Kaitlin Armstrong aangehouden in bizarre moordzaak gravelscene

zondag 3 juli 2022 om 15:51
Kaitlin Armstrong aangehouden in bizarre moordzaak gravelscene

Colin Strickland - foto: RedBell Content Pool

Er zijn ontwikkelingen in de recente moordzaak die de gravelwereld opschrikte. Verdachte Kaitlin Armstrong is in Costa Rica aangehouden voor de moord op Anna Moriah Wilson, die op 11 mei werd doodgeschoten in Austin, Texas.

De 25-jarige Wilson was een rijzende ster in de offroadwereld. Vorig jaar werd ze negende in Unbound Gravel. Liefdesjaloezie lijkt aan de moord ten grondslag te liggen. De Amerikaanse politie maakte naar aanleiding van de moord jacht op de 34-jarige Kaitlin Armstrong.

Armstrong vormde van 2018 tot oktober 2021 een koppel met Colin Strickland, een van de grote namen in de mannelijke gravel scene. De Amerikaan won in 2019 Dirty Kanza, tegenwoordig bekend als Unbound Gravel. Hij is nauw betrokken bij de zaak. Net voordat Strickland en Armstrong uit elkaar zijn gegaan, kreeg Strickland een romantische liefdesverhouding met Wilson.

Eerder dit jaar zouden Strickland en Armstrong weer samen met elkaar gekomen zijn. De graveltopper hield echter in dezelfde periode ook contact met Wilson. In mei waren de twee samen in Austin om zich voor te bereiden op een gravelwedstrijd in Texas. Daar is Wilson in de woning van een vriend doodgeschoten.

Uitlevering aan de Verenigde Staten
Politierapporten schetsen een bizarre tijdlijn van de moord, waarbij Armstrong al werd opgepakt maar later weer werd vrijgelaten. Daarna werd ze opnieuw aangemerkt als hoofdverdachte, maar toen bleek ze voortvluchtig. Volgens Amerikaanse media is ze met een vals paspoort gevlucht naar Costa Rica. Daar is ze eerder deze week opgepakt.

Inmiddels is Armstrong uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar ze terecht zal staan voor de moord op Wilson.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone