Keizer enige Nederlander in Giro voor Vacansoleil-DCM

dinsdag 24 april 2012 om 13:46

foto: Sirotti

Vacansoleil-DCM heeft zijn selectie voor de Ronde van Italië bekend gemaakt. De Nederlandse WorldTour-ploeg trekt met een internationaal gezelschap naar de eerste grote ronde van het jaar, met liefst acht verschillende nationaliteiten. Martijn Keizer is de enige Nederlander in de selectie.

De andere blikvangers in het negental zijn sprinter Romain Feillu, die wel nog op zoek is naar zijn eerste seizoenszege, vrijbuiter Thomas De Gendt (foto) en Matteo Carrara, die vorig jaar nog beslag legde op de zestiende plaats in het eindklassement van de Giro. De Deen Martin Mortensen is eerste reserve.

Jean-Paul van Poppel zal in Italië als ploegleider fungeren. De oud-sprinter won tijdens zijn actieve loopbaan vier ritten in de Giro. “We hebben dit jaar al vroeg met renners gesproken een Giro-deelname. Dit houdt in dat die renners zich goed hebben kunnen voorbereiden,” aldus van Poppel. “De selectie waar we nu mee van start gaan is dan ook uitgebalanceerd en klaar voor dit avontuur. We hebben een sprinter, tijdrijders, klimmers en mogelijke klassementrenners. Een echte ploeg van rittenkapers die hopelijk de lijn die we dit jaar in etappekoersen hebben ingezet kunnen doorzetten.”

Selectie Vacansoleil-DCM voor de Ronde van Italië (5-27 mei)
Matteo Carrara, Mirko Selvaggi, Martijn Keizer, Stefan Denifl, Tomasz Marczynski, Sergei Lagutin, Romain Feillu, Thomas De Gendt en Gustav Erik Larsson.

Meer selecties
Saxo Bank, FDJ-BigMat, BMC, GreenEDGE

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone