Dario Cataldo loopt meerdere breuken op bij zware val in Ronde van Catalonië

dinsdag 21 maart 2023 om 08:13
Dario Cataldo loopt meerdere breuken op bij zware val in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Dario Cataldo is voorlopig uitgeschakeld. De 38-jarige Italiaan heeft bij een val in de openingsrit van de Ronde van Catalonië meerdere breuken opgelopen. Dat meldt Trek-Segafredo op de ploegsite. Chris Hamilton van Team DSM brak bij dezelfde valpartij zijn elleboog.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Nadat hij op een kleine zes kilometer van de streep ten val kwam, werd Cataldo naar het ziekenhuis afgevoerd. Hier bleek hij zijn linker heupkop, rechter acetabulum (het ‘kogelgewricht’ van de heup), meerdere ribben en zijn linker sleutelbeen te hebben gebroken. Ook had hij twee breuken in de lumbale wervelkolom, waaraan Trek-Segafredo toevoegt dat er geen neurologische schade is.

Cataldo is bij bewustzijn en zijn situatie is stabiel. Hij zal worden overgebracht naar een ander ziekenhuis in Catalonië. Daar, in Girona, zal hij na een nieuwe beoordeling een operatie ondergaan om de dijbeenfractuur te herstellen.

Opgave Bouet
De valpartij vond plaats op een kleine zes kilometer van de finish van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië. Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck), Chris Hamilton (Team  DSM), Maxime Bouet en Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic) behoorden ook tot de slachtoffers. Van deze vier stapt alleen Sbaragli dinsdag weer op. Terwijl Bouet zijn weg niet kon vervolgen na de klapper, haalden Hamilton en Delaplace de finish nog wel. Hamilton blijkt echter een gebroken elleboog te hebben en Delaplace kampt met een hersenschudding.

Lees ook:
Verrassende ontknoping: Roglic klopt Evenepoel in openingsrit Ronde van Catalonië
Dit artikel delen:

13 Reacties

zietemgaan 21 maart 2023 om 08:56

Extreem vb van de toenemende broosheid van het skelet bij wielrenners door hun kinderlijke gewicht en aangepaste voeding..

1
Klootje Kriekeljon 21 maart 2023 om 09:04

Of heel misschien een consequentie van met 60+ per uur tegen het afval te kwakken. In een afdaling. Met aan weerszijden opstaande stoepranden.

2
Polleke 21 maart 2023 om 09:09

Waar het gemmidelde de laatste jaren op ongeveer 1 botbreuk per koersdag lag, schiet de teller met 8 op deze mooie lentedag wel serieus omhoog.. en morgen is het weer koers, en overmorgen…tijd voor bezinning idd.

1
Klein Verzet 21 maart 2023 om 11:29

En weer een voorbeeld van een vermijdbare valpartij. Dit keer werd deze veroorzaakt door de omkijkende Alpecin-renner, die vervolgens een achterwiel raakt en verschillende renners meesleurt. Dan, die stoeprand, tuheering, die was hoog. Hoog!

Heren renners, en dames ook, omkijken vanaf nu verboden. U hebt oortjes !!

1
KopOverKop 21 maart 2023 om 15:42

Nee, wordt veroorzaakt door diegene die plots ZONDER dat hij de ander al gepasseerd is ineens opzij stuurt.
Diegene die zonop het voorwiel wordt gereden valt altijd. Er is een renner geweest die op die manier anderen wel eens “uit het wiel” reed. Soms zoals nu gaat diegene ook plat maar als je het bewust doet dan hoeft dat niet.
Zomaar zonder voorbij te zijn opzij sturen is ernstiger dan iemand die dit niet verwacht en even omkijkt en eraf wordt gereden.
Bovendien weet ik uit ervaring ook al zie je het gebeuren maar je kunt al niet meer remmen dan verlies je vrijwel altijd de controle. Ofwel ook al kijk je niet om en ze rijden stevig op jouw voorwiel dan ga je.

0
Niels H. 21 maart 2023 om 08:39

Kon wel eens einde carriere zijn gezien zijn leeftijd en de zwaarte van de blessures.

0
KopOverKop 21 maart 2023 om 15:37

Inderdaad Niels en dat is natuurlijk wel enorm triest, iets wat hem altijd zal bijblijven.
Hij verdient beter.

0
Slik 21 maart 2023 om 08:47

Die van UAE aan de rechterkant van de weg viel ook echt op een lelijke manier. Maar die stond op en reed weer verder. Dus geen idee wie dat dan was

0
Maillot à Pois 21 maart 2023 om 08:53

Yates volgens mij

0
Groetjesaandevoetjes 21 maart 2023 om 09:07

Pff, zag er ook echt heel slecht uit.

0
Cochise 21 maart 2023 om 11:21

En dan te bedenken dat een of andere wacko van de ploeg (of was het Popovitsj zelf?) hem rechtop probeerde te zetten. Moet lekker aanvoelen met 10 gebroken botten en een geperforeerde long.

0
Dr.Watt 21 maart 2023 om 11:41

Spijtig verhaal. Zware revalidatie en dan einde carrière.

Wie herinnert zich die sprint der dooie mussen tegen Degendt op de beestachtige Cuita Negra?
Wint Degendt dan had hij in elke GT de koninginne etappe gewonnen.

0
KopOverKop 21 maart 2023 om 15:35

Het nieuwe normaal mag van mij zijn diskwalificatie wanneer een renner plots zonder kijken ineens opzij manoeuvreert terwijl hij de ander nog niet echt voorbij is.

Dat levert altijd valpartijen op.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone