KNWU hoopt deze winter alsnog op NK’s veldrijden

dinsdag 5 januari 2021 om 13:49
KNWU hoopt deze winter alsnog op NK’s veldrijden

foto: Cor Vos (archief)

De Nederlandse wielerbond KNWU hoopt deze winter alsnog de nationale kampioenschappen veldrijden te kunnen organiseren. Vorige maand besloot de bond de NK’s voor elite en beloften in Zaltbommel van komend weekend te schrappen vanwege de scherpe coronamaatregelen.

Ook de NK’s voor de overige categorieën, op 23 en 24 januari in Hoogeveen, gaan nu niet door. Toch hoopt de KNWU deze winter alsnog de nationale kampioenschappen te organiseren. De wielerbond wacht de persconferentie van volgende week dinsdag af. Het kabinet maakt dan bekend hoe lang de huidige lockdown nog duurt.

De KNWU hoopt na de persconferentie perspectief te hebben voor de maanden januari en februari. “Met de organisatoren wil de KNWU zoeken naar haalbare mogelijkheden om deze winter nog rood-wit-blauwe veldrittruien te verdelen”, meldt de bond.

Cyclocross Rucphen 
Ook de Internationale Cyclocrosswedstrijd Rucphen hoopt zo snel mogelijk een nieuwe datum te prikken. De voorkeur gaat uit naar 3 februari. Op die dag stond normaal de Ethias Cross in Maldegem op de agenda, maar deze cross gaat dit jaar niet door. Wielerflits hoorde eerder al dat de organisatoren van de Ethias Cross en Rucphen momenteel in gesprek zijn.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Harm Zijlstra 5 januari 2021 om 14:26

De titel bij de mannen kunnen ze alvast wel bij verstek uitdelen.

0
Patrickvanv 5 januari 2021 om 16:07

Als de nieuwe datum inderdaad 3 februari word, dan zal Mathieu hem waarschijnlijk niet rijden, het wk 31 januari zou zijn laatste veldrit zijn dit seizoen

0
Marszzz 5 januari 2021 om 17:14

Gewoon doen in vrijstaat Duindorp. Aanmelden als demonstratie en gaan met die banaan.

0
Merlinappa 5 januari 2021 om 19:52

Ik vrees dat het ijdele hoop is, maar ik zou het toch wel erg fijn vinden als sporten weer wat versoepeld wordt.

0
Jungle Man 6 januari 2021 om 10:31

Tja, vanzelfsprekend dat we met dit corona virus heel voorzichtig moeten zijn.
Maar er wordt wel geschaatst in een hal….
Moeilijke beslissing.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone