de klim en hield een goede snelheid aan. Er waren namelijk geen aanvallen. Ik denk dat iedereen op zijn max zat.”

Op de laatste beklimming van de korte muur Via Principe d’Ajaca was de pijp leeg bij Battaglin, maar Kruijswijk wist wat hem te doen stond. “Op laatste klim moest ik het zelf doen en een oogje op de anderen houden”, aldus de renner uit Nuenen, die op de kasseienklim niet in de problemen kwam. “Het is iets anders op de keien. Ik moest even zitten, want als je staat stuitert je fiets alle kanten op. Op de top zag ik Valverde gaan en zat ik direct op zijn wiel.”

Morgen staat er een 162 kilometer lange bergetappe op de agenda van Pinerolo naar het Franse Risoul. Pakt Kruijswijk dan zijn ritzege, die hij nog mist? “We zullen zien. Eerst de trui houden en dan kijken wat er nog meer in zit.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Sammysosa 26 mei 2016 om 17:33

Beste.
Openingszin.
Ever.

0
Speedy 26 mei 2016 om 17:36

Sinds 1980 heeft geen Nederlandse renner een grote ronde meer gewonnen. Ritzeges genoeg. Ik zou me echt alleen maar op de eindoverwinning richten. Dat is zo veel belangrijker.

0
josi 26 mei 2016 om 17:36

Battaglin vandaag inderdaad zeer nuttig, toch maar een beperkt groepje dat zijn tempo kon volgen en geen enkel animo bij de concurrentie om te demarreren. Morgen zal het wel een ander verhaal worden, dan zal Kruijswijk het grotendeels alleen moeten controleren. Hopen dat hij vrijdag en zaterdag zo soeverein blijft rijden.

0
vlek 26 mei 2016 om 17:43

Morgen een vroege aanval van Uran of Fuglsang zou perfect zijn voor de kansen op rit winst. Hij moet het wat dat betreft tenslotte hebben van ploegen in het peloton die gevaar zien in de kopgroep, want de kans dat een andere kopman denkt dat hij de rit kan winnen zal niet al te groot zijn.

0
jerteg 26 mei 2016 om 17:44

Morgen zou ik de vlucht op 2 minuten houden tot de eerste klim en dan koers maken, vooral omdat Kruijswijk sterker is dan de rest

0
Wheely 26 mei 2016 om 17:49

Mooi interviewtje was dat! Kruijswijk straalt enorm veel vertrouwen uit!

0
Arry1337 26 mei 2016 om 17:50

@Speedy
Als hij morgen kan rijden voor de overwinning doet hij automatisch goede zaken in het klassement. Daarnaast geldt dat ook voor zaterdag. Zondag .. sja, punt gemaakt ;)

0
RainbowJersey 26 mei 2016 om 17:54
Quote van Speedy – 26 mei 2016 om 17:36:

Sinds 1980 heeft geen Nederlandse renner een grote ronde meer gewonnen. Ritzeges genoeg. Ik zou me echt alleen maar op de eindoverwinning richten. Dat is zo veel belangrijker.

Zeker waar. Echter zou het zijn eindoverwinning van extra glans voorzien als hij één van de twee ritten dit weekend alleen aankomt om zo de eindzege zeker te stellen. Word al warm bij de gedachte.. : ):) :) :) :)

0
Dondersje 26 mei 2016 om 18:03

Na afloop van de rit van vandaag zag ik kruijswijk zijn hoofd schudden, hij zal wel een jasje hebben uitgedaan na vandaag. Hoop dat hij de komende dagen nog heel blijft en de schade kan beperken. Podium is btw ook heel mooi

0
jp.vanoosterhout 26 mei 2016 om 18:06

als hij deze giro wint zou dit een unieke prestatie zijn ,maar vooral de manier waarop hij dit doet ..zelf aanvallen,zelf iedereen terugpakken en nog meesprinten ook. Het is gewoon super,hij bewijst gewoon dat hij veel sterker is dan de rest !!!!

0
NairoQ 26 mei 2016 om 18:12

Ik zou zeggen: ga voor die etappe, want anders hebben de criticasters halen de criticasters hun stokpaardje weer boven dat een ronde winnen zonder op één dag echt de béste te zijn toch waar wat flauwtjes is.

Maar gegeven selectiviteit in dat soort uitspraken die hier gewoonlijk aan de dag gelegd wordt, zal dat wel geen probleem zijn.

0
Wim Kruithof 26 mei 2016 om 18:13

wat een groot karakter heeft deze man. En toch ook hulde aan de ploegleiding, er is iets moois ontstaan.

Gewoonweg puur genieten. Nog 3 daagjes.

0
koos1 26 mei 2016 om 18:16

Battaglin geweldig daar heeft Kruijswijk de komende twee dagen nog veel steun aan. Echt sterk zoals Battaglin die laatste klim opreed in een tempo dat niemand ook maar aan aanvallen dacht.

0
assen 26 mei 2016 om 18:17

Het is vrij gewoon een ronde te winnen zonder een rit te winnen. Denk aan Aru in Spanje vorig jaar, en won Contador in de Giro wel een etappe vorig jaar?

0
Reynaerde 26 mei 2016 om 18:20

Eerst die ouwe Tank en toen Battaglin er nog even over heen, dat ploegwerk van TLJ zag er perfect uit vandaag.

