Kevin Rivera wil zich bewijzen bij Gazprom-RusVelo: “Ik ben nu een stuk volwassener”

dinsdag 21 december 2021 om 16:39
Kevin Rivera wil zich bewijzen bij Gazprom-RusVelo: “Ik ben nu een stuk volwassener”

Rivera in het tenue van Androni - foto: Cor Vos

Kevin Rivera hoopt zich in 2022, na twee moeilijke jaren, weer van zijn beste kant te laten zien als renner van Gazprom-RusVelo. De 23-jarige klimmer uit Costa Rica leek voorbestemd voor de absolute top, maar kende geen gelukkige periode bij Bardiani-CSF-Faizanè. Ik voel wel dat het nu langzaam weer de goede kant opgaat”, klinkt het in gesprek met Bici.PRO.

Rivera en Bardiani-CSF-Fainzanè: het bleek al vrij snel geen gelukkig huwelijk. De entourage van Kevin Rivera liet weten dat de jonge klimmer zich niet comfortabel voelde bij de ploeg, maar ook Bardiani-CSF-Faizanè was niet tevreden over het functioneren van Rivera. Beide partijen besloten in juli per direct uit elkaar te gaan. Rivera blikt nu terug op een moeilijke periode en probeert de vinger op de zere plek te leggen. Waar ging het nu precies mis?

Rivera heeft het onder meer over een te hoog verwachtingspatroon. Dat was al het geval in zijn eerste jaren bij Androni Giocattoli-Sidermec. Rivera werd vaak in een adem genoemd met toptalenten als Egan Bernal en Iván Sosa, die ook hun voordoop beleefden in het tenue van Androni. “Dat was niet helemaal eerlijk. Ik had graag op meer geduld gehoopt, al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik er zelf ook een beetje in begon te geloven. Ik heb zelf ook fouten gemaakt.”

“Ik ben geen Remco Evenepoel”
“Ik had al snel door dat ik bergop mooie dingen kon laten zien, maar je moet ook de tijd krijgen om te leren en te groeien. Je kunt dan wel beschikken over de motor, maar je hebt als renner ook tijd nodig. Ik ben niet moeilijk te coachen, dat klopt niet. Je bent als jonge renner nu eenmaal wisselvallig. Ik wissel goede prestaties af met mindere momenten. Ik ben volgens sommige mensen een fenomeen, maar ik ben geen Remco Evenepoel…”

Rivera hoopt nu, in een nieuwe omgeving, wel de stap te maken naar de absolute wereldtop. De jongeling spreekt vol lof over zijn nieuwe werkgever. “Het is nu zaak om weer opnieuw te koersen. Dat heb ik al een hele lange tijd niet gedaan. Dat voel je gewoon, zelfs op training. Ik voel dat het langzaam weer de goede kant opgaat. Ik heb enkele moeilijke maanden achter de rug, maar ik voel me nu wel een stuk volwassener”, aldus Rivera.

Rivera begint zijn seizoen in februari met de Ronde van Valencia.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Aart van Woud 21 december 2021 om 16:49

Benieuwd hoeveel mensen de zin “Ik ben geen Remco Evenepoel” gaat triggeren hier iets te schrijven haha!

Michelangelo 21 december 2021 om 17:14

Ik ook ;-)

Dantiest 21 december 2021 om 17:29

Hij niet zo goed als Remco Evenepoel, dat is een machine. Maar het is wel een colombiaan, mét potentie. Of Gazprom RV de juiste ploeg is? hmm.. nog niet veel talenten uit doorgebroken.

Veelzeggend dat er onder de profs zoveel bewonderaars zijn van de REVKET, niet zo lang geleden ook Tom Dumoulin. Ik hoor hem graag over wielrennen praten.

Michelangelo 21 december 2021 om 17:36

Zeker als Tom naast Lefevere aan tafel zit bij Sporza. Vergeleken met Lefevere tijdens een acute hypo praat iedereen goed en zinvol over de koers… dan zou zelfs ik er goed uitspringen ;-)

Dantiest 21 december 2021 om 17:49

en Tom was zo lief en schattig toen die zat te gniffelen met alles wat Lefevere daar vertelde. Wat een personality!

Leukefans 21 december 2021 om 18:01

Het is geen Evenepoel, maar ook geen Colombiaan, de jongeman komt uit het land van Amador en Felipe Timoteo Nystrom Spencer.

Dantiest 21 december 2021 om 18:04

gewoon effe testen of iedereen wakker is Leukemans
Costa Ricanen krijgen blijkbaar minder snel een kans in de WT.

wist je dat Amador russische roots heeft, hence Andreij…
maar wat heeft die sysysrom? Ik gok Faroëreilanden.

Of is dat gewoon een nieuw soort gender of aandoening waar we niet mee mogen lachen?

Lalsacien 21 december 2021 om 18:13

Eens met Leukefans. Het is zelfs geen Zuid-Amerikaan. Felipe heeft trouwens een heel leven al achter de rug terwijl hij nog niet klaar is met wielrennen.

Dayer Quintana 21 december 2021 om 18:01

Misschien niet het beste team als jong talent, maar mag anderzijds nog blij zijn met een team op dit niveau. Benieuwd of hij zich nog eens in het hooggebergte kan laten opmerken.

Headlines

Materiaalzone

Populair