Internationale Cyclocross Rucphen richt zich op nieuwe datum in februari

woensdag 23 december 2020 om 22:53
Internationale Cyclocross Rucphen richt zich op nieuwe datum in februari

Ruchphen staat bekend om de carrousel - foto: Orange Pictures

De Internationale Cyclocrosswedstrijd Rucphen zal niet op 17 januari verreden worden. De organisatie meldt in een persbericht dat de wedstrijd is afgelast. Men richt zich nu op 3 februari als nieuwe datum.

Geen uitzondering veldrijders
De organisatie voert als hoofdreden aan dat er voor topsporters in het veldrijden geen uitzonderingssituatie geldt. “Hoewel de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn en ook de aanleg van het parcours al nagenoeg gereed is, maakt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en de daarop gebaseerde Ministeriële regeling het doorgaan van de wedstrijd op die dag onmogelijk”, klinkt het.

De Brabanders hopen alsnog op 3 februari een wedstrijd te kunnen organiseren. Op die dag stond normaal de Ethias Cross in Maldegem op de agenda. Wielerflits hoorde dat de organisatoren van Ethias Cross en Rucphen momenteel praten.  “We hopen alvast dat het tegen die tijd beter gaat met de corona-besmettingen en dat dit ertoe leidt dat de regelingen wat versoepeld worden, zodat de wedstrijd gewoon door kan gaan.”

Hulst gaat wel door
Eerder deze week werd al het NK Veldrijden in Zaltbommel, dat op 10 januari verreden had moeten worden, afgelast. De wereldbekerwedstrijd in Hulst op zondag 3 januari gaat wel door. De organisatie van de Zeeuwse cross geeft aan van alle autoriteiten toestemming te hebben gekregen om de wedstrijd te organiseren.

Dit artikel delen:

6 Reacties

$kedel 23 december 2020 om 23:22

Slecht voor het draagvlak dit soort arbitraire beslissingen vanuit burgemeesters en veiligheidsregio.
Het risico bij doorgang is in de praktijk nagenoeg 0 en zou volgens de corona regels prima kunnen zoals meerdere professionele sporten dat mogen.
Helaas moest de burgemeester al zoveel lintjes knippen deze dagen en had hij hier echt even geen behoefte aan xD

0
Wheely 23 december 2020 om 23:27

Nou inderdaad, wat een rukvent.

0
FDJ 24 december 2020 om 07:24

Hoewel de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn en ook de aanleg van het parcours al nagenoeg gereed is, maakt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en de daarop gebaseerde Ministeriële regeling het doorgaan van de wedstrijd op die dag onmogelijk”

Dit lijkt landelijk te zijn, als je het artikel zo leest. Eerder de vraag waarom ze in Hulst wel mogen rijden… dat is met dit artikel een besluit dat een staaltje rechtsongelijkheid suggereert ten opzichte van Zaltbommel en Rucphen. Terwijl juist de gelovige gebieden, waar Zeeland ook bij hoort het hardst getroffen worden door Corona. Meer vragen dan antwoorden dus.

0
$kedel 24 december 2020 om 08:20

Volgens die regels is het niet verboden.. Er is zelfs een uitzondering voor topsport.

Misschien dat dit lijstje van de website zand in de ogen van de organisatie strooit:
"Het betreft, zowel voor mannen als voor vrouwen, de volgende sporten: hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis."

Dit is alleen slechts een greep uit alle topsporten.. Zo staan voetbal en schaatsen daar alvast niet tussen en die gaan ook gewoon door.

0
FDJ 24 december 2020 om 09:12

Ik vraag mij af in hoeverre veldrijden, als niet Olympische sport, als topsport wordt bestempeld als in topsportstatus van het NOC NSF. Daarnaast is het organiseren van een veldrit alweer anders qua vergunningen dan een wedstrijd in een stadion in de eredivisie of in Thialf.

0
AdZ 24 december 2020 om 00:37

Hoe naïef kan je zijn om te denken dat wat op 17 januari niet kan begin februari wel kan pffff… Met dank aan alle types, die de eigen vrijheid belangrijker vinden dan de gezondheid van anderen en de economie.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone