KNWU-bondscoach Zijerveld mikt op top-10 in Vredeskoers U23

KNWU-bondscoach Zijerveld mikt op top-10 in Vredeskoers U23

Nils Eekhoff - foto: Sirotti

donderdag 24 mei 2018 om 21:22

Peter Zijerveld heeft zijn KNWU-selectie voor de Vredeskoers geopenbaard. Deze wedstrijd – volledig: Grand Prix Priessnitz Spa U23 2018 – vindt komende week plaats in Tsjechië. Dylan Bouwmans en Jens van den Dool lijken op papier de renners die het verste kan geraken in de strijd om het eindklassement. “Ik verwacht een resultaat bij de eerste tien”, stelt Zijerveld in een persbericht.

Samenspraak
De bondscoach selecteerde naast Bouwmans (21, Meter-TKH) en Van den Dool (19, Delta Cycling Rotterdam) ook Nils Eekhoff (20, Sunweb Development), Peter Lenderink (22, SEG Racing Academy), Freek van Rossem (18, Aldro Cycling) en Maikel Zijlaard (19, Hagens Berman Axeon). Tegenover WielerFlits geeft de bondscoach meer tekst en uitleg over de selectieprocedure. “De keuze maak ik mede in samenspraak met de ploegleiders van de continentale ploegen. Zij hebben vaak een eigen programma en in overleg doen we wat het beste lijkt voor de renner die ik op het oog heb. Ik geloof erin dat samenwerken met de ploegen ervoor zorgt dat talent zich nog beter ontwikkelt. Ik ben dan ook erg blij met de fijne samenwerking en ik wil die ingeslagen weg graag handhaven.”

De Vredeskoers is na de Tour de l’Avenir, de Giro della Valle d’Aosta, de Giro d’Italia U23 en de Ronde de l’Isard, de zwaarste rittenkoers voor beloften. “Op dat parcours met veel hoogtemeters wil ik een aantal renners ervaring op laten doen en zien waar ze internationaal staan”, legt Zijerveld. “De ervaren renners moeten simpelweg scoren.” Met Jan Maas, Hartthijs de Vries en Kevin Inkelaar laat de bondscoach wel een aantal talentvolle jongens met klimmersbenen thuis. “Het liefst start ik met tien jongens, want we doen het heel goed in het internationale beloftencircuit. De Nation’s Cup is maar een klein deel van het geheel. De jongens rijden allemaal een goed programma. Voor het WK op het eind van het jaar moeten de allersterkste jongens mee, want het parcours in Innsbruck vraagt om renners die goed omhoog kunnen”, geeft Zijerveld zijn reden aan om meerdere jongens te testen.

flag-nl KNWU-selectie voor flag-cz Grand Prix Priessnitz Spa U23 2018
flag-nl Dylan Bouwman (Metec-TKH)
flag-nl Jens van den Dool (Delta Cycling Rotterdam)
flag-nl Nils Eekhoff (Sunweb Development)
flag-nl Peter Lenderink (SEG Racing Academy)
flag-nl Freek van Rossem (Aldro Cycling)
flag-nl Maikel Zijlaard (Hagens Berman Axeon)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wielerfan1987 24 mei 2018 om 21:28

Mooie ploeg, met name erg benieuwd naar Eekhoff

Gdeleu 24 mei 2018 om 21:42

Is Dylan Bouwmans familie van Eddy?

Youri IJnsen 24 mei 2018 om 22:25

@Gdeleu

Ja, hij is de zoon van Eddy. Net als Bryan overigens.

Gdeleu 25 mei 2018 om 00:23

Dank je Youri!

Headlines

Materiaalzone

Populair