‘Komende NK’s Veldrijden in Sint-Michielsgestel en Surhuisterveen’

‘Komende NK’s Veldrijden in Sint-Michielsgestel en Surhuisterveen’

Mathieu van der Poel was afgelopen jaar de beste in Hellendoorn - foto: Marcel Koch

donderdag 18 februari 2016 om 18:30

De KNWU heeft de Nederlandse kampioenschappen veldrijden voor de aanstaande twee jaren in principe verdeeld. De intentie is om de titelstrijd komende winter af te werken in het Noord-Brabantse Sint-Michielsgestel. In 2018 valt die eer te beurt aan het Friese Surhuisterveen.

Geen achtereenvolgende NK’s in dezelfde plaats
Aanvankelijk wilde de KNWU het NK 2017 toebedelen aan Huijbergen, dat afgelopen winter nog het EK huisvestte. Omdat het organiserende comité aldaar intern een aantal mensen zag vertrekken, kwam de organisatie voor het NK Veldrijden in 2017 te vroeg voor Huijbergen. De KNWU wendde zich vervolgens naar Surhuisterveen, waar ieder jaar de internationale Centrumcross plaatsvindt. “Wij hebben de KNWU een optie gegeven om het NK twee jaar op een rij te organiseren”, vertelt Andries Nieuwenhuis van Wielercomité Surhuisterveen aan WielerFlits. “De strategie van de KNWU is echter om het NK niet achtereenvolgens in dezelfde plaats te organiseren. Maar wij hebben wel de toezegging voor 2018, dus dan zal het NK Veldrijden hier plaatsvinden in Surhuisterveen.”

Sint-Michielsgestel voor vijfde keer gastheer
Na de Friese plaats kwam Sint-Michielsgestel als derde keuze bovendrijven. Na 1989 (Adrie van der Poel), 1994 (Richard Groenendaal), 2008 en 2011 (beide keren Lars Boom) is het al de vijfde keer dat het NK plaatsvindt in de Noord-Brabantse plaats. “We zijn een heel eind in de goede richting”, vertelt Rabobank-ploegleider Groenendaal, tevens bestuurslid van Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel. “In vergelijking met het NK in 2011, zal er aan het parcours niet zo veel veranderen.” De KNWU laat in een reactie aan WielerFlits weten dat de intentie er is om in zee te gaan met Sint-Michielsgestel en Surhuisterveen, maar dat de contracten voor beide jaren nog niet ondertekend zijn. “Maar dat zal ergens in de komende weken wel gaan gebeuren”, denkt Groenendaal.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1337 18 februari 2016 om 19:21

edit redactie: aangepast

0
MME 18 februari 2016 om 20:37

Jammer, Hellendoorn was dit jaar erg mooi en een prachtig parcours. Hopelijk word er daar nog eens een wedstrijd gehouden

0
HoofdIsVrij 18 februari 2016 om 23:14

Surhuisterveen vind ik zelf een verschrikkelijk parcours om te zien. Desondankds wel meer kans dat het live wordt uitgezonden of gestreamd.

Verder eens met MME.

0
Spinergy 19 februari 2016 om 09:37

Surhuisterveen; kun je net zo goed in elk willekeurig bouwland een paar linten spannen..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone