Kogel door de kerk: Mathieu van der Poel doet (ook) mee aan WK mountainbike
foto: Cor Vos (archief)
maandag 5 juni 2023 om 17:13

Kogel door de kerk: Mathieu van der Poel doet (ook) mee aan WK mountainbike

Mathieu van der Poel zal op de komende wereldkampioenschappen in Glasgow twee disciplines combineren. De Nederlander doet niet alleen mee aan het WK op de weg, maar zal ook deelnemen aan het WK mountainbike. Dat heeft Van der Poel maandag laten weten op een persconferentie.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Mathieu van der Poel droomt nog altijd van mountainbike-goud op de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. De 28-jarige alleskunner staat alleen voor een moeilijke opgave, want Nederland loopt ver achter op de plekken die recht geven op kwalificatie. Een mogelijke oplossing is het combineren van twee disciplines tijdens de komende wereldkampioenschappen in Glasgow en daar zet Van der Poel dan ook op in.

“Ik ben er toch. Misschien gebeurt er iets moois. De vorm moet normaal goed zijn vanwege het WK op de weg, al kunnen we niet terugvallen op een specifiek voorbereiding”, verklaart Van der Poel zijn keuze om de twee disciplines te combineren in Glasgow.

In een special schetsten we al de pijnpunten met betrekking tot de Olympische mountainbikedroom van Mathieu van der Poel. De Nederlander moet nog vol aan de bak om zich te kwalificeren, maar hij heeft Olympische kwalificatie nog altijd in eigen hand. Op het komende WK zijn namelijk twee startplekken te verdienen voor de Spelen in Parijs.

Uitdagende combinatie 
Op zondag 6 augustus hoopt Van der Poel eerst een gooi te doen naar de wereldtitel op de weg. Een kleine week later, op zaterdag 12 augustus, volgt dan de mondiale titelstrijd in het mountainbiken. De renner van Alpecin-Deceuninck heeft na de wegstrijd dus nog vijf dagen om de batterijen weer op te laden, en eventueel nog wat laatste MTB-trainingen in te plannen.

 
16 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023
Ik ben er toch. Heerlijk.
  5 juni 2023
  Sjaak Swart zei ooit na het maken van een doelpunt: "Ik moest toch die kant op".
5 juni 2023
Heerlijke opmerking: ik ben er toch!
5 juni 2023
Het is een speciale
5 juni 2023
Prima, geen verwachting of stress voor de start, top 10 moet lukken.
5 juni 2023
Dit lijkt me geen geringe opgave. Of toch gewoon drie wereldtitels in een seizoen?
  6 juni 2023
  Haha meen je dat nu echt?
5 juni 2023
yeah hier ben ik fan van, doen wat je leuk vindt .
5 juni 2023
Misschien handig om de rest van zijn programma ook te delen? Ronde van België voor ritten, NK tijdrit wil hij misschien ook doen, dat zoal.
5 juni 2023
Wanneer gaat MvdP de baan op. Kirin rijden lijkt 'm vast ook leuk om te doen. Mooie gast is het toch. Vind het geweldig dat hij in meerdere disciplines actief blijft!
5 juni 2023
Nu nog in de juiste hotelkamer terechtkomen en gaan…
O o als dat maar goed gaat. Ach zijn seizoen is toch al geslaagd.
Heel erg leuk allemaal, al die verschillende disciplines combineren. Ook zeer heilzaam voor zijn rug… Die gaat nog zeker wel een seizoennetje of twee mee doen voordat hij het begeeft. Maar een lol dat we hebben gehad!
  5 juni 2023
  Hij was er toch :) Je kunt wel heel cynisch zijn. Maar ik denk oprecht dat MvdP liever tot z'n 30e een hoop lol heeft dan tot z'n 35e nóg iets meer wint. We vinden hem toch leuk doordat er zoveel plezier van zijn rijden uitstraalt? Waarom hielden we ook al weer van Sagan en vinden we hem de laatste 2 jaar zielig?
  5 juni 2023
  @Alfred Hoe smaakt de azijn?
  6 juni 2023
  Mevrouw Vos heeft toch niet onaardig gedaan lijkt me.

Reacties zijn gesloten.