Angel Vicioso en Alberto Losada een jaar langer bij Katusha

donderdag 11 juni 2015 om 12:47
Angel Vicioso en Alberto Losada een jaar langer bij Katusha

foto: Sirotti

Angel Vicioso (38) en Alberto Losada (33) hebben allebei een handtekening gezet onder een nieuw eenjarig-contract bij hun huidige ploeg Katusha, zo meldt Biciciclismo. De twee Spanjaarden rijden hierdoor ook volgend seizoen in het shirt van de Russische World Tour-ploeg. Het team is nog in gesprek met Daniel Moreno. De meesterknecht van Joaquim Rodriguez lijkt af te wachten tot ‘Purito’ heeft besloten waar zijn toekomst ligt. 

In tegenstelling tot Moreno hebben Vicioso en Losada dus niet gewacht op een krabbel van Rodriguez. Beide routiniers rijden momenteel voor Katusha in het Critérium du Dauphiné en zullen later deze maand ook voor Spanje uitkomen tijdens de Europese Spelen in Baku.

Vicioso begint in 2016 aan zijn 18e seizoen als profrenner. Hij won dit jaar al de GP Indurain, maar was daarna enige tijd buiten competitie vanwege een sleutelbeenbreuk. Ook tijdens de Ronde van Italië in 2014 had Vicioso te kampen met tegenslag. Een dijbeenbreuk – opgelopen bij een valpartij in de zesde etappe – zorgde ervoor dat hij de rest van het seizoen moest missen. Vele vreesden toen voor het einde van zijn carrière. Niets bleek minder waar, want naast dit seizoen zal hij – evenals Losada dus – ook volgend jaar gewoon te zien zijn in het shirt van Katusha en voor de achttiende maal deel uit maken van het profpeloton.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Purito 11 juni 2015 om 13:04

Ik ben benieuwd of Purito blijft. Ik krijg zo de indruk dat hij wel toe is aan een nieuwe (laatste) prikkel. Aan de andere kant rijdt hij al zo lang bij Katusha, dat het misschien verstandig is zijn carrière eind 2016 te eindigen bij deze ploeg.

Hij zal natuurlijk wel steeds meer macht moeten afstaan, met Kristoff die zich heeft opgeworpen als waardig kopman en Zakarin als de nieuwe Russische rondesensatie.

Wellicht dat Trek hem nu wel over kan halen voor een transfer.

0
Tutu888 11 juni 2015 om 13:38

@Purito
Zou je je favoriete renner graag bij dat samengeraapt zootje zien fietsen? Bij Katusha heb ik altijd wel dat er een idee achter het rennersbeleid zit. Trek is al een samenvoegsel van de oude CSC/Leopard/RadioShack ploegen en ik zie ook niet echt een lijn in hun aankoopbeleid.
En Kristoff heeft hij i.p. weinig last van. Zakarin werpt zich wel op als een opvolger op termijn.

0
west 11 juni 2015 om 15:32

@Purito, Tutu
Ik denk dat het gevaar niet zozeer komt van Zakarin en Kristoff, maar van de ambities van Dani Moreno…. Die is drie jaar jonger dus Katusha kan met hem nog iets langer vooruit. Als hij zichzelf naar een kopmanschap in de Waalse klassiekers en een grote ronde weet te bluffen in de onderhandelingen, wat blijft er dan voor Rodriguez over? Wil hij delen op z’n ouwe dag, ook al is het met z’n BFF?

0
Tutu888 11 juni 2015 om 16:31

@west
Zou ik het normaal gesproken mee eens zijn maar ik heb het idee dat er bij Moreno al meer sleet op zit dan bij Purito.

0
Purito 11 juni 2015 om 18:27

@Tutu888
Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop ook niet dat hij naar Trek gaat. Maar Trek heeft 3 jaar geleden een serieuze poging gedaan Purito van Katusha over te nemen. Sky en Garmin hadden toen ook interesse.

Van mij mag hij bij Katusha blijven.

@west
Nah, Moreno is al 34. En is geen wereldtopper a la Rodriguez. Die rijdt het beste in de schaduw van iemand. In de afgelopen twee jaar stelde hij vaak teleur in de koersen waar Purito wegviel (klassiekers en Giro 2014 bijvoorbeeld). En daarnaast rijdt hij ook niet meer op het niveau van 2011-2013.

0
west 12 juni 2015 om 10:49

@Tutu, Purito
Eens.
Echter die onderhandelingen gaan natuurlijk niet geheel over de realiteit. Maar voornamelijk over wat er in het hoofd van zo’n renner rondspookt. Wij kunnen vinden dat er bij iemand sleet op zit, maar topsporters hebben daar altijd een excuus voor.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone