Kelderman strijdbaar na tijdrit Benelux Tour: “Mooi om in Nederland te koersen, lekker gek op de kant hangen”

dinsdag 31 augustus 2021 om 17:36
Video

Wilco Kelderman rukte in de tijdrit van de Benelux Tour zes plekken op in het klassement. De 30-jarige renner van BORA-hansgrohe staat nu zestiende, maar tevreden over zijn tijdrit was hij maar mondjesmaat. “Ik had het niet echt beter verwacht, want ik heb deze fiets zes weken lang niet aangeraakt”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Toch ziet de Nederlander wel kansen op een goed eindklassement. Dat lukte hem al eens eerder in 2015, toen hij derde werd. “Ik wil hier goed rijden”, vertelt hij over zijn ambities. “Maandag was het goed, ik zat er prima bij. Er komen ook nog veel lastige ritten aan. Het gevoel is goed en er wacht ons nog een heel lastig weekend. Zeker in de laatste rit naar Geraardsbergen kan er nog iemand die op een minuut staat, de Benelux Tour winnen. Er kan nog zo veel gebeuren. We krijgen ook nog die moeilijke rit in de Ardennen en ik weet niet of Stefan Bissegger dat bijvoorbeeld wel aan kan.”

Kelderman was dus niet heel erg tevreden met zijn tijdrit, maar de klimmer had maandag tijdens de waaieretappe wel genoten – voor zover dat kon. “Ik vind het mooi om in Nederland te koersen, lekker gek op de kant hangen. Daar krijg ik altijd wel moraal van. Dat mis ik soms wel in andere wedstrijden. In de Tour was het ook een paar keer nerveus, maar toen gebeurde er eigenlijk niets. Dat vond ik wel jammer. Waaierrijden hoort er ook bij. Sommige renners haten dat, maar ik vind het wel mooi.” De achterstand van Kelderman op leider Bissegger in het klassement is nu 51 seconden.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

ben_pronk 31 augustus 2021 om 18:59

Vamos Wilco! Genieten bij Bora die jongen

Mohorietsj 31 augustus 2021 om 20:48

Het is een aanmerkelijk betere renner geworden dan die hij was bij (LottoNL) Jumbo en Sunweb.

harryjohan71 31 augustus 2021 om 21:21

Hij was altijd al een goede renner, alleen is hij vaak gevallen. Bij Bora presteert hij echt niet veel beter als bij zijn vorige ploegen.

Mohorietsj 31 augustus 2021 om 21:33

Op puncheraankomsten heeft hij dit jaar dingen gedaan die ik nooit van 'm verwacht had. Je ziet 'm nu af en toe vooraan in het peloton. In de voorste gelederen als er koers gemaakt wordt. Dat gebeurde vroeger nooit. Nu denk ik dat in een klassement z'n plafond wel bereikt is.

Completere renner is misschien beter verwoord dan aanmerkelijk betere renner.

Kelder is de Man 31 augustus 2021 om 21:37

Vooral relaxtere renner lijkt het.

De Siepel 31 augustus 2021 om 21:41

Blijft een mooie stylist. Hoop dat hij ook eens een mooie koers wint.

Klein Verzet 31 augustus 2021 om 23:19

ABB, Wilco. (Altijd Blijven Bora;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair