Kirsten Wild: “In 2019 is kwalificeren voor Olympische spelen grootste doel”

maandag 31 december 2018 om 08:43
Kirsten Wild: “In 2019 is kwalificeren voor Olympische spelen grootste doel”

foto: Marcel Koch

Er zullen weinig wielrensters zijn die een seizoen als Kirsten Wild hebben gehad. De Nederlandse pakte maar liefst acht titels dit jaar. “Dit was het beste jaar uit mijn carrière”, zegt ze in een terugblik bij de NOS.


De sprintster van Wiggle High5 behaalde dit jaar maar liefst drie wereldtitels, twee Europese titels en daar bovenop nog drie nationale titels. “Dit was voor mij echt een gouden jaar, dit had ik nooit verwacht”, luidt de reactie van de meervoudig wereldkampioene.

Ten opzichte van vorig jaar heeft Wild een ietwat andere aanpak gehanteerd. “Ik ben een klein beetje afgevallen. Daarnaast ben ik gaan werken aan mijn trapfrequentie”, legt ze deze aanpak uit. “Ik had het idee dat dat een beperking voor mij was.”

Niet alleen trainingstechnisch heeft ze aanpassingen gedaan. “Ik ben nu wat minder bang om aan te vallen. Ik ben altijd geneigd om te vertrouwen op mijn sprint, die meestal wel heel erg goed is. Maar als je wil winnen is dat soms niet genoeg”, licht ze de gewijzigde tactiek uit.

foto: Marcel Koch

Was dit dan de beste Kirsten Wild die we ooit zullen zien? “Voor mijn gevoel ben ik tot nu toe elk jaar beter geworden. Fysiek, tactisch. Ik denk dat ik nog wel een stapje kan zetten”, klinkt het vol vertrouwen richting Tokio 2020.

De Olympische spelen van 2020, een kans om eremetaal te pakken op het grootste mondiale toernooi. “Dat is ook echt mijn droom. Maar dan ga je heel lang denken: ga ik dat proberen? Wordt dat niet een teleurstelling? Maar als je het niet probeert, heb je ‘m zeker niet. Ik wil het heel graag proberen”, sluit ze vol ambitie af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.