Het regent opgaves in het Baskenland: Kwiatkowski, Olivier en Roche uit koers

donderdag 11 april 2019 om 15:38
Het regent opgaves in het Baskenland: Kwiatkowski, Olivier en Roche uit koers

foto: Cor Vos

Er blijven maar renners opgeven in de Ronde van het Baskenland. Onder meer Michal Kwiatkowski, Nicolas Roche en Daan Olivier knepen in de remmen onderweg naar Arrigorriaga. Eerder ging Julian Alaphilippe al niet meer van start.

Roche was een van de slachtoffers van een massale valpartij na zestig kilometer koers. De Ier van Team Sunweb bleek uiteindelijk te gehavend om zijn weg te vervolgen. Naast de ervaren klimmer moest ook de Portugees Ricardo Vilela – uitkomend voor Burgos-BH – afstappen.

Niet veel later kregen we ook de opgaves door van Kwiatkowski en Olivier. De Pool viel gisteren al hard in de etappe naar Gorraiz, net als zijn ploeggenoot Geraint Thomas. De oud-wereldkampioen wist de rit nog wel uit te rijden, maar was meteen uitgeschakeld voor een goed klassement.

Nog meer slachtoffers
Het is nog niet bekend waarom Olivier in de ploegleiderswagen is gestapt. Tot slot kreeg ook Caja Rural-Seguros RGA slecht nieuws te horen. De Spaanse ProContinentale ploeg zag zijn sprinter Jon Aberasturi namelijk uitvallen. Aberasturi werd gisteren nog keurig zesde in finishplaats Estibaliz.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 11 april 2019 om 15:53

Het regent niet alleen opgaves, het regent ook pijpestelen…

Pleistervocht 11 april 2019 om 16:13

Olivier schijnt hard ten val te zijn gekomen toen de stijgingspercentages de hoogte in gingen

Gilberto 11 april 2019 om 16:32

Dumoulin houd geen fatsoenlijke knecht over..

Bever 11 april 2019 om 16:36

Nu ook Roche niet beschikbaar voor de Giro? Het zou toch niet… .

assen 11 april 2019 om 19:57

Als ik Tom Dumoulin zou zijn (dat ben ik NIET), dan zou ik toch echt voor volgend seizoen op tafel slaan. Al het tweede jaar op rijd dat er gehannes is omdat de selectie niet breed genoeg is.

Reden om contractbreuk te overwegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair