Kruijswijk controleert concurrentie: “Battaglin deed berewerk”

Door , donderdag 26 mei 2016 om 17:27
Kruijswijk controleert concurrentie: “Battaglin deed berewerk”

foto: Sirotti

Drie. Zoveel dagen is het nog tot Turijn voor Steven Kruijswijk en de rest van het peloton. Aanvankelijk werd vandaag aangekruist als rit met een listige finale, maar het peloton gunde de dagzege aan de vroege vluchters. Bij de favorieten was het Enrico Battaglin die in dienst van Kruijswijk de favorietengroep mende. “Hij deed berewerk en hield een goede snelheid aan”, aldus de Brabander in het flash interview.

“Ik heb alleen mijn eigen team gezien”, lacht Kruijswijk. Zijn ploegmaats hebben de hele dag op kop van het peloton gereden heeft, inclusief de klim naar Pramartino. “Ze waren heel sterk en hielden mij veilig uit de wind. Enrico (Battaglin, red.) deed berewerk op de klim en hield een goede snelheid aan. Er waren namelijk geen aanvallen. Ik denk dat iedereen op zijn max zat.”

Op de laatste beklimming van de korte muur Via Principe d’Ajaca was de pijp leeg bij Battaglin, maar Kruijswijk wist wat hem te doen stond. “Op laatste klim moest ik het zelf doen en een oogje op de anderen houden”, aldus de renner uit Nuenen, die op de kasseienklim niet in de problemen kwam. “Het is iets anders op de keien. Ik moest even zitten, want als je staat stuitert je fiets alle kanten op. Op de top zag ik Valverde gaan en zat ik direct op zijn wiel.”

Morgen staat er een 162 kilometer lange bergetappe op de agenda van Pinerolo naar het Franse Risoul. Pakt Kruijswijk dan zijn ritzege, die hij nog mist? “We zullen zien. Eerst de trui houden en dan kijken wat er nog meer in zit.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

F4L 26 mei 2016 om 19:55

Ik krijg de indruk dat Dondersje een beetje zit te stoken hier. Hij riep in een ander topic al dat Steven mogelijk verkouden was. Als ik naar Steven zijn Strava kijk zijn de die klim gewoon hartstikke hard omhoog gereden. Afgelopen dinsdag trapte hij op de slotklim gemiddeld 362 Watt gedurende 23:47. Vandaag was het op de Pramartino gemiddeld 366 Watt gedurende 16:06.

Tripodboom 26 mei 2016 om 20:02

Battaglin voor een koninklijke onderscheiding. Er zijn er wel die hem voor minder krijgen. Hopelijk heeft Roglic zich al die dagen gespaard en morgen kan knechten!

Davide_Formolo 26 mei 2016 om 21:51

@Tripodboom dat vind ik dan weer wat overdreven, maar Battaglin heeft wel geweldig werk geleverd vandaag. Vakkundig het tempo hoog gehouden zodat niemand kon demareren, of het geen zin had (zie Visconti). En toen hij klaar was zaten er nog maar 13 man in zijn wiel.

Covadonga 26 mei 2016 om 22:38

Het zou leuk zijn als hij een rit wint, maar de eindzege is 100 keer belangrijker!

jan jansen 27 mei 2016 om 07:02

Dondersje zit in een dipje.
Maar laat Kruiswijk er buiten.

mus van de maasstad 27 mei 2016 om 08:45

@F4L

Ik was volgens mij de eerste die dat zei, dat ik hoopte dat hij niet verkouden aan het worden was. Het viel mij gister op (ik heb maar steeds kleine stukjes gezien, was aan het werk) dat hij 2 of 3 maal zn neus aan het afvegen was. En dat heb ik hem volgens mij nog niet eerder zien doen.

Het kan natuurlijk ook zweet geweest zijn en dat ik nu van alle zenuwen met hem zo vlak voor het einde in het roze spoken ga zien.

F4L 27 mei 2016 om 08:50

@ mus van de maasstad, aha, ik hoop inderdaad niet dat je spoken ziet ;). Als hij echt zo verkouden was dat het snot uit zijn neus liep dan had hij gisteren niet zo goed gereden.

mackie 27 mei 2016 om 09:31

@mus vd maasstad

Loopneus hoeft niet per see een verkoudheid te betekenen. En bij mij gaat het juist na een verkoudheid lopen, alles er uit zeg maar en dan kun je weer meer lucht naar binnen krijgen

Samsam17 27 mei 2016 om 13:07

Wat was Igor Anton aan het doen voor de finale?

Headlines

Materiaalzone

Populair