Kristoffer Skjerping (26) genoodzaakt te stoppen

vrijdag 22 november 2019 om 11:37
Kristoffer Skjerping (26) genoodzaakt te stoppen

Skjerping op het WK 2017 - foto: Cor Vos (archief)

De wielerloopbaan van Kristoffer Skjerping (26) is ten einde. De Noorse renner kreeg ondanks twee overwinningen geen nieuw contract bij Uno-X. Gesprekken met Riwal-Readynez, Coop en Joker liepen daarna op niets uit voor de voormalig WorldTour-renner.

Skjerping heeft een verleden in de WorldTour. Na drie jaar bij Joker leverden een ritzege in de Ronde van de Toekomst en een derde plek op het beloften-WK in 2014 hem een transfer op naar Cannondale-Garmin. Het bleef bij een periode van twee jaar in Amerikaanse dienst, waarna hij weer terugkeerde bij Joker. Afgelopen seizoen reed Skjerping voor Uno-X, een andere Noorse continentale ploeg.

‘Ik had een plan-B moeten hebben’
Dit seizoen won Skjerping nog Ringerike GP en Gylne Gutuer, twee Noorse eendagskoersen. Laatstgenoemde wedstrijd blijkt zijn laatste koers voor Uno-X te zijn geweest. “Ik heb echt alles geprobeerd, maar het gaat niet gebeuren. Het is heel triest om nu op te geven, vooral na dit seizoen”, vertelt Skjerping aan Procycling.no.

De mededeling dat hij niet mocht blijven bij Uno-X kwam als een verrassing voor de 26-jarige coureur. “Als ik terugkijk, dan had ik absoluut een plan-B moeten hebben. Als ik wist dat het zo zou eindigen na dit seizoen, dan had ik een studie opgepakt of geprobeerd om een baan te zoeken. Nu blijf je met lege handen achter”, zegt hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romerike 22 november 2019 om 11:44

Jammer, carriere helaas toch nooit echt goed van de grond gekomen.

west 22 november 2019 om 14:41

Mijns inziens te vroeg overgestapt. Op zijn 21/22e zijn talent niet kunnen waarmaken op het hoogste niveau en vervolgens afgedankt. Dan moet je daarna op continental niveau wel heel goed rijden om ooit nog een tweede kans te krijgen. Gaan we nog heel vaak zien gebeuren de komende jaren…

Headlines

Materiaalzone

Populair