Zou morgen wel mooi zijn als de vlucht binnen schootsafstand wordt gehouden. Dat moet in principe geen probleem zijn, aangezien mannen als Van Emden etc. er bij de eerste col toch af gaan. Die kunnen het tempo daarvoor mooi hoog houden. Hoe slopender de etappe, hoe beter voor Kruijswijk normaal gesproken.

0
irriducibili 26 mei 2016 om 18:25

Kruijswijk heeft de hele giro al laten zien bergop de beste te zijn. Afgelopen dinsdag werd er natuurlijk enorm aangevallen en probeerde ze hem en zijn ploeg (dat laatste was vrij vlot gelukt, al zat iedereen op nibali na geisoleerd) op te roken. Toen bleek echter dat ie overal makkelijk op kon reageren en absoluut de sterkste was (in die rit samen met Zakarin en Valverde).

Ik vraag me af in hoeverre ze morgen weer vanaf het begin oorlog durven te maken, of dat ze vrede hebben met Kruijswijk als winnaar, want absoluut de sterkste, en vooral hun eigen plekje gaan consolideren. Valverde heeft moeite met boven de 2000m rijden > morgen gaan we naar 2700 meter. Nibali is al enkele keren bergop niet bij de besten mee omhoog kunnen gaan.. Ik vraag me af hoe er morgen aangevallen gaat worden en door wie.
De knechten van staan inmiddels op dergelijke afstand dat het totaal niet gevaarlijk is als die vooruit rijden.
Ik denk dat het nog wel eens mee kan vallen met het vuurwerk (vanuit de anderen dan) en dat Kruijswijk gewoon zorgt voor hoog tempo en zo zelf de groep der favorieten bepaald. Hopelijk kan die het bekronen met een prachtige ritzege, maar dat is absoluut 2e prioriteit

0
UrbanSteel 26 mei 2016 om 18:26

Tankink en Battaglin hebben Kruijswijk in een zetel gezet zodat hij er morgen goed (uitgerust) tegen aan kan.
Perfecte koers van Lotto Jumbo , complimenten aan alle mannen.

0
Wildebert 26 mei 2016 om 18:33

Jongens, geniet gewoon van hetgeen Kruijswijk ons laat zien en of er nou wel of geen etappewinst uitrold, er is een veel hoger doel en dat in Rondewinst.
Fingers crossed.

0
xistnc 26 mei 2016 om 18:50

Soeverein. Dat is het woord. Het woord, dat me als eerste te binnen schiet als ik Kruijswijk deze Giro zie rijden. Moedeloos. Dat moeten zijn concurrenten ervan worden.

0
Troma 26 mei 2016 om 19:08

De enige die Kruijswijk nog kan bedreigen is Chaves denk ik, die is bergop niet minder en spaart wat meer zijn krachten heb ik het idee.

0
sooike 26 mei 2016 om 19:25

De hele TLJ-ploeg verdient vandaag een pluim. Voor het eerst heb ik deze Giro gezien (maar ik zie natuurlijk niet iedere kilometer) dat ze vandaag zich uitsloofden en van nut waren voor hun kopman. Met name Battaglin ontnam iedereen de lust om aan te vallen , als ze dat al van plan waren. Ik vrees dat Kruijswijk dekomende dagen het ook zonder hem zal moeten doen, maar de manier waarop hij de kasseitjes in de slotfase op vloog, geeft veel vertrouwen . Het zal toch niet waar zijn….!

0
Romāns Vainšteins 26 mei 2016 om 19:34

Normaal gesproken komt niemand ook maar een beetje in de buurt nog en of Kruijswijk een rit wint kan hij volgens mij min of meer zelf bepalen. Morgen is de aangewezen dag, eerst de hele LTJ-trein mooi 1 voor 1 in strak tempo achter de aanvallers aan, de schifting reeds op de Agnello dusdanig maken dat er nog 6-7 man overblijven voor de afdalin/aanvang van de risould en gaan met die banaan.

0
Dekker 26 mei 2016 om 19:45

@Dondersje

Als hij zo kapot zat had hij niet nog zo mee kunnen sprinten lijkt me. Boni’s waren al weg dus die sprint was eigenlijk overbodig, als je dan echt zo kapot zit dan ga je gewoon achterin die groep zitten lijkt me met je 3 minuten voorsprong.

0
Turtlehead 26 mei 2016 om 19:53

Mooi hoe Kruissie en ook Battaglin Visconti de loef afstaken. Helemaal prachtig toen Visconti vervolgens halverwege dat slotklimmetje compleet parkeerde en iedereen in de weg reed. Die zal morgen wel een stukje bescheidener zijn.

0
F4L 26 mei 2016 om 19:55

Ik krijg de indruk dat Dondersje een beetje zit te stoken hier. Hij riep in een ander topic al dat Steven mogelijk verkouden was. Als ik naar Steven zijn Strava kijk zijn de die klim gewoon hartstikke hard omhoog gereden. Afgelopen dinsdag trapte hij op de slotklim gemiddeld 362 Watt gedurende 23:47. Vandaag was het op de Pramartino gemiddeld 366 Watt gedurende 16:06.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone