‘Kolobnev, Bruseghin en Bennati versterken Saxo Bank’

woensdag 12 september 2012 om 18:40

foto: Sirotti

Het Deense Team Saxo Bank-Tinkoff Bank is druk bezig zijn selectie voor het volgende seizoen te versterken. De Deense formatie zou volgens Cyclism’Actu zo goed als rond zijn met de Rus Aleksandr Kolobnev. Biciciclismo weet verder te melden dat de eerder gemelde overgang van Daniele Bennati nu definitief is, terwijl de RAI meldt dat ook Marzio Bruseghin in Deense dienst gaat rijden.

De 31-jarige Kolobnev (Katusha) is een specialist in heuvelachtige klassiekers, en kwam na zijn tijd bij Rabobank al drie seizoenen uit voor de Saxo Bank-ploeg. De Rus heeft een reputatie als ‘kampioenschapsrenner’. In 2007 én 2009 veroverde hij zilver op het WK, en in 2008 pakte hij op de Olympische Spelen de bronzen medaille.

De transfer van de één jaar jongere Italiaan Bennati, die overkomt van RadioShack-Nissan-Trek, hing al langer in de lucht, maar Biciciclismo zegt nu uit de mond van co-sponsor Oleg Tinkov gehoord te hebben dat het rond is. Bennati boekte in zijn loopbaan al meerdere sprintzeges in zowel de Vuelta als de Tour. Zijn 39-jarige landgenoot Bruseghin heeft zijn hoogtijdagen, met onder meer een derde plek in de Giro d’Italia van 2008, achter zich liggen, maar kan nog altijd bergop een dienende rol vervullen voor Saxo-kopman Alberto Contador. Momenteel komt Brusegin nog uit voor het Spaanse Movistar.

Verder wordt ook de 22-jarige Poolse belofte Pawel Poljanski gelinkt aan en overstap naar Saxo Bank-Tinkoff Bank. Zijn landgenoot Jaroslaw Marycz zou dan weer op zoek moeten naar andere oorden. De bovengenoemde versterkingen zijn overigens niet de eerste voor de Deense formatie. Eerder werden Marko Kump en Nicolas Roche al vastgelegd. Ook Oliver Zaugg en Roman Kreuziger worden nadrukkelijk met de ploeg in verband gebracht.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone