Kniepijn noopt Olivier tot opgave in het Baskenland

donderdag 11 april 2019 om 18:57
Kniepijn noopt Olivier tot opgave in het Baskenland

foto: Cor Vos

Daan Olivier zal de Ronde van het Baskenland niet uitrijden. De klimmer van Jumbo-Visma moest onderweg naar Arrigorriaga opgeven. De reden? De 26-jarige renner heeft al enige tijd last van zijn linkerknie- en been.

Olivier hoopt binnenkort te weten wat er precies aan de hand is. De Nederlander was pas aan zijn tweede wedstrijd van het seizoen bezig. Eerder wist hij wel de finish te halen van de Ruta del Sol. Het is niet de eerste keer dat Olivier kampt met fysieke problemen.

Vorig jaar kwam de renner namelijk hard ten val tijdens het Towards Zero Race-criterium in Melbourne. Hierbij liep de Nederlander een breukje in de rechterknie op. Enkele maanden daarna brak hij bovendien zijn linkerkuitbeen en voet, nadat hij ten val kwam op training in het Amerikaanse Boulder.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Scott Sunderland 11 april 2019 om 23:52

Hij heeft véél pech gehad. En hij heeft deze ploeg nauwelijks nog iets gebracht. Ik las vorig jaar best wat reacties hier van mensen die in hem nog steeds een soort talent zien of minimaal een waardevolle helper. Ik dacht dat hij aanvankelijk ook als een semi klimmer werd beschouwd. Maar ik geloof niet dat dat er nog uit gaat komen hoor.

ghostwriter 12 april 2019 om 09:51

Olivier zei voor het wielerjaar begon al dat hij begrijpt dat dit een belangrijk jaar voor hem is en als hij zich niet kan bewijzen rijdt hij volgend jaar waarschijnlijk voor een ploeg als Roompot. In zijn eerste (halve) jaar terug in het peloton maakte hij een goede indruk (ook in de Vuelta) maar daarna is hij door blessures nooit meer helemaal fit en in vorm geweest. Jumbo-Visma zal wel opzoek zijn naar talentvolle klimmers die Olivier na dit jaar kunnen vervangen.

Scott Sunderland 12 april 2019 om 09:55

Ik denk zelfs dat men bij Roompot niet op hem zit te wachten als dat zo doorgaat. Als je een paar jaar weinig presteert, zelfs in een WT ploeg, dan is de belangstelling nog maar gering.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair