Kelderman: “Wil graag de Giro voor een klassement rijden”
foto: Sirotti
maandag 30 oktober 2017 om 11:49

Kelderman: “Wil graag de Giro voor een klassement rijden”

Afgelopen maand werd het parcours voor de Tour de France gepresenteerd. De komende maanden volgen ook de Giro d’Italia en de Vuelta a España. De grote vraag voor het Nederlandse publiek is of Tom Dumoulin de Tour gaat betwisten. Sunweb beslist dat pas nadat alle parcoursen geopenbaard zijn. Toch mogen ‘we’ hopen. Wilco Kelderman ambieert het kopmanschap in de Giro en wil daarna Dumoulin helpen in de Tour, vertelt hij aan Cyclingnews.

‘Ik koers graag met Tom’
De 26-jarige Kelderman benadrukt wel dat er nog geen beslissing is genomen. “Er is nog niet over een programma gesproken, maar ik heb het er al wel met Tom over gehad. Ik zou er graag samen met hem koersen en ik denk dat we een goede combinatie vormen. We hebben een goede groep met klimmers en ik zou graag de Giro weer willen doen. Ik denk namelijk dat Tom de Tour gaat rijden. Misschien doe ik dan wel de Giro in combinatie met de Tour, maar dat weet ik nog niet. Ik zou in ieder geval weer graag voor het klassement in de Giro gaan.”

Kelderman werd in zijn eerste deelname aan een grote ronde, zestiende in de Giro van 2013. Een jaar later eindigde hij als zevende. In 2018 hoopt hij beter te doen. “Ik begin komend jaar aan mijn zevende seizoen bij de profs. Ik heb al een een heleboel koersen gereden, maar ik hoop niet dat ik mijn beste resultaat al ergens heb neergezet. Ik heb een goed seizoen achter de rug qua resultaten, maar door blessures was het geen stabiel jaar. Als ik wel wat stabiliteit kan inbouwen in mijn seizoen, kan ik groeien en nog beter worden.”

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2017 12:09
''Als ik wel wat stabiliteit kan inbouwen in mijn seizoen fiets, kan ik groeien en nog beter worden.''

Sorry, deze slechte grap moest er even uit

Edit: Voor de duidelijkheid, als je serieus op mijn post wilt ingaan, dan moet je toch echt even het woord 'grap' in de Van Dale opzoeken..
30 oktober 2017 12:09
Hij was goed in de vuelta omdat hij het hele jaar weinig heeft gereden door blessures en nog relatief fris was (net als Poels). Verder heeft hij verdomd weinig resultaten behaald afgelopen jaar.
30 oktober 2017 12:15
Goed plan!!
30 oktober 2017 12:15
@ Jeroom:
volgens mij zegt hij dat gewoon hoor.
30 oktober 2017 12:17
Was vierde in de Vuelta met een topveld. Hij kan podium rijden in de Giro en zal niet te beroerd zijn in de Tour zijn duit in het zakje te doen, vooral ook in de ploegentijdrit.
30 oktober 2017 12:19
In de winterperiode veel fietsacrobatiek - stuurvastheid etc. gaan oefenen, dat zal hij misschien met stabiliteit bedoelen. Inderdaad als hij in een grote ronde/koers op zijn fiets kan blijven zitten dan kan hij goede uitslagen neerzetten.
30 oktober 2017 12:25
Niet alleen fietsvaardigheid, maar ook concentratie. Volgens mij is dat vaak de oorzaak van valpartijen e.d. Hij vindt het moeilijk te focussen op alle momenten. Wat ik mij goed voor kan stellen als je 5 uur op een fiets zit, zeker in vlakkere etappes.
30 oktober 2017 12:28
Je hebt stuurlieden en je hebt stuurlui, een wereld van verschil. Wilco heeft een fantastisch seizoen gereden en had in de Giro zeker prijs gereden en van onschatbare waarde geweest bij het berm incident van Tom.
In de Vuelta stond ie er alleen voor na de uitval van zijn maatje Warren en het uitvallen van Sammie en leek ondanks dat de druk goed aan te kunnen.
Met Dumoulin erbij kan het alleen maar beter gaan.
@dempols
Elke renner wordt normaal fris wakker, ook tijdens een ronde en verder reed ie een verdomd goede tijdrit op het wk.
@jeroom
Idd een hele slechte grap, jij behoort waarschijnlijk ook tot die stuur-lui.
30 oktober 2017 12:31
@pierre bij de tour en de giro heb je helemaal gelijk maar bij de vuelta telt maar 1 ding hoe fris is iedereen nog. De namen waren er wel maar als je naar de achterstanden in tijd kijkt was het dus geen top veld (bijv. bardet, pinot, yates, aru meer dan een kwartier zelfs in de top 10 al). Zoals de cauwer vaker zegt, je resultaat is zo goed als de rest van de top. De cauwer wordt door iedereen als heilig veklaard dus zal hij hier ook wel een punt kunnen hebben.
30 oktober 2017 12:35
@DemPolS. Kelderman was gewoon goed. Basta. Fris of niet.
30 oktober 2017 12:38
@schipperaar okey... dan is het frisheid/vermoeidheid, ook goed. Dat iedere renner fris opstaat is uiteraard ook niet correct
30 oktober 2017 12:39
@dempols
Van drie weken fietsen word je niet minder fris tenzij je waterdrager bent en boven je theewater de cols moet beslechten.
Froome begon fris aan de Vuelta, gaf alleen aan dat de criteriums en huldigingen geen goed doen aan de conditie, ondanks dat reed ie alles op een hoop en zal als ie start in de giro, de tour en Spanje er gewoon bij doen.
Als je ooit de ervaring hebt gehad van drie weken aan een stuk fietsen had je kunnen weten dat je elke dag frisser èn fitter wordt, zelfs bij slechts 5/6 uur slaap in de buitenlucht, laatst weer aangetoond op tv, een veel beter herstel dan in een airco room met gevaar op infectie of virus en ondiepe slaap.
30 oktober 2017 12:40
Ik denk dat het afhangt van het parcours van de Giro.
30 oktober 2017 12:41
@pierre Hij was inderdaad (relatief) super goed zelfs.... punt uit! Of past basta beter bij je
30 oktober 2017 12:46
@schipperaar ik snap je punt, daarom is het eigenlijk ook een enorm knappe prestatie van froome dat hij als enige van deze renners dit kan (in de kantlijn samen met nibali die ook twee rondes goed was en lombardije won).
30 oktober 2017 12:52
@dempols
Hij doet niet meer dan zijn werk, de prestatie ligt vooral bij de ploeg waterdragers om hem heen, iedereen ziet af.
Wilco klimt veel mooier en effectiever overigens dan zeepaardje die veel krachten verspilt. En Dumoulin vult zijn zelfvertrouwen aan wat al flink gegroeid is gezien zijn interview.
30 oktober 2017 12:52
Plaats 4 in de Giro op 1 minuutje van plaats 2 en hij was de enige van de klassement renners die tijdens de tijdrit van 40 km in het spoor van Froome kon blijven. Terechte en begrijpelijke claim dus van Kelderman.
Helaas veel pech gehad vorig jaar. Benieuwd wat Dumoulin volgend jaar voor programma gaat rijden.
30 oktober 2017 12:57
@ schip:
zeepaardje???
30 oktober 2017 13:15
Dumoulin kan bijna niet meer onder de Tour uit. Wie zou anders kopman moeten zijn daar.
Goed plan om Kelderman de Giro te laten rijden.
30 oktober 2017 13:54
Inderdaad @ Maklukzat. In de Giro kan Tom aankomend jaar, laten we eerlijk zijn, alleen maar verliezen. De Ronde van Spanje als primair doel lijkt mij erg vergezocht, letterlijk en figuurlijk, dus ligt een klassement in Tour voor de hand. Ze gaan daar toch niet alles op het aantal tijdritkilometers laten aankomen? Zou mij te kort door de bocht zijn, gezien zijn evolutie bergop.
30 oktober 2017 14:33
Voor de stuurvaardigheid zou Kelderman misschien wat veldritjes moeten rijden!
30 oktober 2017 14:53
@sebas als Froome zo zou denken, hoeft hij ook niet meer aan de Tour deel te nemen. Dumoulin heeft niets te verliezen in de Giro, als het parkoers geschikt lijkt voor hem, waarom zou hij dan niet proberen zijn Giro titel te verdedigen.
30 oktober 2017 15:11
@Schipperaar: Dat heb je volkomen verkeerd ingeschat, ik lever namelijk helemaal geen kritiek op Wilco. Er staat niet voor niets 'slechte grap' in mijn post.
30 oktober 2017 15:22
De Giro doet er met drie tijdritten alles aan om Dumoulin aan de start te krijgen. Het zou me dan ook verbazen mocht hij niet mee doen. Een keuze voor de Giro zou volledig begrijpelijk zijn. In de komende jaren gaan er nog kansen komen in de Tour.
30 oktober 2017 15:46
Goed plan idd.. benieuwd naar z'n voorbereiding.

Reacties zijn gesloten.