Vinokourov over vrijspraak in omkopingszaak: “De enige juiste beslissing”

woensdag 6 november 2019 om 18:41
Vinokourov over vrijspraak in omkopingszaak: “De enige juiste beslissing”

foto: Cor Vos

Alexander Vinokourov vindt dat ‘de enige juiste beslissing’ is genomen, door hem en Alexander Kolobnev volledig vrij te spreken van omkoping in Luik-Bastenaken-Luik. Een gebrek aan bewijs lag aan de uitspraak ten grondslag.

Tegen oud-renners Vinokourov en Kolobnev was een celstraf van een half jaar en een forse boete geëist, nadat zij ruim negen jaar geleden samen vooruit reden in de finale van Luik-Bastenaken-Luik. Om de overwinning in de klassieker zeker te stellen zou Vinokourov zijn Russische vluchtgezel hebben omgekocht voor 150.000 euro, maar dit werd door beide partijen altijd in alle toonaarden ontkend.

Het gerecht onderzocht onder meer hun mail- en bankverkeer in Zwitserland en Monaco, maar de rechtbank oordeelde dat er onvoldoende grond was om ze te veroordelen en sprak het duo volledig vrij. Na de rechterlijke uitspraak schreef Vinokourov op zijn social media: “Ik ben erg blij dat de rechters uiteindelijk de enige juiste beslissing hebben genomen en we dit verhaal kunnen afronden.”

Ook Kolobnev reageerde al: “Aan een tienjarige epos is een einde gekomen. De rechter was niet lui en schreef 25 pagina’s uitleg over hoe absurd deze poging was om atleten de schuld in de schoenen te schuiven op basis van ‘journalistieke ethiek’. Stapels vol leugens werden er geschreven. Oh, wat was ik boos. Maar over dertig jaar kan ik zeker glimlachen over dit verhaal.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Я очень рад, что наконец точка в этом вопросе поставлена и суд вынес единственное справедливое решение. Смотрим только вперед в будущее! Мы провели самый успешный сезон в этом году, но впереди еще много работы и планов! Не расслабляемся! I’m very happy that finally judges made the only fair decision and we can finish this story. Looking forward for further successes and victories! We did the best season this year, but we still have a lot of work and goals! Keep going! #astanaproteam #vinokurov #teamvino

Een bericht gedeeld door Alexandr Vinokurov (@alexandrvinokurov) op

Dit artikel delen:

17 Reacties

Romāns Vainšteins 6 november 2019 om 19:01

Heerlijk statement van Kolobnev waar mooi verstopt ‘ik reed daar dus ik bepaal’ In verstopt zit.

0
Samlambeej 6 november 2019 om 21:45

inderdaad :D

0
Polleke 6 november 2019 om 19:03

correcte afhandeling…als hier een veroordeling was van gekomen dan had iedere zesdaagse een levensgroot probleem …

0
Hollow Knight 6 november 2019 om 19:17

Zesdaagsen zijn aan het uitsterven omdat niemand het nog serieus neemt. Tiens, hoe zou dat toch komen?

Kolobnev & Vino zijn gewoon twee grote bedriegers die voorgoed uit de sport moeten verdwijnen.

En Kolobnev, tjah, heeft eigenlijk geen enkele deftige koers gewonnen in zijn carrière, ondanks veel “talent” (maar wellicht voornamelijk doping). Nu al de tweede keer dat hij wordt vrijgesproken voor zijn bedrog.

0
Romāns Vainšteins 6 november 2019 om 19:28

En nu ga je middels ’tiens’ weer doen alsof je zuiderbuur bent?

Lachwekkend statement verder wat eigenlijk niet verder gaat dan ‘ze moeten ze allemaal opsluiten boehoe ‘. Inclusief nog wat nietterdoend geprevel over palmares en misschien eventueel zou kunnen dope.

0
Hollow Knight 6 november 2019 om 21:38

Kolobnev testte positief dus het is geen speculatie, maar een feit.

En waar zeg ik dat ze in de gevangenis moeten? Ze zijn geen gevaar voor de samenleving.

Geef ze een monsterboete, neem al hun zeges af en levenslange uitsluiting van de wielersport. That’s all.

Niemand gaat dit crapuul missen.

0
thorsen 7 november 2019 om 09:31

Crapuul, goed man!

0
Romāns Vainšteins 7 november 2019 om 10:15

Volgende statment van ‘soit’ voorzien, dat klinkt ook alsof je er vandaan komt.

0
Verweggistan 6 november 2019 om 19:31

“Ik ben erg blij dat de rechters uiteindelijk de enige juiste beslissing hebben genomen en ik hoop dat ze blij zijn met hun nieuwe Tesla's'' ;)

0
Cyclinglife 7 november 2019 om 06:21

Als de zege gekocht is of niet. De hele discussie erover heeft er wel voor gezorgd dat die wedstrijd in het collectief wielergeheugen gegrift staat. En zo bekeken is 150.000 voor beide een goede koop geweest om hun naam onsterfelijk te maken.

0
kielabokki 7 november 2019 om 06:40

Dit hoort bij wielrennen. Dat Vino een zwarte vlek op de wielersport is staat daar los van.

0
jan jansen 7 november 2019 om 06:51

Dat dit bij het wielrennen hoort zegt al genoeg over hoe bepaalde gewoonten zijn ingeslepen en als normaal worden gevonden. Doping (epo etc) werd eens ook als normaal gevonden.
Met sport heeft het niets te maken

0
kielabokki 7 november 2019 om 09:10

Op zich eens. Maat wielrennen is zoveel meer dan sport. Net als iets als de Elfstedentocht.

0
kleomantre 7 november 2019 om 07:27

Vino is zon lekker maffioos figuur. Boegbeeld van fout maar dat is daar in Kazachstan normaal. Doet net als Nazarbayev iets moois en goeds (welvaart en economische voorspoed door nazarbayev, sucessvol wielrennen en daarna succesvol een wielerteam leiden en continuïteit bieden in mondiale wielrennen door vino). De methoden en gang van zaken zijn echter wat dubieus. Maar goed niet over zeiken. WK voetbal in Qatar, OS in China, OS winter in Sjotsi, Giro in Israel is ook allemaal niet zo chique. Net als British Cycling.

0
aardappeljager 7 november 2019 om 07:59

Dit kan allemaal niet, maar als twee renners vooruit zijn en afspreken jij de rit ik het klassement mag het wel? omdat daar geen geld bij komt kijken (behalve de premie, dus ook omkoping)?

Of renners die hun ploeggenoot laten winnen als ze samen vooruit zijn? Wat is dat dan? Blijft toch een individuele teamsport

0
Japsie 7 november 2019 om 08:53

Vino had ik zn carrière wat betere acteurs moet uitkiezen. Kolob en Uran deden het veel te opzichtig. Dat zorgt voor een vreemd gevoel. Dat koersen worden verkocht is niets nieuws. Onderlinge deal, hoeven wij niets mee, bepalen de coureurs zelf.

0
west 7 november 2019 om 08:56

Er staat helemaal nergens in Vinokourov’s tweet dat hij het “de enige juiste beslissing” vindt. Hij vindt het de enige Eerlijke beslissing. Dat is iets anders….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone