KNWU publiceert selecties Amerikaanse wereldbekerwedstrijden

KNWU publiceert selecties Amerikaanse wereldbekerwedstrijden

foto: Photopress

maandag 17 september 2018 om 09:39

Bondscoach Gerben de Knegt heeft middels een persbericht de selecties voor de wereldbeker wedstrijden in Waterloo (23 september) en Iowa (29 september) bekendgemaakt. Mathieu van der Poel ontbreekt zoals aangekondigd bij de mannen, bij de vrouwen maakt Marianne Vos haar debuut in de Amerikaanse crossen.

Dat Van der Poel niet naar Amerika gaat, kan de bondscoach begrijpen. “Mathieu neemt rust na een zwaar, maar uitstekend mountainbike- en wegseizoen. Hier sta ik volledig achter”, steunt De Knegt de beslissing van Van der Poel.

Door het ontbreken van de alleskunner, krijgen andere crossers de kans. “Ik kijk er naar uit om te zien hoe iedereen ervoor staat deze eerste wereldbekers. Met Lars van der Haar, die gisteren al zijn eerste overwinning pakte in Geraardsbergen, is mijn verwachting dat hij ook in de Verenigde Staten voor het podium meedoet”, stelt de bondscoach zich ten doel. “Dat zie ik trouwens Corné van Kessel en Marianne Vos ook doen.”

Diezelfde Vos staat voor haar debuut in Amerika. “Marianne Vos start voor het eerst in de wereldbekers in de Verenigsde Staten en zal dit seizoen in meer veldrijdwedstrijden starten dan voorgaande jaren”, aldus De Knegt.

Selectie flag-nl Nederland voor de wereldbekercrossen in flag-us Waterloo (23 september) en flag-us Iowa (29 september)
Elite mannen
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Sieben Wouters

Elite vrouwen
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Sophie de Boer
flag-nl Fleur Nagengast
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Geerte Hoeke

Dit artikel delen:

3 Reacties

steven2743 17 september 2018 om 11:31

Bij de vrouwen lijken mij Annemarie Worst en Ceylin del Carmen betere kandidaten. Ceylin heeft afgelopen jaar top gereden en heeft dit jaar weer een goede start (misschien hadden ze geen zin / school).

0
HoofdIsVrij 17 september 2018 om 16:24

Stan Godrie is toch weinig meer van over als je bedenkt dat hij nog derde werd op het WK U23 na M. Vanthourenhout en L. Sweeck.

0
EddyB1958 18 september 2018 om 11:44

Gaan die dan in het Oranje fietsen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone