Kelderman en Hofland kopmannen LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice

woensdag 4 maart 2015 om 15:08
Kelderman en Hofland kopmannen LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice

Wilco Kelderman en Moreno Hofland zijn de belangrijkste troeven van LottoNL-Jumbo in Parijs-Nice. Kelderman richt zich volledig op een goed algemeen klassement, terwijl Hofland net als vorig jaar een etappe hoopt te winnen. De Rit naar de Zon begint zondag en eindigt precies een week later.

Kelderman is duidelijk over zijn ambities. “Ik was vorig jaar al goed in Parijs-Nice”, zegt de 23-jarige renner. “Toen had ik alleen een beetje pech. Als alles dit jaar meezit, kan ik in de top-5 eindigen.” Met zijn nieuwe Bianchi-tijdritfiets verwacht hij bovendien een ‘geheim wapen’ te hebben. “Daar krijgt je op mentaal vlak echt een boost van.”

Hofland miste afgelopen weekend Kuurne-Brussel-Kuurne door een luchtweginfectie, maar verwacht weer op tijd in vorm te zijn. “Ik heb het parcours van Parijs-Nice goed bekeken en in de eerste drie ritten en rit vijf liggen kansen voor mij. Laat de koers naar de zon maar voor zonneschijn zorgen na deze periode met tegenslag.”

De ploeg heeft hoge verwachtingen van de geselecteerde renners. “Iedereen heeft zich intensief op deze wedstrijd voorbereid”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Alles zal moeten samenkomen volgende week, want er worden resultaten verwacht.”

LottoNL-Jumbo voor Parijs-Nice (8-15 maart)
flag-nz George Bennett
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

40 Reacties

mollemarijden 4 maart 2015 om 19:46

HAhha hopelijk kan Kelderman hier gewoon meedoen om winst en hopelijk kan Kruijswijk met een goede vorm ook meedoen voor een top-10 plek.
Benett is een goede renner voor een ontsnapping / heuvels/middelgebergte.
En dan Hofland de sprints.
Lotto Jumbo moet het hier goed kunnen doen, heb er een goed gevoel over.

Skedel 4 maart 2015 om 21:38

Ik schat Kelderman echt niet lager in als Porte, Kwiatek en van Garderen…
Die hebben altijd een of meerdere slechte dagen.. Majka in goede doen is natuurlijk een ander verhaal.

gpm 4 maart 2015 om 22:08

Waarom hebben Nederlanders geen geduld met jonge renners, stap voor stap met af en toe een terugval is heel normaal voor jonge renners hetgeen hij nu al heeft laten zien is veelbelovend voor de toekomst…. maar geduld en niet onder druk zetten is beste remedie voor topprestaties

Alexander 4 maart 2015 om 22:19

Lijkt mij dat deze ronde naar Porte of Van Garderen gaat. Ik denk persoonlijk Van Garderen. Die was vorig jaar al ontzettend goed bezig maar had wat pech. Porte heeft toch echt te vaak zwak moment. Majka was vorig jaar natuurlijk gruwelijk berg op, maar toch ietwat minder in tijdrit dan Kelderman. Costa weet ik nooit op meerdaagse rondes. Kan alle kanten op. Blijft Kwiatkowski over. Heeft geweldige tijdrit en zou toch minimaal even goed als Wilco berop moeten kunnen. Top 5 zou ik dus gewoon prima prestatie vinden. Als hij top 3 of hoger eindigt zou dit betekenen dat hij in mijn ogen geweldige stap heeft gezet. Zeker na die verre van ideale voorbereiding. Zijn sleutelbeenbreuk heeft hem toch zeker 3 weken gekost.

Ruben_ 4 maart 2015 om 22:36

Top 3?? Beetje hoog met Costa, Porte, Van Garderen, Peraud, Kwiatkowski etc aan de start. Top 5 zou al mooi zijn

Ideefiks 4 maart 2015 om 22:45

De eerste drie dagen zullen doorslaggevend zijn voor de vraag welke renners voor de zege gaan. Waaiers, valpartijen, het zijn nerveuze koersen dit jaar.
In elk geval heeft Kelderman een prima ploeg mee voor dit rondje.

ti-raleigh 4 maart 2015 om 22:58

Top 3 moet kunnen voor Kelderman, denk ik. Ik schat eigenlijk alleen Porte hoger in. Die lijkt weer helemaal terug aan de top en heeft bovendien een ijzersterk team, met o.m. Wiggins en Thomas. Voor de rest moet het koersverloop een beetje meezitten voor Wilco (waaiers ?), maar het parkoers lijkt hem op het lijf geschreven. En over te veel druk bij hem, maak ik mee geen zorgen. Bij zijn optredens voor de camera totnogtoe wekt hij bij mij niet de indruk dat hij aan stress ten onder gaat.

sooike 4 maart 2015 om 23:02

Ik begrijp niet waar die positieve prognoses (b.v. top 3 Kelderman) op zijn gebaseerd. Het seizoen is nauwelijks begonnen, dus naar de vorm van veel toppers is het nog gissen. Ik ben in de loop der jaren het snel doen van voorspellingen verleerd, kijk liever naar de concrete resultaten en baseer daarop eventuele verwachtingen voor de volgende koers.

xistnc 4 maart 2015 om 23:06

Het toeval wil echter, dat wel degelijk sprake is van een recente ‘vorige’ koers. Daarmee kan ook deze koers beschouwd worden als een ‘volgende’ koers.

Wheely 4 maart 2015 om 23:39

De prognose podium vind ik ook wat rooskleurig. Het “Kelderman bestaat niet” stadium zijn we gelukkig wel voorbij. Laat hem er maar vol in gaan en kijken waar die staat in dit deelnemersveld. Het is niet de absolute top maar deze mannen hebben ook niet stil gezeten en hebben ook weer stappen gezet, daar moeten we wel rekening mee houden.

dikkechaap 4 maart 2015 om 23:44

Wel sterk van Zeeman dat hij duidelijke eisen/doelstellingen heeft. Dat is in het verleden wel eens anders geweest bij de ploeg. Hopelijk kunnen ze het waarmaken!

AZH 4 maart 2015 om 23:54

@Alexander: Kwiatje even goed bergop als Wilco? Waar is dat op gebaseerd precies?

slice 5 maart 2015 om 00:36

Heb er zin in, kan niet wachten!

bartje 5 maart 2015 om 01:24

De zg druk op Kelderman is fictief, een WF juweeltje. Kelderman heeft tot doel bij de top te behoren, een plek en verwachting die hij zelf heeft gecreëerd door zijn prestaties. Daar hoort de druk automatisch bij en een topper kan die aan. Of hij maakt die stappen die nodig zijn, dit jaar of hooguit volgend jaar, om dat predicaat ook waardig te zijn, of dat lukt hem (net) niet. Zo ja, geweldig, zo niet wellicht even mooi als je bij dat streven er alles voor hebt gedaan maar het gewoon net niet red. Dat is sport. Ik ben benieuwd!

Chaba 5 maart 2015 om 08:53

Zolang hij geen last heeft van pech zie ik hem hoog eindigen. hij is tot op het bot gemotiveerd om hier te presteren wat een voordeel is t.o.v. iemand die met net iets minder motivatie hier naartoe gaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair