Kerkhof: “Dat je uitgerekend vandaag wint, is fantastisch!”

zaterdag 28 juni 2014 om 16:18

Met Tim Kerkhof kreeg het Nederlands kampioenschap voor beloften vandaag niet haar verwachte winnaar. De 20-jarige coureur uit Nistelrode kwam als eenling aan de start in Ootmarsum en sprintte op de Kuiperberg verrassend naar de zege. “Dit komt echt als een verrassing”, vertelt de renner uit de opleidingsploeg van Omega Pharma-Quick Step na de dopingcontrole aan WielerFlits.

Kerkhof liet op het podium zijn tranen de vrije loop. “Ik heb er natuurlijk hard voor getraind. Ik doe heel veel voor mijn sport, dus wat dat betreft kun je het wel een keer verwachten dat je wint. Maar dat het dan uitgerekend vandaag gebeurt, is… Fantastisch!” De Etixx-renner stond in Twente op dat podium tussen Dennis Bakker (Metec-TKH) en Piotr Havik (Rabobank Development Team).

Kerkhof klaarde de klus in zijn eentje, tegen negentien Rabobank-renners. Een prestatie op zich: “Ik heb geprobeerd om de koers zelf in handen te nemen. Het voordeel als eenling is dat je niet op kop hoeft te gaan rijden als je met een grote groep weg bent. Toen we op het laatst met een kleiner groepje weg waren, heb ik op de finishlijn wel een paar keer doorgetrokken. Dat deed ik om mijn eigen benen een keer te testen en de anderen pijn te doen. Ik heb in de finale niet meer gedaan dan een ander, maar ook zeker niet minder.”

De gedoodverfde topfavoriet Mike Teunissen kwam in de laatste tweehonderd meter meter ten val. Speelde dat in het voordeel van Kerkhof? “Nee, dat denk ik niet. Anders had ik ook gewonnen, zonder twijfel”, klinkt het zelfverzekerd.

“99% zeker dat ik bijteken bij Etixx

NK Beloften Kerkhof

Na zijn goede optreden van vandaag, gaat de jonge Noord-Brabander mogelijk ook naar het Europees Kampioenschap. “Ja, dat klopt. Eerder deze week kreeg ik daarover een bericht van de bondscoach. Afgelopen woensdag heb ik echter niet zo’n goede beurt gemaakt. Bij het NK Tijdrijden kwam ik namelijk te laat aan de start. Daar was hij niet zo blij mee, denk ik. Maar dat heb ik vandaag dubbel en dik goed gemaakt.”

Kerkhof rijdt dit jaar voor het eerst in dienst bij Etixx, de opleidingsploeg van Omega Pharma-Quick Step. Zijn contract loopt tot 31 december van dit jaar, maar daar komt verandering in. “Het is voor 99% zeker dat ik dat ga verlengen. Tenzij er een andere ploeg komt die meer centen op tafel legt, of een beter contract kan voorleggen.”

Desondanks zou het kunnen dat Kerkhof de overstap maakt naar de profs. “Er is alleen nog geen enkele aanbieding van een profploeg bij mij binnen gekomen. Wie weet komt dat nog. Ik heb geen manager of iets dergelijks, dus ze kunnen mijzelf bellen. Moet ik mijn nummer nog achterlaten?”, grapt de nieuwbakken Nederlands kampioen tot besluit.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone