Kelderman en Hofland kopmannen LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice

woensdag 4 maart 2015 om 15:08
Kelderman en Hofland kopmannen LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice

Wilco Kelderman en Moreno Hofland zijn de belangrijkste troeven van LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice. Kelderman richt zich volledig op een goed algemeen klassement, terwijl Hofland net als vorig jaar een etappe hoopt te winnen. De Rit naar de Zon begint zondag en eindigt precies een week later.

Kelderman is duidelijk over zijn ambities. “Ik was vorig jaar al goed in Parijs-Nice”, zegt de 23-jarige renner. “Toen had ik alleen een beetje pech. Als alles dit jaar meezit, kan ik in de top-5 eindigen.” Met zijn nieuwe Bianchi-tijdritfiets verwacht hij bovendien een ‘geheim wapen’ te hebben. “Daar krijgt je op mentaal vlak echt een boost van.”

Hofland miste afgelopen weekend Kuurne-Brussel-Kuurne door een luchtweginfectie, maar verwacht weer op tijd in vorm te zijn. “Ik heb het parcours van Parijs-Nice goed bekeken en in de eerste drie ritten en rit vijf liggen kansen voor mij. Laat de koers naar de zon maar voor zonneschijn zorgen na deze periode met tegenslag.”

De ploeg heeft hoge verwachtingen van de geselecteerde renners. “Iedereen heeft zich intensief op deze wedstrijd voorbereid”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Alles zal moeten samenkomen volgende week, want er worden resultaten verwacht.”

LottoNL-Jumbo voor Parijs-Nice (8-15 maart)
flag-nz George Bennett
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

40 Reacties

wieler4live 4 maart 2015 om 15:14

Ik zie kelderman wel top 5 eindigen (misschien zelfs wel top 3) hopen dat Hofland goed hersteld is en een keer mee kan doen voor een etappe

vlek 4 maart 2015 om 15:19

Kelderman staat er goed voor gezien zijn eerste koers dit jaar en is ook niets tegen gekomen qua ziekte. Die kunnen we dus vooraan verwachten in de beslissende ritten. Benieuwd ook of hij opnieuw zo'n sterke proloog neer kan zetten. Hofland met eerst dat gat in zijn knie en vervolgens afmelding voor Kuurne zie ik minder kans maken op goede uitslagen.

Opvallend dat ze al vanaf gisteren bezig zijn die eerste drie ritten te verkennen. Het valt voor de koers te hopen dat er grote waaierkansen liggen.

Bizziecle 4 maart 2015 om 15:19

Porte, Costa, , Majka, Kwiatkowski, Van Garderen, het zou knap zijn als Kelderman daar tussen kan rijden.

walkowiak 4 maart 2015 om 15:25

Wat top 5, top 3 is het minste waar wilco voor moet gaan.

řezník 4 maart 2015 om 15:28

Als Kelderman de stap naar de top wil maken wordt het wel tijd dat hij zich eens op het podium rijdt. Ik denk dat het podium er ook wel zeker in zit. Porte en van Garderen misschien nog een maatje te groot, maar andere concurrenten moet hij of bergop kunnen pakken of in de tijdrit. Een 3e plaats zit er zeker in voor Kelderman. Mocht het top-5 zijn en geen podium heeft hij het nog steeds goed gedaan. Maar de stap moet gemaakt worden om prijzen binnen te slepen. Nu krijg je zo’n gevoel de eeuwige vierde.

kelderfan 4 maart 2015 om 15:35

Kelderman zie ik wel mee doen om de prijzen. Hij lijkt mij goed in orde.
Hopelijk kan ook Hofland zijn team belonen met een zege.

Hallo_Jumbo 4 maart 2015 om 15:35

Go Wilco!!!

TaDo 4 maart 2015 om 15:37

@reznik 23 jaar en nu al tijd voor een stap naar de top? En verklaar mij eens de eeuwige vierde status van Kelderman? Ik zie alleen een vierde plek tijdens de Dauphine van vorig jaar.
Zoals Bizziecle al aangeeft starten hier behoorlijk wat mannen die gerekend mogen worden tot het veld achter de grote vier die in TA starten. Daarnaast zal Wilco nog behoorlijk wat werk bergop moeten verzetten om een stap richting de top te maken mi, echter daar is nog voldoende tijd voor gezien zijn nog steeds jonge leeftijd.

On: Duidelijk verhaal van Zeeman dat hij resultaten verwacht. Kelderman staat er aardig voor, Hofland is een groter vraagteken. Ondanks 'de grote 4' hier niet aanwezig zijn, alleraardigst startveld.

LyndaLid 4 maart 2015 om 15:40

Als Kelderman net zo’n sterke tijdrit kan rijden als in Andalusië dan maakt ie zeker kans op het podium. Vergeet niet dat in die proloog de echte klimmers toch al op zo’n 20 seconden gezet kunnen worden, met maar 1 aankomst bergop tegen ook goede klimmers (die beter tijdrijden) is dat al een achterstand die moeilijk is in te halen.. Blijft staan dat de Col d’Eze beslissend is natuurlijk.. Hup Wilco!!

Hofland verwacht ik minder van. Sowieso zijn er met Greipel, Degenkolb, Bouhanni, Démare, Kristoff, Swift en Matthews (waar ik nog niet té veel van verwacht in zijn eerste wedstrijd) al genoeg concurrenten, en hij heeft te veel tegenslag gekend recent ben ik bang.

řezník 4 maart 2015 om 15:53

@TaDo
Ik bedoelde niet letterlijk vierde, maar figuurlijk vierde. Iemand die het goed doet en vaak naast de prijzen grijpt. De meeste toppers beginnen op hun 23ste of zelfs eerder al met prijzen pakken. Ik zeg ook niet dat hij gelijk al bij de top moet zitten, maar bezig moet zijn met de stap te maken en in die ontwikkeling passen podium plaatsen op zijn minst. Ik denk ook dat hij daartoe nu al in staat is. Ten eerste vanwege zijn meer dan goede tijdrit. Jij geeft aan dat hij in de bergen behoorlijk nog wat werk moet verzetten, ik ben het daar niet helemaal mee eens. Hij zit natuurlijk nog niet op het niveau froome, contador enzo, maar die rijden hier ook niet. Hoe hij afgelopen jaar en dit jaar al heeft laten zien hoe ver hij mee kan, zit hij echt niet ver van het niveau van porte en van garderen en zeker in een koers al Parijs-Nice moet hij daar bij kunnen blijven.

TaDo 4 maart 2015 om 16:07

@Reznik Persoonlijk vind ik het opportuun om van iemand op zijn 23ste podium plaatsen te eisen. Ik wil je graag verwijzen naar de Ruta del Sol van dit jaar, waar mannen als een Bardet. Intxausti en Nieve bergop beter waren. Ook in de Giro en Vuelta van vorig jaar was dit beeld te zien en als hij die stap wil maken naar de top waar iedereen het over heeft: dan heeft hij inderdaad nog voldoende werk te verzetten bergop.
Voorlopig heeft hij nog niet bewezen dat hij op het niveau van een Porte, Majka, Van Garderen, Costa etc. zit, ook al reed hij een prachtige Dauphine. Hopelijk kan hij de stap naar deze mannen dit jaar zetten.

OudeKwaremont 4 maart 2015 om 16:16

Kelderman is een topper. Babyface, maar fietsen als een beul. Ik hoop dat hij mee kan komen in dit geweld. En waarom niet?

@TaDo; als Kelderman in de Ruta Del Sol niet zoveel tijd had verloren vanwege die massale valpartij dan was hij gewoon heel kort geëindigd hoor. Zeker na wat hij daar in de tijdrit heeft laten zien.

walkowiak 4 maart 2015 om 16:19

Merkwaardig, ten tijde van Merckx, Gimondi wonnen jonge renners tour en giro. Later werden de renners ouder eer ze grote rondes konden winnen. Heden heb zijn er geweldige jonge talenten die in staat zijn om ongekende prestaties te leveren oa, v d poel v aert sagan en onze collumbiaanse vrienden. Waarschijnlijk zal er op redelijk korte termijn weer een 23 jarige een grote ronde winnen.

walkowiak 4 maart 2015 om 16:19

Merkwaardig, ten tijde van Merckx, Gimondi wonnen jonge renners tour en giro. Later werden de renners ouder eer ze grote rondes konden winnen. Heden heb zijn er geweldige jonge talenten die in staat zijn om ongekende prestaties te leveren oa, v d poel v aert sagan en onze collumbiaanse vrienden. Waarschijnlijk zal er op redelijk korte termijn weer een 23 jarige een grote ronde winnen.

řezník 4 maart 2015 om 16:22

@TaDo

Eisen is weer een te groot woord. Ik zeg het wordt tijd dat hij eens podium rijdt, maar als het top-5 is dat hij het ook goed gedaan heeft. Natuurlijk moet bergop nog beter, maar de verschillen zijn toch al klein met de namen die jij noemt. In de 3e etappe van Ruta del Sol was het respectievelijk 7 en 3 seconden op Intxausti en Nieve. In de 4e etappe 13 en 24 seconden op dezelfde namen. Bardet was in de 3e etappe dan weer sneller, maar in de 4e etappe weer langzamer. Tijdens de Giro vorig jaar zat hij ook al telkens bij de grote mannen of vlak daarachter. Ik verwacht deze Parijs-Nice dan ook dat hij in bergen het verschil al heel klein kan houden en vooral zijn winst pakt in de tijdrit.

TaDo 4 maart 2015 om 16:24

@OudeKwaremont De tijdrit was zeker een sterke prestatie, echter zou ik je aanraden de uitslagen van rit 3 en 4 eens terug te kijken, respectievelijk op meer dan 2 minuten en 1 minuut achterstand tussen mannen die behoren tot het veld achter de echte toppers. Zonder het oponthoud was hij op 3 minuten van Froome geëindigd en was hij rond de plaatsen van Nieve, Bardet en Intxausti terug gekomen. Dat is momenteel de realiteit en ik waak bij mijzelf voor opportuniteit tov de toekomstige prestaties van Wilco.
Wilco presteert op zijn leeftijd al erg sterk, maar hij is zeker (nog) geen top. Aan hem te bewijzen dat hij dit jaar weer een stap voorwaarts zet. Ik zie hem graag koersen, net als de Gees en hoop ook dat hij tot grootse prestaties in staat is in de toekomst.

vlek 4 maart 2015 om 16:32

Bardet heeft wel al top vijf gereden in de Tour en Nieve toptien in de Giro en de Vuelta. Als dat momenteel de realiteit is, dan lijkt dat me een uitstekende situatie voor Kelderman.

Noud89 4 maart 2015 om 16:44

Ben het wel met reznik eens, de verwachtingen rondom Kelderman mogen best elk jaar wat opgeschroefd worden, en het zou alleen maar logisch zijn als hij zich dit jaar weer wat meer gaat mengen in de strijd om ereplaatsen.

Bovendien vind ik dat Kelderman al regelmatig heeft laten zien dat hij niet zo ver van mannen als Majka, van Garderen en Bardet af zit in dit soort weken.

MME 4 maart 2015 om 16:44

Zal mooi zijn voor Kelderman top 5! Zal nog mooier zijn als hij top 3 rijd, qua tijdritten ziet het er goed uit voor hem. 2 maal een korte tijdrit, zoals Andalusië. Waar Kelderman vrij goed in is.

Daarnaast vind ik het ook een geweldig renner om naar te kijken, vooral vorig jaar in de Critérium du Dauphiné. Hoe hij daar mee ging met Froome en Contrador! Ook zijn aanval in de Vuelta vorig jaar, wat een snelheid!

Hengacity1 4 maart 2015 om 16:57

Kzie Kelderman hier zelfs wel winnen denk dat hij Porte en van Garderen het gaan uitmaken

dumoman 4 maart 2015 om 17:41

Hoewel Wilco goeie stappen maakt, zie ik hem deze niet winnen en dat verwacht ik ook niet van hem; ik denk top 5 een heel mooi resultaat zal zijn en een top 3 dan zou hij mij echt verbazen; in ieder geval Go Wilco !!!!

weet ik veel 4 maart 2015 om 17:57

Goede ploegsamenstelling, ga er voor mannen zou ik zo zeggen.
Kelderman is goed in zulke korte ritten koers.

tdv21 4 maart 2015 om 18:09

Ik ben eigenlijk meer benieuwd wat Wellens zou kunnen in deze wedstrijd. Dat Kelderman hier voor het podium kan meedoen heeft hij al getoond. Wellens heeft dan al een WT-etappe koers opzak, de Eneco-tour is iets anders dan P-N…

Natrix maura 4 maart 2015 om 18:19

Het lijkt mij ook prima als Kelderman een jaartje op hetzelfde niveau blijft. We hebben vorig jaar mooie dingen gezien. Een keer in de twee-drie jaar een niveausprongetje is al heel mooi.

fietskoen1 4 maart 2015 om 19:43

Denk niet dat Kelderman podium gaat rijden. Schat Porte, Van Garderen, Majka en Kwiatkowski sowieso hoger in. Mensen doen alsof hij hier al even een podiumplek uit de mouw schud. Met top-5 haalt hij het maximale eruit.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair