Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck) enkele weken uit de roulatie
foto: Cor Vos
maandag 27 maart 2023 om 15:28

Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck) enkele weken uit de roulatie

Kristian Sbaragli is de komende weken niet inzetbaar voor Alpecin-Deceuninck. De 32-jarige Italiaan liep bij een valpartij in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië een breuk op in zijn scaphoïd, ook wel het scheepsbotje genoemd, en is inmiddels geopereerd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In een hectische finale in finishplaats Sant Feliu de Guíxols gingen meerdere renners op hoge snelheid tegen de grond. Dario Cataldo was het voornaamste slachtoffer, maar ook Kristian Sbaragli, Michael Storer, Chris Hamilton en Adam Yates maakten kennis met het Catalaanse asfalt.

Sbaragli blijkt last te hebben van een gebroken scaphoïd, een klein botje in het polsgewricht, dat vanwege zijn vorm ook wel het scheepsbotje wordt genoemd. De snelle Italiaan ging onlangs onder het mes, zal nu enkele weken moeten revalideren en kan voorlopig dus geen rugnummer opspelden.

Giro d’Italia
“Na mijn val in de Ronde van Catalonië ben ik afgelopen zaterdag geopereerd aan mijn scaphoïd in mijn rechterhand”, laat Sbaragli weten via social media. “Alles is goed gegaan en nu begint voor mij een periode van herstellen en revalideren. Het is mijn doel om op 6 mei aan de start te staan van de Giro d’Italia. Ik denk verder ook aan Dario Cataldo. Bij hem is de schade nog veel groter.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2023 16:49
Net nu je dacht dat een doodnormale etappe in Catalonia toch niet uitzonderlijker kon met maar liefst 13 botbreuken blijkt dat het er eigenlijk 14 zijn…. and nobody gives a single fuck…
    28 maart 2023 07:54
    Tja, weet je wat het is in mijn ogen? De renners geven zelf kennelijk nog de minste fuck. De eersten die de veiligheid van de renners in handen hebben, zijn de renners zelf. Elkaar een beetje ruimte geven, niet persé met het hele team op een meter willen rijden, geen divebomb in de binnenbocht, een beetje gas terug bij gladdigheid. Het peloton heeft het zelf in de hand. Zoek elkaar na de finish even op en bespreek incidenten. Ik denk echt dat het kan. Ik denk echter ook dat de kijker niet op 200 makke lammetjes zit te wachten.
27 maart 2023 15:34
Ik had eerlijk gezegd gemist dat hij al in de roulatie was, maar kennelijk is hij er alweer uit ook… rijdt hij doorgaans mee als knecht, in de sprinttrein of meer als koerskapitein?

Reacties zijn gesloten.