Dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld

dinsdag 20 juli 2021 om 10:25
Dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld

Na vier seizoenen bij Androni koos Rivera in 2021 voor een nieuw avontuur - foto: Cor Vos

De dagen van Kevin Rivera bij Bardiani-CSF-Faizanè lijken geteld. De klimmer uit Costa Rica en zijn entourage zouden zich niet comfortabel voelen bij zijn ploeg en volgens de UCI-website is hij zelfs geen onderdeel meer van de selectie.

Volgens zijn coach Piero Ravaglia voelt Rivera, die vorige maand 23 jaar werd, zich niet op zijn gemak bij Bardiani-CSF-Faizanè, de ploeg waar hij deze winter naartoe kwam. “Als de ploeg blijft denken dat renners beesten zijn, gaan we liever weg en proberen we een nieuw team te vinden. We weten dat er meerdere geïnteresseerde partijen zijn”, vertelt hij aan CR Ciclismo.

Rivera koerste de afgelopen vier seizoenen voor Androni Giocattoli-Sidermec en met die ploeg behaalde hij fraaie successen. Zo won hij de Ronde van China in 2017 en de Sibiu Tour in 2019. Bij zijn nieuwe ploeg wilde hij verder groeien en debuteren in de Giro d’Italia. De Costa Ricaan moest vanwege het coronavirus en mononucleose de ronde echter aan zich voorbij laten gaan.

Met Rivera’s vorige ploeg Androni Giocattoli-Sidermec was te praten maar dat is met zijn huidige team niet het geval, stelt Ravaglia. “Ze geloven zieken niet, zo hebben zij dat in hun hoofd. Een ploegleider van Bardiani nam contact met ons op en vertelde dat er dingen verkeerd gaan, maar de eigenaren zijn degenen die de leiding hebben.”

Opheldering
Omdat de Costa Ricaanse renner met niemand anders dan zijn familie wil praten en zich op zijn herstel wil richten, treedt zijn coach met het verhaal naar buiten om opheldering te geven. “Ik ben degene die praat. Hij heeft besloten dat niet te doen omdat hij een paar fouten heeft gemaakt en mensen hem beschuldigen.”

“Ik praat om een en ander te verduidelijken. Het is belangrijk dat hij weer de oude wordt, want hij heeft talent maar soms wordt dat doorkruist door bepaalde situaties in het leven”, aldus Ravaglia.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Poeksel 20 juli 2021 om 11:24

Wat een vaag verhaal!?

0
Rawolf 20 juli 2021 om 12:48

Deze kerel heeft 3 keer zoveel UCI-overwinningen als Steven Kruijswijk. Ik zou zeggen Jumbo, grijp je kans.

0
Japiejo 20 juli 2021 om 14:55

“Ik praat om een en ander te verduidelijken.”
.
Zelden zo’n vaag verhaal gehoord.

0
Brigand 20 juli 2021 om 15:22

Indien hij de recente Giro gemist heeft wegens mononucleose dan zit hij mogelijk met een lange tijd aanslepend probleem opgescheept hetwelk het vinden van een nieuwe sponsor er niet zal op vergemakkelijken . Mononucleose of klierkoorts is immers het gevolg van een infectie veroorzaakt door het Epstein-Barr virus . Dat is de aandoening waaraan Mark Cavendish lange tijd leed en welke er niet op verbeterde door al te voortijdig het profwielrennen te hervatten . Wellicht een opportuniteit voor Soudal – Quick-Step …. vanaf 2023 ?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone