Kasper Asgreen maakt dit jaar debuut in Amstel Gold Race

dinsdag 11 januari 2022 om 09:33
Kasper Asgreen maakt dit jaar debuut in Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Kasper Asgreen zal dit jaar voor het eerst aan de start verschijnen van de Amstel Gold Race. Dat liet de Deense klassiekerspecialist maandag weten tijdens een persdag van zijn ploeg Quick-Step-Alpha Vinyl in het Spaanse Calpe.

Castelli

Voor de 26-jarige Asgreen zal er niet veel veranderen in 2022, aangezien de focus andermaal ligt op de kasseiklassiekers in het voorjaar. De Deense hardrijder was vorig jaar uitermate succesvol in het Vlaamse voorjaar, met winst in de E3 Saxo Bank Classic en Ronde van Vlaanderen. “Vorig jaar was fantastisch. Dat is nu echter geschiedenis en mijn focus is op de toekomst gericht. Ik houd van het winnen van koersen en ik hoop dat ik dat kan blijven doen.”

Ook dit jaar richt Asgreen zich weer op koersen als de E3, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar zal hij ook zijn vuurdoop beleven in de Amstel Gold Race. “Mijn focus ligt weer op het voorjaar, waarbij de Amstel Gold Race een nieuwe koers is op mijn programma”, aldus Asgreen.

De regerende Deense kampioen in het tijdrijden heeft voor later in het seizoen ook de Tour de France en het WK wielrennen in Australië met rood omcirkeld in zijn agenda. “Na het voorjaar bereid ik de Tour en het WK voor. Het feit dat de Tour in Denemarken start, is goed voor mijn motivatie”, klinkt het.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Alucard 11 januari 2022 om 12:39

Sterke maar saaie renner. Na zijn dubbel in Vlaanderen niets laten zien verder. Groot verschil met Alaphilippe, Van Aert en Van der Poel die overal vuurwerk proberen te maken.

0
Alfons Haavers 11 januari 2022 om 12:46

Vind je hem saai? Zijn 2 overwinningen waren toch wel staaltjes van pure panache vond ik. Wel meer een pieker dan Mathieu en Wout, dat wel.

Toch vond ik hem een goeie, aantrekkelijke Tour rijden (deels in dienst wel) met veel aanvalspogingen, en een sterk tijdritnajaar neerzetten. Jammer genoeg wat pech op het WK en in Roubaix, maar saai vind ik hem toch niet.

Denk wel dat de Amstel niet echt zijn koers is, maar met de andere boys in het Baskenland moet iemand er wel kopman spelen natuurlijk.

0
Shinzawai 11 januari 2022 om 13:33

Asgreen is natuurlijk een ander type renner, veel meer een hardrijder dan een explosieve renner. Voor zulke renners valt het vaak niet mee om na het voorjaar nog vuurwerk te laten zien.

0
Peterke 11 januari 2022 om 13:59

Met dat verschil dat Asgreen de Ronde al wel op zijn naam heeft staan en Wout niet. Wat heb je aan vuurwerk zonder bloemeké

0
williams 12 januari 2022 om 19:49

Idd op de Olympische spelen dat was vuurwerk

0
Dikke Man 11 januari 2022 om 13:48

Amstel gaat hem vast goed kunnen frustreren. Het lijkt me echt een hel voor de diesels van het peloton. Remmen, draaien, kneiterhard wegsprinten en dan 10% omhoog. Drempel? Graag!

0
Mwielerfan 12 januari 2022 om 08:48

Asgreen zit bij een sterrenploeg met heel veel goede renners. Bij ef oid zou hij meer vrijheid krijgen, en zou je hem sneller zien in bijvoorbeeld een Canadese koers, Benelux, België, Denemarken, Noorwegen, britain

0

Headlines

Populair

Materiaalzone