Koshevoy vindt na Twitter-oproep onderdak bij Wilier-Selle Italia

Koshevoy vindt na Twitter-oproep onderdak bij Wilier-Selle Italia

foto: Sirotti

donderdag 15 december 2016 om 16:13

Ilia Koshevoy is al een kleine maand zorgenvrij, maar nu pas heeft zijn nieuwe ploeg zijn transfer bekendgemaakt. De 25-jarige Wit-Rus luidde halverwege oktober een noodkreet op Twitter, waarna Wilier-Selle Italia hem een contract aanbood.

Zaak aan het rollen na virale tweet
Tegenover het Britse Rouleur doet Koshevoy zijn verhaal. “Ik was wanhopig. Op een avond wist ik niet meer wat ik moest doen. Maar ik dacht: ‘Het is 2016 en er gebeuren zo veel zaken dankzij social media zoals Twitter deze dagen. Misschien helpt het’.”. Hoewel de renner van Lampre-Merida ‘slechts’ 1700 volgers heeft, ging zijn tweet viraal.

Het Israëlische Cycling Academy en het Turkse Continental-team Torku klopten vervolgens bij hem aan. Dat deed ook Wilier-Selle Italia, met wie Koshevoy in een eerder stadium al had gesproken. De Italianen sloegen vervolgens toe, waarna Koshevoy half november zijn contract ondertekende. Hij hoopt dat zijn ploeg een uitnodiging krijgt voor de honderdste Giro d’Italia, waaraan Koshevoy graag wil meedoen.

Eerder deze week vond ook Fredrik Ludvigsson, die op dezelfde manier als Koshevoy een ploeg voor 2017 probeerde te vinden, onderdak.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Leukefans 15 december 2016 om 16:21

Mooi zo! Die Twitter oproep alleen heeft heus niet de doorslag gegeven, deze jongen is ook gewoon getalenteerd genoeg om een plekje in het peloton te verdienen.

0
Chaba 15 december 2016 om 16:33

Voordeel voor Willier-Selle Italia is dat de wanhoop er vanaf straalt, dus zal wel voor prikje opgepikt zijn.

0
SCIC 15 december 2016 om 16:56

Wilier is een vaste klant in de Giro, dus dat moet geen probleem zijn.

0
Verweggistan 15 december 2016 om 19:11

Mooi voor Koshevoy.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone