Knieblessure houdt Gesink uit Ronde van Zeeland Seaports en Catalonië
woensdag 18 maart 2015 om 15:32

Knieblessure houdt Gesink uit Ronde van Zeeland Seaports en Catalonië

Robert Gesink moet zijn rentree uitstellen. De renner van LottoNL-Jumbo kampt met een lichte knieblessure en doet daarom komend weekend niet mee aan de Ronde van Zeeland Seaports, waar hij juist een van de blikvangers zou zijn. Ook de Ronde van Catalonië, die maandag van start gaat, komt te vroeg.

Gesink liep de knieblessure op tijdens een van zijn trainingen. Hij hoopt wel op tijd fit te zijn voor de Ronde van het Baskenland en de klassiekers.

Door prive-omstandigheden kende Gesink al een onrustige aanloop naar zijn seizoen. Hij liet onder meer de Ronde van de Algarve en de Tirreno-Adriatico schieten.

RIDE Magazine
120 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
18 maart 2015 21:20
@ThijsE

De Vuelta eindigt in hetzelfde weekend dat de beide Canadese WT koersen gereden worden, dus vol inzetten op beiden wordt lastig voor Gesink.
18 maart 2015 21:48
Is Gesink overleden ofzo? Jeetje, wat een paniek om een lichte knieblessure:') hilarisch.
18 maart 2015 21:58
Jammer! Maar komt goed hoor..
18 maart 2015 22:59
Er is altijd wel wat met Gesink, dat is (onderhand) gewoon een feit.

Het zit hem niet mee, en dat doet vast wat met zn moraal en zelfvertrouwen lijkt mij zo.

Misschien zorgt het er zelfs inderdaad voor dat niet alle klachten en afzeggingen een fysieke oorsprong hebben.

Mocht dat ook maar enigszins zo zijn dan heb ik alsnog alle respect voor wat hij doet, namelijk iedere dag meerdere uren op de pedalen staan, en beste eisen van zichzelf.

Man, als ik ook maar mijn pols zou breken zou ik me twee jaar ziek melden en vijf jaar om medelijden vragen. Alshetware.

Hup Robert!
18 maart 2015 23:31
Pfff wat gun ik deze man een grote klassieker... Amstel of Luik zou geweldig zijn voor hem. Denk dat hij dat echt nodig heeft.
18 maart 2015 23:51
geboeid alle reacties gelezen, mooie discussies op inhoud. Bulcke, vlek, sooike, schipperaar, tendam o.a... complimenten.
19 maart 2015 00:01
Ben vooral wel wakker geschud door de opmerking van tendam, Rabobank/LTJ sterft een langzame dood, daar lijkt het idd wel op. En eigenlijk boeit het me niet eens zoveel. Ik zal eerlijk zeggen; ik geniet nog net zo hard van Mollema als vorig jaar. Op Boom zal ik ook altijd wat meer blijven letten, net als op Kelderman of Terpstra.
19 maart 2015 00:03
Discussies? Speculeren en roddelen. Weten niets van gesink karakter en of inhoud. Is gewoon buiten strijd nu. Jongen heeft veel prive probs zoals zovelen. Is hier vandaag niet aan de orde. Maar hoed af voor de geleerden onder ons.
19 maart 2015 00:13
@alsjewint: oh, niet op gelet, mijn plan komt dan niet helemaal together... Misschien halverwege de Vuelta uitvallen met een gebroken been? En dan als training meedoen in Canada? Dat schijnt qua voorbereiding nogal wat zoden aan de dijk te zetten.

