Katusha: ”Angel Vicioso’s carrière is nog niet over”

vrijdag 16 mei 2014 om 14:21
Angel Vicioso

foto: Sirotti

Angel Vicioso heeft de hoop om terug te keren in het peloton nog niet opgegeven. De 37-jarige Spanjaard kwam gisteren in de etappe naar Montecassino tijdens de massale val hard neer op het asfalt en brak zijn bovenbeen op drie plekken. ”Om te spreken over het einde van zijn carrière is het nog veel te vroeg. De operatie moet zelfs nog plaatsvinden”, vertelt Katusha’s perschef Philippe Maertens aan WielerFlits.

De Franse sportkrant l’Equipe meldde eerder vandaag dat Vicioso na zijn val van gisteren besloten had om met pensioen te gaan. Katusha spreekt dit tegen: ”Het was natuurlijk een hele slechte val, met een ernstige blessure als gevolg. Het is een complexe breuk aan het bovenbeen, waar het op drie plaatsen gebroken is. Maar om nu te stellen dat hij direct maar stopt met wielrennen, is niet waar.”

Mogelijk prothese
De breuk van de Spanjaard is van dusdanige ernst dat er volgens Maertens wel een medisch mirakel nodig is om Vicioso weer op te lappen. ”Natuurlijk, gezien de ernst van de blessure en zijn leeftijd (37, red.) wordt het een lastig verhaal. Zijn seizoen is in ieder geval over. Maar feit is wel dat hij de laatste tijd erg sterk bezig was en dat knaagt nu ook bij hem.”

”Er worden nu verschillende ingrepen besproken. Eén daarvan is het plaatsen van een prothese. Dan denkt men vast: ‘Dan is het sowieso einde carrière’. Dat zou kunnen, maar anderzijds heeft Floyd Landis in het verleden bewezen dat je ook met een prothese op een hoog niveau kunt wielrennen. Het is dus veel te vroeg om te stellen dan Vicioso’s loopbaan erop zit. Dat is nu helemaal nog niet aan de orde”, weerlegt Katusha de berichtgeving van l’Equipe.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone