Koen de Kort: “Het was een gekkenhuis”
zondag 20 juli 2014 om 18:35

Koen de Kort: “Het was een gekkenhuis”

koen de kort

foto: Sirotti

Marcel Kittel was vanmiddag de grote afwezige in de massasprint. De Duitser, die deze ronde al drie massasprints wist te winnen, finishte in Nîmes buiten de top-10, als elfde. Door de regenval en vele rotondes in de finale kon hij niet worden afgezet door zijn Giant-Shimano-ploegmaten. “Je moet natuurlijk onder alle omstandigheden kunnen koersen, maar ik vond dit wel heel extreem”, reageerde ploegmaat Koen de Kort tegenover de NOS.

“Het was een gekkenhuis”, briest De Kort. “Elke vijfhonderd meter was er een rotonde en dan kun je sowieso niet goed bij elkaar blijven, normaal ons sterke punt. Het was zo ontzettend glad. Mijn achterwiel is zeker drie keer weggegleden. Het was net als op ijs fietsen.”

Vooraf had het team laten doorschemeren niet als enige ploeg achter de koplopers te willen aanrijden. “Ik denk dat Katusha misschien nog iets meer had kunnen doen, maar Lotto-Belisol heeft zeker ook z’n verantwoordelijkheid gepakt. Uiteindelijk moet je toch met z’n allen bij elkaar blijven. Of je de vluchters vroeg of laat terugpakt, maakt dan niet uit. De lead-out wordt er niet anders op. Die hadden we gewoon goed moeten doen”, klinkt het schuldbewust.

De winst in Nîmes ging vandaag naar de Noor Alexander Kristoff.

RIDE Magazine