Eigenlijk was mijn voorstel een beetje analoog aan de aanpak van VDB II dit jaar, mikken op prijzen die je echt kan pakken. Dat lijkt me mentaal veel goed te doen.
19 maart 2015 00:15
Hij hoopt dan misschien wel fit zijn voor de klassiekers maar wat heb je daaraan als je nu al zoveel wedstrijdhardheid mist dat hij daar geen enkele rol van betekenis kan spelen.
Verder mag de begeleiding van de ploeg het zich ook aanrekenen dat een renner door waarschijnlijk overbelasting een blessure in de training krijgt.
19 maart 2015 00:25
Overbelasting waarschijnlijk, zowel fysiek als mentaal. Moeilijk te coachen jongen: Dult niemand naast zich (zie Mollema) maar maakt het zelf ook niet waar. Ik zeg "andere ploeg" en genoegen nemen met een rol in de marge.
19 maart 2015 06:00
zoetepap geen zorgen, doelde ook niet op jou.
19 maart 2015 06:49
ik dacht dat ik de enige was met een glazen bol,maar helaas

wat een onzin wordt er hier weer uitgegooid door sommigen,echt over de top

wij als volgers zullen nooit precies weten wat er in die jongen omgaat,en zeker niet wat betreft zijn privéomstandigheden
nu een lichte blessure aan zijn knie en het barst meteen weer los met alle speculaties

wat vindt ik ervan?een topsporter pur sang die we echt nog wel terug gaan zien op mooie momenten,natuurlijk is het wel een kwetsbare renner maar in dit geval lijkt mij het beter om niets te forceren zodat hij er weer staat op het moment supreme

wij willen het te graag blijkbaar maar ga hem niet bedoezelen met allerlei belachelijke kreten op deze site
moet me wel van het hart dat lj totaal onzichtbaar koerst momenteel
19 maart 2015 07:22
Wat eerst door enkele (waaronder Sooike) werd beweerd,wordt nu door meerderen overgenomen. Het heeft inderdaad met mentaliteit te maken of ook wel, zoals hierboven, kwetsbaarheid. Het is jammer dat zijn kwaliteiten niet uit de verf komen.
19 maart 2015 07:43
Geen doorzettingsvermogen.
19 maart 2015 08:00
Wat de reden ook is; hij koerst weinig en wordt daarvoor te veel betaald. De ploeg zou verstandig zijn om hem na dit seizoen te laten gaan.
19 maart 2015 09:42
heeft giga veel met zelfvertrouwen te maken en de stress die jezelf op gaat leggen. Hij heeft hart problemen gehad en dit komt puur door de stress al geven ze andere oorzaken aan. Gesink als uithangbord is een molensteen rond zijn nek. Hij moet net zoals Westra, Basso, Kyrienca meesterknecht worden. Anders is het snel gebeurd
19 maart 2015 10:10
De mentaliteit heeft er ook volgens mij weinig mee te maken. Er zijn er veel die mekaar napraten. Het lijkt wel of sommige topsporters pech aantrekken op de één of andere manier. Het moet wel gaan ophouden of hij eindigt zoals Nuyens. Een schim van de renner die hij ooit was met einde carrière tot gevolg.
19 maart 2015 14:18
@bettinwel
Duldt niemand naast zich zeg je, t'is maar hoe je het bekijkt, echte kampioenen trainen liever alleen, altijd id wind. Moeilijk te coachen? Een echte renner luistert naar zijn lichaam en niet naar een coach die vaak volgens het boekje werkt. Dat zijn hartproblemen door stress komen 7lijkt me zwaar overtrokken, had zelf een verdikte hartspier (sporthart)waardoor na korte
hevige inspanning voor een stoplicht wachtende mn hart ff stilstond, kwam weer bij met een polsslag op 25. Dikke hartspier zette uit en sloot bloedvat af, niks ad hand zei de dokter, alles
ok. Was ik naar een "specialist" gegaan dan had ie meteen willen opereren.
Maar het meest trieste vind ik dat sommigen het nodig vinden om zijn salaris te bepalen.
19 maart 2015 22:03
Ik ben benieuwd of het dit jaar nog iets wordt. Ik hoop het voor de beste man.
1 3 4 5

Reacties zijn gesloten.