Koersdirecteur Rondhuis: “Voor Olympia’s Tour is dit het beste” (video)

Koersdirecteur Rondhuis: “Voor Olympia’s Tour is dit het beste” (video)

Jetse Bol in het geel, de eindwinnaar van vorig jaar - Foto: Marcel Koch

maandag 19 oktober 2015 om 16:00

De organisatie van Olympia’s Tour maakte vorige week bekend dat de koers verhuist naar september en voortaan alleen nog maar toegankelijk is voor renners onder 23 jaar. Daarmee staat de wedstrijd voortaan te boek als beloftenwedstrijd. “Het was lastig om voldoende ploegen en voldoende kwaliteit naar onze wedstrijd te halen”, vertelt Rondhuis.

Kritiek op keuze
De koerswijziging kon niet iedereen bekoren. Zo liet Jo Piels-sprinter Jeff Vermeulen aan RTV Drenthe weten dat hij er enorm van baalt en deelde Jetse Bol, de eindwinnaar van 2015, via Twitter mee het jammer te vinden. “Met alle respect voor de renners die nu de koers maakten. […] Ik begrijp dat er voor hen een koers wegvalt, maar voor Olympia’s Tour denken wij dat dit voor de komende jaren de beste keuze is”, antwoordt Rondhuis. Bekijk het volledige interview – dat plaatsvond tijdens de tweede aflevering van WielerFlits Live – hieronder.

Dit artikel delen:

3 Reacties

LinusGerdemann 19 oktober 2015 om 21:56

Dat ze weer teruggaan naar alleen beloften is prima. Die wijziging op de kalender word ik moe van. Eneco tour ook. Die koersen geloven wel zo enorm in hun eigen koers dat ze zichzelf overschatten. Olympia’s Tour gaat geen extra toppers binnenhalen dan in mei en de Eneco Tour was altijdin de zomervakantie. Dat worden een hoop minder toeschouwers….

0
Hakkie2 19 oktober 2015 om 22:21

@LinusGerdeman: die verplaatsing van de Eneco Tour is toch in 2016 in verband met Rio? Polen heeft een veel vervelendere plek gekregen, die zitten nu tijdens de Tour.

Of alle verplaatsingen door konden gaan (zowel Olympias Tour, Eneco Tour als de Boels Rental Ladies Tour in september) was trouwens volgens mij nog niet zeker, de politie moet nog toestemming geven. En die zitten wel met een lastige opstapeling van wielerkoersen achter elkaar. Zoveel motoragenten hebben we nou ook weer niet.

0
LinusGerdemann 19 oktober 2015 om 22:32

@hakkie2 ja vanwege Rio ja. Maar goed daar hadden ze in 2012 voor. Ik heb vernomen dat de Eneco liever de ideale voorbereiding voor Qatar wil spelen. Ttt erin in de hoop dat er veel toppers komen. Rio wordt meer als excuus gebruikt. Ze zitten namelijk al voor de derde keer tegelijk met de zomerspelen.

De Boels ladies Tour mag in elk geval niet weg in september ben ik van mening. Die koers huist daar al jaren dus die hebben er recht op wat mij betreft.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone